måndag - fredag | 09.00 - 18.00

08 44 68 51 35 Chatta med oss
  • Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Fri frakt när du handlar för över 499 kr

    Beställningar innan 17.00 skickas samma dag

  • Alltid säker betalning

    Välj mellan många olika betalningsmetoder

Klimakteriebesvär: Klimakteriet symtom och behandlingar

Klimakteriet markerar steget i en kvinnas liv där hennes menstrationscykel stannar. Den genomsnittliga åldern för klimakteriet inträffar när man är runt 52 år men det kan inträffa mycket tidigare. Symptomen på klimakteriet kan vara mindre roliga, men du kan hitta lindring med naturliga menopaus lösningar. Slipp vallningar, svettningar, obehag och andra klimakteriebevär under denna period av livet - och njut av att vara kvinna!

Vad är klimakteriet?

Klimakteriet kan för många kvinnor vara lite skrämmande. Denna period markerar slutet på den kvinnliga menstruationscykeln när menstruationen upphör och en kvinna förlorar sin fertilitet och förmåga att bli gravid. Det är en tid av stora kroppsliga förändringar kan kännas fysiskt och mentalt jobbigt. Det sägs att den genomsnittliga åldern för klimakteriet för svenska kvinnor är 51 år men de finns dem som upplever ett tidigt klimakterie. Det är en normal del av livet - en milstolpe, precis som puberteten - inte en sjukdom eller ett tillstånd som kan undvikas.

Vilka är de vanligaste symptomen under övergångsåldern?

Det är vanligt att uppleva flertalet obehagliga symptom under övergångsåldern i och med att det är en stor kroppslig förändring. Förutom att menstruationen permanent upphör så upplever många bland annat värmevallningar, humörsvängningar, sömnlöshet, nattliga svettningar, ångest och minskad sexlust. Vissa kvinnor upplever symptom av klimakteriet redan år innan menstruationen minskat som en följd av att östrogennivåerna börjar falla.

Vanligtvis är det första symptomen på klimakteriet oregelbunden menstruation, minskad sexlust och vaginala obehag och torrhet. Vissa kvinnor kan uppleva smärta vid sex, som orsakas av en inflammation i slidan. Värmevallningar och sömnsvårigheter är typiska tecken före, under och efter klimakteriet. Det finns några små saker du själv kan göra för att minska dessa obehagliga symptom. Förutom att minska ditt intag av alkohol, koffein, socker och hålla dig från tobak kan du också hitta bra kosttillskott, krämer och lotion, som kan balansera östrogennivåerna, vilket är en av de främsta orsakerna till de typiska symtomen som upplevs.

Finns det några behandlingar?

Det finns vissa åtgärder och livsmedel du kan använda dig av för att minska symtomen under övergångsåldern:

Här är andra hjälpmedel för att minska klimakteriebesvär:

Omega 3,6,7 och 9 fettsyror - har visat sig vara effektiva för att underlätta humörsvängningar i samband med klimakteriet.

Paroxetin - vilket är ett behandlingsalternativ för att lindra värmevallningar som orsakas av klimakteriet.

Sojabönor - kan främja kroppens allmänna hälsa.

Vaginal östrogen - finns i tablettform eller lotion kan effektivt bekämpa torrhet i slidan, obehag vid samlag. Detta fungerar genom att en liten mängd östrogen frigörs och absorberas av den vaginala vävnaden.

Vad finns hos ShytoBuy?

ShytoBuy har samlat ett naturligt utbud av produkter som alla på olika sätt kan minska och lindra obehagliga symptom som uppstår under övergångsåldern. Vi säljer produkter som tas i kapselform, lotion eller vätska för att du ska finna ett alternativ som passar just dig. Våra produkter ger inte upphov till biverkningar utan underlättar endast vardagen för dig som genomgår klimakteriet.

Nyhetsbrev
Registrera dig för erbjudanden