GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

100% diskret tjänst
Diskret förpackning & fakturering

Gratis frakt vid köp över 599 kr
Beställningar innan 12:00 skickas samma dag*

Klarnas logga i svart textfäag mot en morkgra bakgrund

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan kortbetalning, Klarna & Swish

Bli av med skabb naturligt

Skabb kan oftast ge dig en intensiv klåda och hudutslag, som kan vara extremt frustrerande. För att bli av med besvären krävs oftast att du använder dig av ett medel mot skabb (dvs. skabbmedel). Den vanligaste behandlingen är en skabb kräm.

Naturliga skabbmedel vs läkemedel?

Naturliga medel mot skabb kan ha färre biverkningar

bli av med skabb naturligt

Receptbelagda behandlingar är ofta starka mot huden och kan orsaka olika biverkningar och allergiska reaktioner. Onaturliga skabbmedel som du får utskrivet från läkaren, kan dessutom orsaka klåda, hudirritation, avdomning samt stickningar. För dig som söker ett effektivt skabbmedel som inte påverkar huden negativt, så är det oftast bättre att använda ett medel för att bli av med skabb naturligt.

Medel för att bli av med skabb naturligt

Att välja en naturlig skabb behandling betyder att du även kan använda den för att motverka risken att smitta andra familjemedlemmar då skabbdjuret Sarcoptes Scabiei är mycket smittsamt. Om du är osäker på om det är skabb som du eller din familj har drabbats av, så kan du läsa mera om vanliga hudinfektioner här.

Skabb är mycket smittsamt & kan smitta via bland annat sängkläder

naturliga medel mot skabb

Det är viktigt att även regelbundet behandla omgivningen, eftersom skabb smittar även via till exempel sängkläder och kläder. Det kan därför vara en långdragen kamp för att kunna bli av med problemet. Därför kan det vara väldigt fördelaktigt att använda dig av flera olika medel mot skabb för att lättare kunna behandla både din familj och ditt hem.

Regelbunden desinficering av golv, badrumsytor och dammsugning samt vädring av golvet, mattor är viktigt för att förhindra ytterligare spridning. Kläder, handdukar och sängkläder bör tvättas i varmt vatten och torktumlas under värme, alternativt att man stryker kläderna för samma värmande effekt. För att både förhindra återsmitta och att man smittar andra bör detta göras under tiden man använder en skabb behandling.

Medel mot skabb med naturliga oljor & ingredienser

Om du vill bli av med skabb naturligt, så kan du använda dig av bland annat manuka olja, tee trea olja och svavel. Alla tre naturliga ingredienser kan ta död på skabbdjuret och dessutom samtidigt hjälpa ditt att lugna irriterad hud. Våra lösningar lindrar symptom förknippade med skabb som svår klåda, utslag och skabbgångar.

Så gör du för att bli av med en skabb infektion

VVi rekommenderar att alla i hushållet använder sig av en kroppstvål som kan ta död på skabb. Om du eller någon i din familj föredrar att ta ett bad, så kan du ha i några droppar manukaolja i badet. Därefter bör ni regelbundet smörja in er med en skabb kräm som både behandlar infektionen och lindrar symptomen.

skabbmedel och rekommendationer

Vi rekommenderar även att ni regelbundet tvättar alla lakan, handdukar m.m. i minst 60 grader. Vid en extra svårt infestation, så är det möjligt att du i början behöver tvätta och rengöra vissa ytor dagligen. Var även noga med att omedelbart tvätta eventuella smutsiga kläder etc. för att så fort som möjligt ta död på skabbdjuren. Om du inte kan tvätta vissa kläder på hög värme, så kan det räcka med att tvätta kläderna med några droppar med medel mot skabb (till exempel manuka olja) i tvättmaskinen. Det är viktigt att inte bara behandla de frustrerande symptomen, utan att även motverka spridning.

Viktigt att tänka på när du vill bli av med skabb naturligt:

  • Det är viktigt att samtidigt både behandla skabb och motverka spridning av skabbdjuret.
  • Eftersom skabb smittar, så är det viktigt att alla vuxna och barn behandlas samtidigt.
  • Du bör alltid läsa bipacksedeln innan du använder produkten. Det gäller speciellt för personer som kan vara extra känsliga mot skabbmedel, såsom till exempel barn under 2 år.
  • Följ alltid anvisningarna, men en skabb kräm ska generellt smörjas in så att du utslagen och de närliggande områdena är täckt av salvan. För vissa individer kan detta innebära att de bör behandla hela kroppen utom huvudet.

Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med