GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

Så vårdar du din hud bäst på sommaren

Forskningen säger att vår hud kan få en ännu värre torka över sommaren än vintern. Hur kan då det komma sig? För dig som oroar dig över hur du ska behålla din huds naturliga lyster även sommartid följer här några viktiga tips.

Hudvård för sommarhud

Det som främst torkar ut huden sommartid är den starka ultravioletta strålningen från solen. Detta påverkar fukten på vårt ansikte, vilket gör vår hud torkar ut. När du sedan torkar av dig svetten i ansiktet torkar du även bort det yttersta hudskyddet. Användning av luftkonditionering och fläkt, och de många duschar vi tar under varmare tider kan också göra att vår hud blir matt och torr. Det finns dock en del knep du kan följa för att hålla din hudvård på topp även under denna årstid.

Peeling

På grund av porer och svett som uppstår av det av det varma vädret kan peeling vara en bra metod för att hålla huden ren. För att inte förvärra situationen och försvaga huden på något sätt bör du undvika att använda hårda skrubbningsprodukter. Använd dig hellre av en mjukare peeling gel. Denna produkt kan enkelt användas för att rengöra ditt ansikte innan du går och lägger dig.

Rengöring

Tvätta först ansiktet med kallt vatten för att kyla av dig i värmen, rengör sedan ditt ansikte med lämplig produkt. Det kan finnas svett och olja utanpå huden trots detta kan huden vara torr på insidan. Därför är det lämpligast att du använder dig av en mild rengöringsprodukt som balanserar både talg- och fuktnivå.

Smink, svett, pormaskar och orenheter kan lätt orsaka blemmor och acne under sommaren så du bör använda ett skummande rengöringsprodukt som skonsamt kan rengöra ditt ansikte.

Ansiktsbehandling

Prova en ansiktsroller. Vill du ha en verkligt djupverkande behandling som hjälper huden att läka sig själv för att motverka ärr, rynkor, fina linjer och slapp hud kan du prova en dermaroller med mikronålar. Vill du istället ha en härligt avslappnande ansiktsmassage som stimulerar lymfflödet för att strama upp och motverka puffighet ska du välja en jaderoller.

Ansiktsmask

Den bästa lösningen för att kyla ner huden efter värme och UV-strålning är en ansiktsmask. Efter att du har tvättat ditt ansikte, lägg då på en ansiktsmask, gärna en som har varit kyld innan. Ansiktsmask är ett perfekt sätt att kyla ner ditt ansikte och lugna dig hud. Detta knep används vanligtvis på professionella hudkliniker för att lugna huden och ge fukt till ditt ansikte. Använd den gärna 2 gånger i veckan.

Vatten och lätt lotion

På grund av det varma vädret under sommaren, kan uttorkning orsaka brist på fukt i ansiktet, så du bör dricka vatten väldigt ofta. Tänk på att alltid ha en vattenflaska till hands, att fylla på med vätska är även bra i andra syften så det finns inga ursäkter här!

Använd sparsamt med smink under varma perioder, helst inget alls. Det bästa är att använda sig av en lätt lotion och sedan lägga ett lager med solkräm över detta för ett komplett skydd.

Uv-skydd

Som vi alla vet är det mycket viktigt att använda solskydd varje dag under sommaren. UV-strålning är en av anledningarna till att vår hud bryts ner och blir skadad, så att skydda sig från solen är nummer ett.

Så, vilken typ av solskyddande produkter ska du använda? Vi bör alla undvika klibbiga och oljig krämer, då detta kan bli besvärligt tillsammans med svett. Dessutom bör du kontrollera att du använder rätt produkt med UVA och UVB-skydd. Ha även koll på vilken solskyddsfaktor som passar bäst för dig, det är alltid säkrast att satsa på en högre variant om du är osäker.

Andra intressanta artiklar

Dela med