måndag - fredag | 09.00 - 18.00

08 44 68 51 35 Chatta med oss
 • Handla tryggt

  Köp nu – betala när du fått din order

 • Fri frakt när du handlar för över 499 kr

  Beställningar innan 17.00 skickas samma dag

 • Alltid säker betalning

  Välj mellan många olika betalningsmetoder

Åderbråck & Ytliga blodkärl

Välj kategori

Välj kategori

Kategori
Åderbråck & Ytliga blodkärl (5) Celluliter & Bristningar (7) Ögonvård (5) Rynkor och antirynkkräm (21)
Varumärke
Betyg
 
Var tredje person världen över lider av åderbråck och det drabbar både män och kvinnor. Varicer, som det även kallas är ytliga, är utvidgade vener som slingrar sig som maskar på kroppen. Det är dock vanligast att de syns på vaderna och benen, men de kan även uppstå på övriga delar av kroppen. ShytoBuy har samlat populära och effektiva produkter som kan hjälpa dig som vill bli av med åderbråck.
Var tredje person världen över lider av åderbråck och det drabbar både män och kvinnor. Varicer, som det även kallas är ytliga, är utvidgade vener som slingrar sig som maskar på kroppen. Det är dock vanligast att de syns på vaderna och benen, men de kan även uppstå på övriga delar av kroppen. ShytoBuy har samlat populära och effektiva produkter som kan hjälpa dig som vill bli av med åderbråck.
Visa som
Sortera efter

Vad är åderbråck?

I vår kropp har vi som pumpar blod och leder tillbaka till hjärtat, dessa kallas även för vener. Inuti venerna finns sedan klaffar som fungerar som ventiler och ser till att blodet tar sig tillbaka till hjärtat smidigt.

I vissa fall fungerar klaffarna sämre, då ökar automatiskt trycket i venerna. Detta kan slutligen leda till att blodtrycket i venerna blir för starkt, vilket resulterar i att venen pressas till att vidga sig och bildar Varicer, som vi vanligtvis kallar åderbråck.

Man kan tolka åderbråck som ett tecken på att venen inte riktigt fungerar som den ska. De ytliga blodkärlen syns på benen liknar mörka maskar under huden, en del buktar ut och andra syns som spindelnät under hudlagren. Åderbråck är ingen farlig åkomma men det kan efter många år påverka blodcirkulationen negativt och leda till svullnad och obehag.

Varför får man åderbråck?

Varicer kan uppkomma hos både män och kvinnor när klaffsystemet inte riktigt hänger med i samma takt som tidigare. Att venerna och ådrorna vidgas och slingras utanför huvud-venen sker vanligtvis på benen, men det kan även uppkomma på andra ställen på din kroppen.

Det kan vara svårt att förebygga åderbråck, då det kan drabba alla. Vanligast är det dock hos äldre människor. Även kvinnor är mer benägna att drabbas än män. Det är inte ovanligt att kvinnor drabbas av Varicer efter en graviditet, då kvinnliga könshormon kan öka risken för att drabbas. Det finns även en ärftlig faktor som gör att man kan vara mer benägen att drabbas av åderbråck.

Den enda faktorn som du själv kan påverka för att förebygga åderbråck är att undvika för mycket stillasittande och se till att ha en hälsosam livsstil.

Vilka symptom ger Åderbråck?

Symptomen man kan få till följd av åderbråck kan variera. Det mest synliga symptomet de blåa upphöjningarna som visar sig där venerna har slingrat sig. Fysiska symptom är vanligtvis:

 • Stickningar i benen
 • Svullnad i fötter och vader
 • Klåda och i värsta fall även sår

En del människor upplever inga andra symptom än estetiska. Estetiska symptom är tydliga och många lider av just den anledningen. Varicer syns tydligt på benen och ser ut som mörka maskar under huden. Symptom och besvär kan variera individuellt beroende på hur illa varicerna är och genetiska anlag. Men generellt är det inte farligt att ha åderbråck utan mest obehagligt eller kosmetiskt besvärande.

Hur kan man behandla åderbråck?

Det är inte nödvändigt att behandla åderbråck, om du inte lider av det. En del människor vill behandla sig av estetiska skäl och andra på grund av besvär med svullna fötter och ben. Om du är osäker på om du behöver behandla eller inte så bör du besöka en läkare för råd och tips . I enstaka fall kan läkaren bedöma att man bör opereras, det är dock väldigt ovanligt.

Man kan behandla åderbråck på flera olika sätt, vilken behandlingsmetod som passar dig bäst kan variera individuellt och hur illa det är.

 • Laserbehandling på salong
 • Operation för att ta bort de ytliga blodkärlen helt och hållet
 • Åderbråck salva och kosttillskott som stimulerar cirkulationen
 • Stödstrumpor
 • Sjukgymnastik för att undvika svullnad och stelhet

Vi på ShytoBuy har samlat enkla naturliga lösningar som kan motverka åderbråck och lätta dina besvär. Mer information om varje produkt hittar du på produktsidorna.

Så kan du förebygga åderbråck

Som vi tidigare har visat är varicer på benen väldigt vanligt, och kan många gånger bero på ålder och gener. Du kan dock minska dina chanser en aning genom att:

* Resultaten från våra produkter kan variera beroende på användaren. Läs mer här.

Nyhetsbrev
Registrera dig för erbjudanden