GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

100% diskret tjänst
Diskret förpackning & fakturering

Gratis frakt vid köp över 599 kr
Beställningar innan 12:00 skickas samma dag*

Klarnas logga i svart textfäag mot en morkgra bakgrund

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan kortbetalning, Klarna & Swish

Hudvård

Betakaroten: Hur man snabbt blir brun utan att skada huden

Även om solen är ljuvlig och viktig för att vi ska bilda D-vitamin så har tiden i solen också ett pris.

För vid långvarig solexponering ökar risken för hudcancer och att din hud börjar åldras snabbare, vilket kan leda till rynkor och cellförändringar i huden.

Det låter riktigt obehagligt på alla tänkbara sätt, och med de många negativa konsekvenser som är om man vistas i solen för länge kan ge, vill man verkligen gömma sig i vardagsrummen hela sommaren.

Men det gör så klart också att du inte kan få den vackra bruna och glödande hy som många av oss drömmer om.

Så den stora frågan är, är det möjligt att få en snygg solbränna på ett hälsosammare sätt? Och här är svaret som tur är ja!

Ett bra knep är att ta kosttillskott med betakaroten, som Sunglow, som kan få dig att bli brun snabbare och skydda huden.

Men vad är egentligen betakaroten och hur kan det hjälpa just dig att få solbränd hud utan solarium? Vi ger dig den fullständiga översikten av exakt det i den här artikeln.

Vad är betakaroten?

Betakaroten är en antioxidant och tillhör gruppen karotenoider som är en allmän term för organiska pigment. Du hittar betakaroten i vissa växter, alger, bakterier och svampar.

Vissa djur får sina vackra färger från betakarotenet de får i sig genom kosten, och detta är faktiskt den primära anledningen till att flamingos, hummer och lax har en mycket distinkt rosa färg.

Mat som innehåller mycket betakaroten är ofta orange eller röd, så du kan dra nytta av antioxidanterna hälsofördelar genom att konsumera följande livsmedel:

  • Morötter
  • Pumpa
  • Mango
  • Appelsin
  • Aprikoser
  • Paprika
  • Blodgrape
  • Tomater

Betakaroten finns främst i röda och orangea livsmedel och kan hjälpa dig att sola snabbare.

Betakaroten omvandlas till vitamin A i kroppen, och bidrar bland annat till en normal omsättning av järn, skyddar kroppen mot oxidativ stress, bibehåller normal hud och bibehåller en normal syn.

Men en av de främsta anledningarna till det stora fokuset på betakaroten är att antioxidanten även potentiellt har en effekt på din produktion av melanin och därmed gör det lättare för dig att sola utan för mycket skadlig solexponering.

Betakaroten kan med andra ord vara din genväg till en fin solbränna, ungdomlig och glödande hud och vill du göra det lättare för dig själv att bli brun snabbt kan du köpa Sunglow självbrunande kosttillskott genom att klicka på denna länk.

Sunglow är proppfull av betakaroten och ökar kroppens naturliga produktion av melanin.

Hur fungerar betakaroten?

Betakaroten bidrar till att bibehålla normal hud och skyddar huden mot solens strålar, då betakaroten är en antioxidant. Solen avger UV-strålar som kan orsaka oxidativ stress, eftersom solstrålarna bildar fria radikaler i huden som bryter ner hudceller.

Oxidativ stress kan leda till tidigt åldrande och rynkor och betakaroten kan hjälpa till att motverka detta.

Men det är långt ifrån den enda anledningen till att betakaroten tillskott har blivit så populärt idag.

Vid solexponering, till exempel när du solar, börjar din hud att bli brun som en form av försvarsmekanism, eftersom den bruna huden gör att den inte absorberar så mycket av de skadliga UV-strålarna.

Om du antingen har ätit mat med betakaroten eller tar ett kosttillskott med betakaroten, som Sunglow självbrunarkapslar, kan det bidra till att du får en mer gyllene och solbränd hy, så att du blir brun snabbare.

På så sätt blir det också svårare för dig att bli solbränd, och därmed få ett bra skydd mot solens skadliga strålar.

Även om du skyddar din hud med betakaroten är det fortfarande viktigt att använda solskyddskräm.

Varför kan jag inte bli brun längre?

Om du har svårt att bli brun beror det på att hudens naturliga melaninproduktion är låg. Med ett betakotatron tillskott kan du öka din melaninproduktion så att det blir lättare för dig att sola.

Ett betakaroten tillskott som Sunglow kan hjälpa dig med just det, eftersom betakaroten potentiellt har en viktig roll i din melanin produktion.

Genom att boosta din melaninproduktion kan du sola snabbare och därmed undvika att spendera mer tid än absolut nödvändigt ute i solen.

En lägre solexponering minskar också sannolikheten för att få hudcancer, och det finns ingen anledning att gå till ett solarium för att bli brun heller.

Kom ihåg solskydd

Även om det är helt normalt att vilja ha solbränd och glödande hud är det i alla fall viktigt att du skyddar dig mot solens skadliga UV-strålar. Ett betakaroten tillskott som Sunglow bland annat kan hjälpa dig med detta, men det kan inte stå ensam.

Så när du solar eller vistas ute i solen för att få den sexiga solbrända hy som de flesta av oss drömmer om är det också viktigt att du använder en solkräm med hög SPF-faktor. Kampen mot cancer rekommenderar att man använder minst faktor 15 i Sverige och minst faktor 30 i länder där solen är starkare.

Dessutom bör man så långt det är möjligt undvika solens strålar mellan 12-15, då solens UV-strålning är som starkast. Faktum är att nästan hälften av UV-strålningen inträffar under denna tid, så se till att söka skugga mitt på dagen, särskilt under de varma och soliga sommarmånaderna.

Andra intressanta artiklar