• Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Fri frakt när du handlar för över 499 kr

    Beställningar innan 17.00 skickas samma dag

  • Alltid säker betalning

    Välj mellan många olika betalningsmetoder

Vilket preventivmedel passar dig?

Idag finns en mängd olika sätt att skyda sig mot oönskad graviditet. Så många preventivmedel som det finns nu har det aldrig funnits förut. Men vilket skall man välja? Piller? Plåster? P-stav? Det finns något som passar alla, ta reda på vilket som passar dig.

Vilket preventivmedel passar dig? Det är oftast inte så lätt. Då det alltid rekomenderas att använda kondomer i alla situationer, kan ytterligare några metoder hjälpa till. Här är några alternativ:

Slarviga Susanna

Slarviga Susanna har fullt upp, hon drar från förfest till klubb och vidare till efterfest med samma fart som hon springer mellan skolbänken till gymmet och vidare till sånglektionen. Agendan är minst sagt fullpackad, om hon nu hade någon. Då saker händer snabbt i hennes liv är det ingen idè att planera, och skulle hon försöka skulle hon förmodligen ändå inte komma ihåg detSlarviga Susanna behöver ett preventivmedel som hon slipper behöva tänka på, alternativ som p-stav eller p-ring skulle passa Susanna.

Sökande Sonja

Sökande Sonja är alltid på jakt efter det bästa här i livet, och nöjer sig inte förens hon har det. Det gäller inte bara skola, jobb, hem, kläder och pojkvän – även preventivmedel. Hon har provat det mesta. Men antingen uppstår otrevliga biverkningar som viktuppgång eller finnar eller så vill hon slippa mensen men samtidigt blir hon orolig när hon inte får den.

För söknade Sonja är valet inte så enkelt, det ultimata preventivmedlet för Sonja skulle vara kondom. Kondom är säkrast och ger inga biverkningar.

Alternativa Annika

Alternativa Annika är en bestämd tjej som har sina principer. Hon vet exakt vad hon vill ha och ingenting kan stoppa henne, hon går hellre motströms än medströms. Hon engagerar sig miljön och naturen och gör ingenting slarvigt. Alternativa Anna vill helst slippa preventivmedel med hormoner eller åtminstone med så lite hormoner som möjligt. Hon vill göra allt hon kan för att undvika östrogen som kan leda till hälsorisker.

För Alternativa Anna skulle ett preventivmedel som minipiller passa – detta innehåller inget östrogen.

Diskrete Denise

Integritet är viktigt för Denise. Ingen annan ska bry sig om vilket preventivmedel Denise använder. Hon vill inte att hennes föräldrar ska få reda på att hon har sex, lika så ingen annan. Därför är det viktigt att hennes preventivmedel inte syns eller märks.

P-stav är ett bra alternativ och åter igen, kondom.

Ordentliga Olga

Här är det ordning och reda, beslut tas med noggran eftertanke. Sexdebuten kanske ännu inte har skett, men när hon kommer till barnmorskan vet hon förmodligen vad hon är ute efter.

Ordentliga Olga kan egentligen välja vad som helst, så länge hon är påläst om det.

Tränade Therese

Therese andra hem är gymmet, hon är alltid uppdaterad med den senaste träningsformen. Därför är det viktigt att Therese inte påverkas av några dåliga biverkningar. Hon också väldigt mån om sitt utseende och vill absolut inte gå upp i vikt eller uppleva hormonförändringar. Hon vill också kunna skjuta på mensen om den kolliderar med viktiga träningspass.

För Tränade Therese är preventivmedel med östrogen passande då det gör det möjligt att kontrollera mensen.

Rörliga Rosanna

Rörliga Rosanna är alltid på språng. Reser hon inte i jobbet är på andra äventyr. Men hon har koll, hon vet att p-piller är något man måste komma ihåg att ta och det är något hon inte hinner tänka på. Därför vill Rörliga Rosanna ha ett preventivmedel hon slipper komma ihåg.

Spiral eller P-stav är två alternativ som är långvariga och extremt säkra, något som skulle passa Rörliga Rosanna.