GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

100% diskret tjänst
Diskret förpackning & fakturering

Gratis frakt vid köp över 599 kr
Beställningar innan 12:00 skickas samma dag*

Klarnas logga i svart textfäag mot en morkgra bakgrund

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan kortbetalning, Klarna & Swish

Hårvårdsrutin för att återfukta på djupet (5 enkla steg)

Om du har problem med skadat, torrt och frissigt hår ska du följa den här enkla och återfuktande hudvårdsrutinen på 5 steg som du enkelt utför i ditt eget hem! Få ett livfullt och glansigt hår med salongskänsla utan att lägga pengar på dyra frisörbehandlingar.

1. Välj rätt produkter för torrt hår

Torrt och skadat hår behöver extra fukt och näring för att se friskt ut. Därför behöver du vara noga med att välja rätt produkt. Oavsett om du gillar att tvätta håret med balsam eller schampo ska du alltid se till att välja ett som riktar sig specifikt till torrt hår. Det finns ofta ett stort urval av schampo, balsam och hårinpackning för torrt hår så läs på förpackningen och undvik produkter med starka kemikalier som bara riskerar att torka ut ditt hår ännu mer. Välj istället bra schampo och balsam som stärker, vårdar, återfuktar och ger näring med hjälp av botaniska extrakt såsom olivolja eller videextrakt.

2. Tvätta håret med ett djuprengörande och närande schampo

För att din hårinpackning för torrt hår verkligen ska kunna nå ner på djupet av ditt hår måste det vara rent. När du letar efter det bästa schampot för torrt hår ska du leta efter ett som stärker ditt hår med keratin eller silkesproteiner och vårdar med hjälp av närande ingredienser såsom jojoba och biotin. Tvätta håret med ljummet vatten så att hårstråets yttersta skikt öppnas och kan ta emot näringen från ditt balsam och hårinpackning.

3. Applicera din hårinpackning sektionsvis

Oavsett om du applicerar din hårinpackning i torrt hår eller i blött hår så är det viktigt att du gör det sektionsvis och arbetar in produkten ordentligt med fingrarna. Smeta inte ut hårinpackningen över hela huvudet för då är risken stor att du inte får in produkten i hela håret. Arbeta metodiskt på varje sektion uppifrån och ner och ge topparna lite extra kärlek och fokus då de ofta är mest torra och skadade.

4. Täck håret med en varm och fuktig hårinpackning

Efter att du applicerat en hårinpackning för torrt hår ska du värma en fuktad handduk i micron i 30 sekunder och linda den runt ditt hår. Detta lilla magiska steg får din närande hårinpackning att nå in och återfukta på djupet på en helt ny nivå. Värmen från handduken får hårstråna att öppna upp och absorbera hårinpackningen hela vägen in och inte bara på ytan.

5. Vänta i 15 minuter och skölj håret noggrant

Låt hårinpackningen verka i 15 minuter och skölj sedan noggrant ur den med kallt vatten. Kallt vatten hjälper till att sluta hårstråets yttre skikt igen och försäkrar att all tillförd fukt stannar inne i strået. Avsluta din återfuktande hårbehandling med en leave in produkt som exempelvis ett serum, en hårolja eller en balsamspray för torrt hår som hjälper dig slippa torrt och frissigt hår.

Hur ofta ska jag göra en återfuktande hårbehandling?

Om du har riktigt skadat, torrt och frissigt hår borde du göra en återfuktande behandling efter varje gång du tvättat håret. Men om du inte hinner eller tycker att det känns jobbigt borde du åtminstone göra den minst en gång i veckan, särskilt om du ofta använder hårfön, plattång eller locktång.

Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med