GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

Bli av med mollusker med rätt metod

Mollusker är en vanlig hudåkomma som ofta kan förväxlas med vårtor eller eksem. Mollusker är inte farliga, men kan vara obehagliga och smittar lätt vid hudkontakt. Lyckligtvis är besväret relativt lätt att behandla! Det finns många olika sätta att förhindra smittspridningen och att bli av med besväret. Därför har vi skapat en artikel med råd om vilka behandlingsmetoder som fungerar och vilka du bör undvika.

Gör så här för att ta bort mollusker:

 • Om du tränar på ett gym regelbundet är det viktigt att du täcker över hudområdet med mollusker. Var även noga med att rengöra alla redskap som du använder, eller undvik helt att gå till gymmet och träna hemma istället tills du har blivit av med molluskerna, både för din egen och andras komfort.
 • ‘Drabbar mollusker vuxna, eller endast barn’ är det många som undrar. Vuxna personer kan få mollusker, men de är vanligare hos barn, eftersom deras immunförsvar inte är fullt utvecklat. Om ditt barn har mollusker bör du se till att barnet undviker direkt hudkontakt med andra barn.
 • Byt ut kläder, lakan och handdukar som varit i kontakt med mollusker och tvätta dem ordentligt, utan att de vidrör andra personer eller föremål.
 • Tvätta alltid händerna ordentligt om du rört vid blåsorna, för att undvika smittspridning.
 • Täck över knottror och sår med kläder eller plåster så att inte viruset sprids.
 • Var noggrann med hygienen och tvätta de textilier som kommit i kontakt med blåsorna separat från all annan tvätt.

Gör inte så här om du vill bli av med mollusker

 • Mollusker kan orsaka klåda, men du ska inte klia dig på området. Du ska inte heller klämma mollusker eller försöka trycka ut molluskerna, eftersom detta kan göra dem ömma och irriterade, vilket kan öka spridningen av viruset.
 • Använd inte en tvättsvamp eller kroppsborste då du duschar. Detta kan nämligen sprida viruset. Använd bara händerna när du tvålar in dig och smörja in det drabbade området med en lämplig salva efter att du har duschat.
 • Vaxa eller raka inte kroppshåret på det drabbade området. Man ska undvika att skada eller sticka hål på mollusker, eftersom viruset sprids fortare om blåsorna går sönder. I värsta fall blir mollusker inflammerade, vilket kan vara smärtsamt och kräva behandling. En skadad eller infekterad mollusk kan även efterlämna ett ärr.
 • Undvik sexuellt umgänge när du genomgår en behandling mot mollusker, eftersom man även kan få mollusker i underlivet.
 • Undvik att bada bastu, eftersom mollusker, precis som alla sorters bakterier och virus, trivs bra I varma och fuktiga miljöer.
 • Dela inte hygienartiklar som handdukar eller rakhyvlar med familjemedlemmar eller vänner när du reser eller går till stranden.

Sammanfattning

Behandla mollusker med en naturlig salva eller olja som du kan applicera dagligen, för att bli av med dem på ett tryggt och smärtfritt sätt. Vilken typ av behandling molluskerna reagerar bäst på kan variera från person till person och beror även på vilket område på kroppen som har drabbats. Naturliga receptfria medel som kan användas hemma kan motverka eksem och knottror och lindra vanliga symptom som klåda.

Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med