GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

100% diskret tjänst
Diskret förpackning & fakturering

Gratis frakt vid köp över 599 kr
Beställningar innan 12:00 skickas samma dag*

Klarnas logga i svart textfäag mot en morkgra bakgrund

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan kortbetalning, Klarna & Swish

Prostata

Män, ta hand om din prostata och testiklar - allt du borde veta

Kära män, har du kontroll över ditt könsorgan? De är mycket viktigare än du tror, för din allmänna hälsa och allmänna välbefinnande - och tyvärr också ofta något som män inte uppmärksammar tillräckligt mycket. Faktum är att prostatacancer ärd en snabbaste växande cancertypen i hela landet, och bara detta borde vara en bra anledning att börja titta på ditt underliv lite mer.

Men det är inte bara prostatan du bör känna till och vara uppmärksam på. Faktum är att alla dina könsorgan på många sätt är beroende av varandra, och varje organs hälsa påverkar de andras hälsa - det är därför oerhört viktigt att du håller ett öga på dem och tar väl hand om dem, så att du kan njuta av allt från bra sex till smärtfri urinering och att sova hela natten utan att behöva gå upp för att kissa. Läs mer här för att lära dig mer om några av de väsentliga könsorganen och du bör vara medveten om.

Det manliga könsorganet

En mans könsorgan kallas ofta för “penis, pung och testiklar”, men det är inte helt korrekt. Penis och pung, inklusive testiklarna, är verkligen könsorgan, och dessa är oftast förknippade med fysisk intimitet, samlag och njutning, vilket förmodligen också är anledningen till att dessa organ för de flesta män kan vara avgörande för deras självkänsla i sovrum (och är därför också ett känsligt ämne). Men det är inte de enda organen som klassas som könsorgan och inte de enda man bör vara särskilt uppmärksam på.

Förutom penis, pung och testiklar är både sädesblåsorna och prostatakörteln (som du förmodligen känner till som prostata) en del av könsorganen. De är involverade i produktionen av spermier och produktionen av sädesvätska, som både är avgörande för en mans förmåga att fortplanta sig. Många kommer säkert också att hävda att både spermier och sädesvätska är avgörande för njutning och självkänsla, eftersom utlösning och mängden spermier för en man kan vara avgörande för att de ska känna sig adekvata och som riktiga män. Särskilt prostatan är viktig för fortplantning, då det är avgörande för att spermier transporteras till ägget och befruktar ägget - och som du säkert sett vid det här laget, ett underskattat könsorgan som får alldeles för lite rampljus och uppmärksamhet från oss själva.

Alla dessa organ är fysiskt nära varandra och mycket sammanlänkade. Detta innebär också att sjukdom i ett av organen ofta påverkar och/eller ger symtom i ett av de andra organen. Till exempel kan problem med prostata göra det svårt eller smärtsamt att kissa (något som enkelt kan åtgärdas med naturliga produkter som ProstaSURE). Det är därför viktigt att du är medveten om ditt könsorgan och de olika processer de är inblandade i, så att du först och främst alltid är rustad att känna “normalt” från “onormalt” och därigenom undvika obehagliga överraskningar eller problem med till exempel urinvägar, erektion eller sent upptäckta sjukdomar.

De manliga könsorganen handlar om mycket mer än bara penis, pung och testiklar - de involverar även organ som prostata

Ont i testiklarna - vad gör man?

Testiklarna sitter som du säkert vet i pungen - en på varje sida. De är väsentliga för att producera spermier och testosteron (det manliga könshormonet), och därför på många sätt väsentliga för din “manlighet”. Inte bara för att spermier är viktiga för fortplantningen och utlösning kan stärka självförtroendet i sovrummet, utan också för att testosteron är viktigt för muskelunderhåll och uppbyggnad, en djup röst och sexlust.

Det är därför inte konstigt att det oftast är testiklarna som män uppmärksammar. Likaså är de också relativt lätt att hålla ett öga på, då de är primära könsorgan och därför är synliga utanför kroppen, och en annan är att man som man lägger märke till dem speciellt vid samlag. Testiklarna är fullproppade med nervändar, vilket både kan ge dig enorm glädje men också enorm smärta om du inte är försiktig. Du kommer alltså snabbt att uppleva om de börjar ömma eller kännas fel under en längre period.

Eftersom testiklarna är så viktiga, både vid produktionen av testosteron och spermier och till stor del även för en mans självförtroende, kan det vara obehagligt att gå till läkaren, inte bara för att de är väldigt känsliga, utan också för att de för många är ett tecken på manlighet och ett “problem där nere” kan kännas som något pinsamt. Mend et är just därför du ska hålla ett öga på dem! Särskilt bör du hålla utkik om du upplever en svullen testiekl, smärta i testiklarna eller allmänna avvikelser - och om du gör det ska du omedelbart kontakta läkare. Bättre att vara på den säkra sidan med något så viktigt som testiklarna!

En förstorad prostata orsakar oftast problem med urinering, och det är precis vad du bör se upp för, för att säkerställa en frisk prostata

Nedsatt prostatainfektion - vad gör man?

Prostata- eller blåshalskörteln är som nämnt särskilt viktig för mäns förmåga att fortplanta sig, eftersom vätskan som produceras här är avgörande för både näringen av spermierna och för att spermierna ska transporteras upp till ägget och befrukta det. Utan denna vätska för att transportera spermierna kommer spermierna knappast att ta sig igenom både manliga och kvinnliga könsorgan till ägget. Produktionen av denna vätska i prostatan stimuleras av testosteron, som produceras av dina testiklar - och gör klart hur alla organ är beroende av varandra.

Din prostata är cirka 2 cm i diameter och ligger precis under urinblåsan och omger urinröret. Den växer särskilt under puberteten tills den når sin “vuxna storlek”, men för de flesta män fortsätter den faktiskt att växa hela livet. Detta är dock inget du alls bör oroa dig för, utan är ganska normalt. Där det kan bli en utmaning är om prostatan växer så mycket att den trycker på urinröret, vilket gör det svårt att kissa.

En svullen eller förstorad prostata är därför inte ovanligt att uppleva, särskilt inte ju äldre du är, eftersom den fortsätter att växa för de flesta män. Typiska symtom på en förstorad prostata är tömnings- och retentionssymtom, som hänvisar till svårigheter att urinera. Dessa sträcker sig från initiala svårigheter att kissa, svag kraft på strålen, att behöva trycka för att kissa, smärta eller sveda när du kissar, känslan av att du aldrig slutar kissa, att du behöver kissa ofta (särskilt på natten) och en plötslig lust att kissa.

Dessa symtom låter inte bara frustrerande och obehagliga, de är också extremt frustrerande och obehagliga att hantera, och är därför något du bör reagera på så fort du börjar uppleva dem. Lyckligtvis finns det dock en liten genväg för att ge din prostata uppmärksamhet och en boost för att vårda den hela livet - det enkla och lättanvända kosttillskottet ProstaSURE , som är speciellt framtaget för att ge din prostata en boost med naturliga ingredienser så att du kan undvika de obehagliga symtomen som orsakas av en förstorad prostata.

Med allt detta sagt, bör du uppsöka en läkare för att bli kollad så snart du börjar märka dessa symtom och de finns där konsekvent - åtminstone bara för säkerhets skull. Inte bara för att de kan vara tecken på sjukdom i din prostata, utan också för att de kan vara tecken på andra störningar.

Överväg att ringa din läkare så fort du upplever symtom - om så bara för att vara på den säkra sidan

Goda råd på vägen

Så några goda råd på vägen mot slutet. För det finns massor av enkla sätt på vilka du kan ta hand om alla dina könsorgan ganska enkelt, så att du kan ha både trevlig och normal urinering, och så att du kan njuta av trevliga stunder i sovrummet:

  • Det låter trivialt, men det gäller även här - försök att leva en hälsosam och balanserad livsstil, med bra näringsämnen i kosten, rörelse i vardagen och en god natts sömn. Detta kommer att göra underverk, inte bara för könsorganen, utan också för dina energinivåer, din allmänna hälsa och ditt immunförsvar.

  • Undvik att dricka för mycket alkohol och försök undvika rökning helt, eftersom detta kan ha direkta negativa konsekvenser för underlivet och deras roll i din hälsa.

  • Var uppmärksam på din kropp och eventuella symtom, så att du kan fånga eventuella problem i kroppen - det betyder också att du bör kolla upp det själv med jämna mellanrum, för att säkerställa att t.ex. Testiklarna är inte svullna och ömma.

Låt därför inget slå dig ut eller stå i vägen för att du ska kunna njuta av vardagen utan kissproblem eller bristande självförtroende i sovrummet - ta hand om din kropp och ditt underliv på ett enkelt sätt med en hälsosam och balanserad livsstil!

Andra intressanta artiklar