GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

100% diskret tjänst
Diskret förpackning & fakturering

Gratis frakt vid köp över 599 kr
Beställningar innan 12:00 skickas samma dag*

Klarnas logga i svart textfäag mot en morkgra bakgrund

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan kortbetalning, Klarna & Swish

Hur får man bort bristningar efter viktnedgång?

Har du slitit hårt på gymmet eller äntligen kommit igång med träningen hemma och uppnått de resultat du strävat efter? Fantastiskt! Något som kan upplevas som mindre fantastiskt kan dock vara de bristningar som finns kvar på huden efter att du har gått ner i vikt. Oroa dig inte! Vi har sammanställt en lista på våra fem effektivaste tips på hur du kan få bort bristningar efter att du tappat dina överflödiga kilon, så att du kan njuta av dina nya former:

 1. Drick mycket vatten

  Att dricka rikligt med vatten är faktiskt det enklaste och mest effektiva sättet att motverka bristningar. Varför får man bristningar egentligen, är det många som undrar. Dessa jobbiga märken, som kan ge ditt självförtroende en törn, bildas när huden töjs ut på grund av snabb tillväxt av muskler eller fett på ett specifikt område på kroppen. Det är även vanligt att man får bristningar på mage eller bristningar på bröstet i samband med graviditet. För att göra bristningarna mindre synliga behöver de behandlas inifrån. Genom att dricka mycket vatten kan din hud bli mer elastisk. För att få bort bristningar, eller åtminstone göra dem mindre framträdande, rekommenderar vi att du dricker minst åtta till tio glas vatten per dag.

 2. Använd omegaolja

  Omegaolja är en multifunktionell produkt med många fördelar. Oljan återfuktar huden effektivt och hjälper till att motverka ärr och bristningar. Omegaolja gör inte huden oljig, utan absorberas effektivt.

  För optimala resultat bör du välja en olja som innehåller bioaktiva sacha inchi frön. Genom att använda en högkvalitativ olja kan du dra full nytta av de fantastiska fördelarna av omega 3, 6, och 9 som vårdar din hud och ger all den näring som behövs, i en enda produkt!

 3. Massera din hud

  Istället för att bara applicera ett tjockt lager av kräm eller olja på huden, är det rekommenderat att massera in de produkter du använder ordentligt. Genom att massera dina bristningar ökar du blodflödet, vilket kan göra dem mindre synliga och öka din huds elasticitet. Du kan även använda ett växtbaserat serum som innehåller viktiga näringsämnen för huden, som vitaminer som stödjer hudens naturliga kollagenproduktion.

 4. Använd en kräm mot bristningar

  Det finns flera olika produkter som är utformade speciellt för att behandla bristningar. Många av dem fungerar utmärkt för att få en fastare och jämnare hud efter viktförändringar.

  Populära ingredienser som anses vara effektiva I denna typ av produkter är bland annat extrakt av grapefrukt, citrongräsolja, ricinolja, tokoferylacetate, nyponextrakt, kamomill, lavendel och aloe vera.

 5. Använd en Dermaroller

  En dermaroller är ett verktyg med mikronålar, som är gjorda av hudvänligt titan. Genom att behandla huden med en dermaroller blir huden mer mottaglig för de aktiva ingredienserna i andra hudvårdsprodukter som du använder.

  Att använda en dermaroller regelbundet och långsiktigt kan ge dig en jämnare hudton och jämna ut ärr och bristningar, så att de blir mindre synliga med tiden.

Om du vill undvika att använda starka produkter som innehåller kemikalier, kan du välja en trygg och naturlig kräm mot bristningar, som hanterar problemet utan att ge några oönskade biverkningar. Milda och naturliga produkter är även ett utmärkt val för dig som är gravid och vill undvika bristningar efter förlossning.

Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med