GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

100% diskret tjänst
Diskret förpackning & fakturering

Gratis frakt vid köp över 599 kr
Beställningar innan 12:00 skickas samma dag*

Klarnas logga i svart textfäag mot en morkgra bakgrund

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan kortbetalning, Klarna & Swish

Tecken på att du lider av testosteronbrist

Testosteronet, som är ansvarig för utvecklingen av pojkar under puberteten och mannens allmänna libido, skäggväxt och muskelmassa, produceras främst i testiklarna. Om man har en brist på testosteron, kan det vara så att en eller båda testiklarna är nere, eller att de inte har förmågan att producera. I detta fall kan man kräva en testosteronbehandling.

Vad innebär det att ha en brist på testosteron?

När man talar om en brist är det främst män som är i fokus. Brist och symtom på testosteronbrist kan vara medfött, så det är inte något som bara drabbar en viss typ av människor. När män är i 30-40 årsåldern börjar kroppens nivå av testosteron avta naturligt från år till år, vilket innebär att många upplever någon form av mellan-livskris eller ”manligt klimakterie”, som också går under namnet "andropause".

En andropause är kroppens reaktion på en brist på testosteron eller en nedgång i nivån av hormonet, vilket kan resultera i bl.a. depression, förvirring, minskad sexlust, håravfall, viktökning och låg energiförbrukning. Dessa symtom kan ofta förbättras med testosteronbehandling, men när andropause är en naturlig del av kroppens utveckling mot ålderdom, är det inte alla som vill behandla symptomen som är orsaken till denna brist på testosteron.

Symtom på testosteronbrist

Ovanstående symptom på andropause är de som mogna män kan uppleva när testosteronnivåerna börjar minska naturligt. Pojkar som har en onaturlig eller medfödd brist på testosteron, upplever det ofta under puberteten, när de inte utvecklas tillsammans med sina klasskamrater. Det vill säga, att de inte får könshår, en djupare röst, större muskler, etc. Om du upplever dessa symtom bör kontakta din läkare för en testosteronbehandling. Läkaren kommer att arbeta med sjukhuset för att ta ett blodprov och undersöka symptomen, i syfte att bedöma om du har en brist på testosteron.

Symtom för testosteronbrist hos vuxna män:

  • Erektionsproblem & minskad sexlust: Vid testosteronbrist är det väldigt vanligt att män upplever att få erektionsproblem och/eller att de tappar lusten antingen helt eller delvis.
  • Minskar i muskelmassa eller får svårare att bygga muskler: Det här är ett väldigt vanligt symtom och de flesta märker relativt lätt om de börjar börjar tappa i muskelstyrka eller har svårt att bygga nya muskler.
  • Mindre hårväxt: Kanske har du märkt att skäggväxten växer tunnare eller inte lika fort som vanligt? Det kan vara ett tecken på att du har brist på det manliga hormonet.
  • Tröttare och har mindre energi: Ett annat väldigt vanligt symptom är att män blir generellt tröttare och mer orkeslösa. Det är även vanligt att känna en minskad generell motivation och svårt att koncentrera sig.
  • Depressiva känslor eller nedstämdhet: i överlag är det många män upplever och kan röra sig allt ifrån en lättare nedstämdhet till mer allvarliga depressiva känslor.
  • Sömnproblem: Vanliga sömnproblem är insomnia och svårigheter att sova, men även en känsla av att aldrig få tillräckligt mycket sömn kan vara ett tecken på att du har brist av det manliga hormonet.
  • Extrema svettningar: är ett vanligt, men för många okänt symptom vid testosteronbrist. Här kan du läsa mer om värmevallningar och nattliga svettningar hos män.

Testosteronbehandling

Om du har fått diagnosen att du har brist på testosteron, kan läkaren råda dig till en testosteronbehandling. Behandlingen kan, i de flesta fall ersätta den saknade mängden testosteron i kroppen och symptomen kommer vanligtvis minska inom 1-2 veckor. Det kan dock bli nödvändigt att undersöka detta igen vid senare tillfälle. Testosteronbehandlingen som ges vid dessa tillfällen består av antingen piller, gel eller injektion, beroende på vilket du föredrar. Du måste vara över 18 år för att använda produkter med testosteron och tillväxthormon när kroppen inte kan sägas vara fullt utvecklad innan denna ålder och eventuella symtom på lågt testosteron kan bero på många andra saker.

Testosterontillskott

Som nämnts tidigare, kan man bara få testosteronbehandling genom läkaren, eftersom det är en drog som ges endast efter ordination. Har du symptom på testosteronbrist som minskad sexlust, håravfall, viktökning, mindre styrka, etc., kan du hitta ett bra tillskott med tillväxthormon som kan främja kroppens egen förmåga att producera mer testosteron. Tillväxthormon är också känd som HGH - Human Growth Hormone och kan hittas i olika kosttillskott avsedda för män andropause eller för människor som vill ökad prestanda inom till exempel sport.

Här på ShytoBuy.se har vi ett urval av de bästa produkterna för dig som lider av en brist på testosteron eller behöver en extra skjuts till träning, prestation (i sängen) eller din fettförbränning. Med dessa produkter kan du göra symtom på lågt testosteron till det förflutna, eftersom dessa produkter ökar kroppens naturliga produktion av testosteron. Vi levererar alltid snabbt och diskret, utan att någon annan än du behöver veta vad som beställts. Har du några frågor om testosteronbehandling eller våra produkter är du välkommen att kontakta vår vänliga kundtjänst på antingen telefon, chatt eller e-post.

Andra intressanta artiklar