• Diskret tjänst

    100% diskret förpackning och fakturering

  • Gratis frakt vid köp över 499 kr

    Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

  • Alltid säkra betalningsmetoder

    Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

L-Arginin som kosttillskott mot erektil dysfunktion

Örtbaserade kosttillskott och erektil dysfunktion

Ett av de vanligare kosttillskotten som marknadsförs som en hjälp för att behandla erektionsproblem är L-Arginin. Det finns naturligt i kött, fågel och fisk. Det kan också tas fram syntetiskt i labb.

Vad är L-Arginin?

L-Arginin är en aminosyra som bidrar till att göra proteiner. Det blir även till kväveoxid (NO) i kroppen. NO är viktigt för erektil funktion eftersom det hjälper blodkärlen att slappna av, så mer oxygen-rikt blod kan cirkulera genom dina artärer. Hälsosamt blod strömmar till artärerna i penis, vilket är essentiellt för normal erektil funktion.

Effektivitet av L-Arginin

Det har i stor utsträckning forskats kring L-Arginin, som en möjlig behandling av erektionsproblem och många andra tillstånd. Resultatet antyder att kosttillskottet, fastän det generellt är säkert och väl tolererat av de flesta män, inte kommer återställa hälsosam erektil funktion.

L-Arginin kombineras dock ofta med andra komplement, vilket har andra resultat.

Detta är vad forskningen har att säga:

L-Arginin och yohimbinhydroklorid

Yohimbinhydroklorid, även känd som yohimbin, är en godkänd behandling av erektionsproblem. Vid en studie som gjordes om kombinationen av L-Arginin och yohimbinhydroklorid år 2010 kom man fram till att verkade vara lite lovande. Studien visade dock att behandlingen enbart lämpar sig för mild till medel erektionsproblem.

L-Arginin och pycnogenol

Eftersom det kan hjälpa blodkärlen att slappna av, L-Arginin verkar vara en bidragande del av en bredare behandling av hjärtsjukdomar.

Medan L-Arginin kanske inte enskilt behandlar din så kan kombinationen av L-Arginin och ett örttillskott kallat pycnogenol hjälpa till. En studie i Journal of Sex and Marital Therapy fann man att L-Arginin och pycnogenoltillskott hjälpte ett signifikativt antal män i åldrarna 25 till 45 med ED att uppnå normala erektioner. Dessutom orsakade behandlingen inte några biverkningar som påträffas med medicin mot erektionsproblem medicin mot erektionsproblem.

Biverkningar

Du bör vara försiktig med att ta L-Arginin om du även tar receptbelagda mediciner mot impotens, såsom sildenafil (Viagra) eller tadalafil (Cialis). L-Arginin kan sänka ditt blodtryck, så om du har lågt blodtryck eller tar mediciner för att kontrollera blodtrycket, så bör du undvika L-Arginin eller konsultera en läkare innan du testar det.

Prata med din läkare

Du bör prata med din läkare om du har symptom på erektionsproblem. Ibland fall har erektionsproblem en underliggande medicinsk orsak. Och för många män är stress och relationsproblem också faktorer som påverkar.

Innan du börjar ta medicin eller tillskott bör du överväga att först prova en huskur för att förbättra erektil förmåga. Att gå ned i vikt genom vanlig motion och en hälsosam diet kan hjälpa dig om du är överviktig. Få en bättre inblick i hur din diet kan förbättra sexuell funktion.

Om du röker, sluta. Rökning skadar dina blodkärl så sluta så fort du kan. Din läkare kan rekommendera produkter och program som visat sig hjälpa personer att sluta röka samt undvika återfall.

Impotens är behandlingsbart med receptbelagda mediciner som används av miljontals män med ett fåtal, om några, biverkningar. Ha en öppen konversation med din läkare eller urolog om erektionsproblem för att få hjälp och för att se om dina erektionsproblem kan vara ett symptom av annat tillstånd som behöver uppmärksammas.