GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

100% diskret tjänst
Diskret förpackning & fakturering

Gratis frakt vid köp över 599 kr
Beställningar innan 12:00 skickas samma dag*

Klarnas logga i svart textfäag mot en morkgra bakgrund

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan kortbetalning, Klarna & Swish

5 Tips för fastare bröst efter amning

Vi vet alla hur härligt och viktigt det är att amma nyfödda, även om det kan leda till en del oönskade förändringar i kroppen. Det är inte ovanligt att brösten kan kännas slappare efter graviditet och amning. Många nyblivna mammor undrar hur man kan återfå formen och fastheten efter amning och det finns lyckligtvis flera naturliga metoder som kan göra brösten fastare och fylligare igen!

 1. Återfukta regelbundet

  Nyckeln till en elastisk och ungdomlig hud är att smörja in dig regelbundet med fuktkräm. Så glöm inte att använda kräm även på brösten! Det går bra att använda en vanlig kroppslotion, men tänk på att huden på bröstområdet är tunn och känslig. Välj helst en kräm som är mild och oparfyrmerad, utan kemikalier, som är skonsam både för dig själv och ditt barn. Använd gärna en kräm med näringsrika ingredienser som Sheasmör eller Aloe Vera, som återfuktar och stramar åt huden.

 2. Kräm för fastare bröst

  När du ändå smörjer in brösten dagligen kan du även investera i en kräm för fastare bröst för ännu bättre effekt.

  Denna typ av kräm innehåller inte bara ingredienser som återfuktar på djupet och gör huden starkare och fastare, utan har även ämnen som är specifikt utvalda för att ha upplyftande och utfyllande egenskaper. Du kan prova en kräm med ingredienser som kollagen för att strama åt huden - ashwagandha eller ginseng för elasticitet och jojobaolja för extra näring. Dessa krämer är ett utmärkt alternativ för dig som vill ha fastare bröst efter graviditet.

 3. Använd en behå som ger stöd

  En sak som många kvinnor misslyckas med är att välja rätt bh storlek. Även om behån passar betyder det inte att den sitter rätt och stödjer brösten. Att välja rätt behå är speciellt viktigt då man är gravid eller ammar och kroppen konstant förändras.

  Var noga med att prova om din behå faktiskt sitter ordentligt och ger tillräckligt stöd. Om du känner dig osäker kan du även rådfråga personalen i en affär som är specialiserad på underkläder. Kom även ihåg att sova utan behå, för en bättre blodcirkulation.

 4. Träna brösten

  Att motionera regelbundet stärker hela bröstmuskulaturen och ökar blodflödet. Alla former av träning som stärker bröstmusklerna, pectoralis major och minor, kan hjälpa dig att få fastare bröst.

  Armhävningar och bröstpress är effektiva övningar som du kan göra dagligen eller som en del av din vanliga träningsrutin. Du kan även ta hjälp av vikter för att öka intensiteten och variera din träning.

 5. Ät rätt för fastare bröst

  Visste du att du kan få fylliga bröst genom att äta en viss sorts mat? Fytoöstrogener är en växtbaserad förening som liknar kroppens naturliga östrogen. Genom att lägga till livsmedel som innehåller fytoöstrogener i din dagliga diet kan du få fasta bröst helt naturligt. Detta ämne förekommer bland annat i linfrön, sojabönor, edamamebönor, tofu, sesamfrön, vitlök, bär, persika, broccoli, blomkål och rosenkål.

Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med