måndag - fredag | 09.00 - 18.00

08 44 68 51 35 Chatta med oss
 • Handla tryggt

  Köp nu – betala när du fått din order

 • Fri frakt när du handlar för över 499 kr

  Beställningar innan 17.00 skickas samma dag

 • Alltid säker betalning

  Välj mellan många olika betalningsmetoder

Dålig andedräkt

Välj kategori

Halitos eller i vardagsmun kallat dålig andedräkt är vanligare än vad man kan tro. Ibland räcker inte en god munhygien som lösning på problemet utan man behöver få bukt med bakterierna som orsakar den illaluktande andedräkten från grunden. Cirka 1 av 4 människor lider till och från av dålig andedräkt. ShytoBuy erbjuder flera naturliga lösningar som ger dig en fräsch andedräkt som varar.
Halitos eller i vardagsmun kallat dålig andedräkt är vanligare än vad man kan tro. Ibland räcker inte en god munhygien som lösning på problemet utan man behöver få bukt med bakterierna som orsakar den illaluktande andedräkten från grunden. Cirka 1 av 4 människor lider till och från av dålig andedräkt. ShytoBuy erbjuder flera naturliga lösningar som ger dig en fräsch andedräkt som varar.

Dålig eller illaluktande andedräkt är en de vanligaste orsakerna till att gå tandläkaren. Detta kan tyckas konstigt men dålig andedräkt är mycket vanligare än vad man kanske tror. För en del människor kan den dåliga andedräkten påverka ens dagliga liv så mycket att man har svårt att interagera med människor i vardagen.

Även om problemet är vanligt förekommande, så är det ofta så att den drabbade person inte själv märker sin dåliga andedräkt! Säg det till din vän eller kollega på ett vänligt sätt, då det kan vara känsligt.

Har jag dålig andedräkt?

Det är inte alltid lätt att upptäcka om du har dålig andedräkt om inte någon kliver fram och talar om det för dig. Ett enkelt sätt att ta reda på egen hand, vilket sparar både du och personen som talar om förlägenhet, är helt enkelt genom att slicka på insidan av handleden med tungan och vänta tills saliven torkar. Om handleden luktar obehagligt, är chansen att du kommer att ha en illaluktande andedräkt.

Vad är orsaken?

Det finns flera orsaker till dålig andedräkt, men i allmänhet är det ett resultat av dålig munhygien. Om du tillåter bakterier att gro bland dina tänder och i ditt tandkött så är det ofta det som orsakar lukten. Här är en kör ned av några saker som du bör se upp med. Kampen mot en av dessa kan också hjälpa till att stoppa dålig andedräkt.

1. Matvanor som kan ge dålig andedräkt;

 • Stark mat exempelvis vitlök, curry
 • Rökning och snusning
 • Alcohol, framförallt öl
 • Mjölk produkter

Även om större delen av den maten du äter bryts ned i munnen när du tuggas så stannar ändå doften kvar från magsäcken och lungorna ge dig dålig andedräkt.

2. Torra slemhinnor och för lite saliv i munnen kan ge dig dålig lukt i munnen. Medicinskt kallas detta tillstånd "Muntorrhet" (xerostomi). Saliv är nödvändigt för att skölja rent munnen och döda bakterier. Saliv neutralisera syror som produceras av plack och tvättar bort döda celler som samlas på tandköttet, tungan och kinderna. Om inte dessa celler bryts ned och kan man få dålig andedräkt. En del läkemedel, spottkörtelproblem eller kontinuerlig andning genom munnen kan alla bidra till muntorrhet.

3. Tandproblem kan också bidra till illaluktande andedräkt. Ihållande dålig andedräkt eller dålig smak i munnen kan vara varningstecken på tandköttssjukdomar. Detta kan orsakas av plack samlas på tänderna. Toxiner kan bildas i munnen som ett resultat av dessa bakterier och de kan irritera tandköttet.

Hur kan man påverka sin dåliga andedräkt?

Nu kanske du har fått en idé om hur din stinkande andedräkt kommer ifrån, här kan du läsa om vad du kan göra åt den.

a) Förbättra din munhygien;

 • Borsta tänderna regelbundet minst två gånger om dagen i gång på morgonen och en gång på kvällen
 • Ta tandtråd mellan tänderna
 • Håll tungan ren, med tungskrapa eller borsta tungan med tandborsten
 • Besök din tandläkare minst två gånger om året

b) Ändra din livsstil;

 • Ät en balanserad kost och försöka undvik för mycket kryddstark mat
 • Sluta röka och snusa
 • Drick mycket vatten för att förhindra munnen från att bli torr
 • Undvik för söt mat och läskedrycker då de skapar en miljö där bakterierna trivs

Hjälper inte detta så finns det naturliga alternativ på ShytoBuy som kan hjälpa dig bli av med din dåliga andedräkt från grunden och få en fräsch andedräkt som varar.

* Resultaten från våra produkter kan variera beroende på användaren. Läs mer här.

Nyhetsbrev
Registrera dig för erbjudanden