GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

100% diskret tjänst
Diskret förpackning & fakturering

Gratis frakt vid köp över 599 kr
Beställningar innan 12:00 skickas samma dag*

Klarnas logga i svart textfäag mot en morkgra bakgrund

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan kortbetalning, Klarna & Swish

Varför har jag handsvett?

Svettiga händer kan vara pinsamt och störa vissa verksamheter, men den goda nyheten är att regelbunden uppmärksamhet riktas åt frågan i kombination med medicinska behandlingar. Läs om snabba lösningar och långsiktiga lösningar för behandling svettiga händer.

Överdriven svettning i handflatorna, eller palmoplantar hyperhidros, börjar ofta runt 11 års ålder och fortsätter genom hela livet.

Det du kan göra för att lindra detta är följande

Tvätta händerna Svettiga händer torkar ofta inte på egen hand, så du måste tvätta dem oftare än de flesta människor gör för att hålla dem rena och torra. Efter du har tvättat dem kan du torka dem med en handduk eller tvättlapp. När du tvättar händerna är det bra att använda endast vanligt vatten, snarare än såpvatten och tvål. Detta undviker att torka ut huden på baksidan av dina händer mer än nödvändigt.

Handsprit Ha alltid med dig alkoholbaserad handsprit, det är bra och säkert att ha med sig om du inte är i närheten av ett handfat. En skvätt alkohol kan tillfälligt få svetten att torka ut.

Näsdukar Ha med dig en trasa/handduk eller ett paket med näsdukar så att du kan torka av händerna när du behöver. Detta kan vara bra vid situationer när du ska skaka hand med någon och behöver bli av med handsvetten snabbt.

Svalka händerna Många människor får svettiga händer när deras kroppar är något överhettade, då kan en snabb avkylning vara en effektiv lösning. Håll händerna framför en fläkt eller luftkonditionering för att torka fukten och bromsa produktionen av svett.

För att kyla ner händerna snabbt när du inte är hemma, hitta ett badrum och håll händerna under kallt vatten och torka dem sedan ordentligt med en pappershandduk.

Strö lite talk eller babypuder på händernaOm du är hemma och inte har något emot att dina händer blir tillfälligt vita, strö talk eller babypuder över dem för att temporärt absorbera svett. Detta kan komma till hands om dina svettiga händer hämmar dagliga aktiviteter, exempelvis sysslor som kräver ett fast grepp.

Använd inte föremål som orsakar mer svettning än nödvändigt Hålla händerna fria från klädesplagg som hämmar luftflödet och gör dina händer fuktiga. Undvik dessa, om det är möjligt:

Handskar, vantar och andra objekt som täcker dina händer. Bär dem när det är iskallt ute, naturligtvis, men undvika att bära handskar inomhus eller i situationer där de inte är nödvändiga.

Petroleumbaserade lotioner och andra hudprodukter Vaselin används av personer med torr hud för att försegla fukt, och den har samma effekt på svettig hud. Samma sak gäller för kokosolja och andra kosmetiska oljor som används för att hålla fukt från huden.

Börja använda en antiperspirant Du kanske inte tror på att använda en antiperspirant på händerna, eftersom de vanligtvis används under armarna , men samma kemikalier som hindrar dina armhålor från svettas överdrivet kan också hjälpa dina händer.

Välj en oparfymerad antiperspirant som innehåller aluminium zirkonium. Tala med din läkare, eftersom dessa kan vara receptbelagda.

AvslappningÖverdriven svettning utlöses många gånger av ångest och stress. Se därför till att du slappnar av ordentligt mellan varven. Börja gå på meditation, yoga eller någon annan aktivitet som kommer att bidra till att minska din stress och förhindra dina svettkörtlar från att gå på högvarv. Om du blir svettig och varm av att tänka på ett visst problem som stör dig, kan det hjälpa att prata med en kurator. För en snabb lösning på ångestrelaterad svettning, ta dig till en lugn och tyst plats, blunda, och ta några djupa andetag. Försök att lugna ditt sinne innan du fortsätter din dag.

Andra intressanta artiklar

Dela med