GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

Håravfall

Allt du behöver veta om vitamin vingummin - är de lika hälsosamma som vitaminpiller?

Om du har följt lite på sociala medier eller besökt din lokala hälsobutik har du säkert märkt att utbudet av så kallade vitamin vingummin har exploderat.

Men fungerar vitamin vingummi, eller är de mer ohälsosamma än hälsosamma?

I den här artikeln ger vi dig svar på alla dina frågor om de mycket populära vitamin vingummin som du kan få idag för håravfall, fast hud, stärka naglar och boosta ditt allmänna välbefinnande.

Varför är vitamin vingummin så populära?

Man kan knappast öppna Facebook eller en hälsotidning utan att vitamin vingummin annonseras. Hela trenden började redan 2012, då de första vitamin tillverkarna började tillverka vitaminpiller i vingummi form.

Men det var inte förrän 2015, när systrarna Kardashian hjälpte till att marknadsföra hårets vingummin från SugarbearHair, som tog fart på riktigt.

Efter detta valde flera tillverkare som Hairlust, VitaYummy, MaxMedix och BeautyBear att göra vitamin vingummin för olika ändamål och idag går i stort sett alla kosttillskott att få i vingummi form.

Ett av de mest populära gummies-tillskotten är utan tvekan Biotin, som bidrar till att stärka ditt hår, hud och naglar, och är därmed det perfekta skönhets tillskottet för alla som har problem med tunt hår och håravfall. Du kan köpa Biotin-gummi från MaxMedix genom att klicka på denna länk.

Vilka vitaminer finns i vitamin gummin?

Medan de första vitamin vingummin i första hand var inriktad på skönhet vitaminer kan man idag köpa vingummin med ett stort sett alla vitaminer och därmed ha ett bra alternativ till vanliga vitaminpiller.

Populärast är dock fortfarande vitaminer för skönhetsvård, och här är ett bra exempel biotingummi från MaxMedix. Vingummin innehåller bland annat vitamin E, C, D3 och B12 samt biotin, zink, folsyra och retinol som är perfekt för ditt hår, hud och naglar.

B-vitaminer är särskilt viktiga ur ett hälsoperspektiv, eftersom de är kända som “hårvitaminer” och spelar en viktig roll för ditt hårs hälsa.

Det betyder med andra ord at tman med brist på B-vitamin kan uppleva håravfall och slitna naglar.

Viktiga B-vitaminer är biotin, B12, folsyra (vitamin B9), vitamin B12 därför bör du köpa Biotin Gummies från MaxMedix, då de innehåller just dessa vitaminer, som ger dig de optimala förutsättningarna för ett friskt, fylligt och glänsande hår och vackra naglar.

Vitamin Gummi är perfekt för dig som har problem med att svälja piller eller kapslar.

Är vitamin gummi lika effektiva som vitaminpiller?

Det korta svaret är ja, vitamin gummi är lika effektiva och innehåller samma mängd och typ av vitaminer och mineraler som vanliga vitaminpiller.

Ofta måste man dock ta mer vitamin vingummin dagligen jämfört med vitaminpiller, eftersom det kan vara svårare att kontrollera näringsinnehållet i vingummit.

En förklaring till detta är att vingummit har mindre utrymme för näringsämnen, eftersom det också måste finnas plats för gelatin och sötningsmedel.

Så när du tar Biotin Gummies från MaxMedix är det viktigt att du tar den rekommenderade dygnsdosen, då du på så sätt täcker ditt dagliga behov av de aktuella näringsämnena.

Vingummi vitaminer är inte godis och du bör inte överskrida den rekommenderade dagliga dosen.

Vad händer om du äter för mycket vitamin vingummin?

Många vitaminer är vattenlösliga, och kroppen kommer automatiskt att spola ut överflödigt vitaminer med urinen om du äter för mycket vitamin vingummin.

Det finns dock en risk att vissa mineraler och vitaminer kan samlas i kroppens fettdepåer och vara direkt skadliga om man äter för mycket vitamin vingummin.

Så även om till exempel Biotin Gummies från MaxMedix är ett välsmakande alternativ för att tillgodose ditt behov av viktiga vitaminer som biotin, folsyra och andra b-vitaminer, är det bäst att hålla sig till den rekommenderade dagliga dosen och inte äta löst, eftersom du skulle kunna tendera till med vanliga vingummier.

Vilka vitamin vingummin ska jag välja?

Valet av vitamin vingummin beror mycket på dina personliga behov. Men ur ett skönhets perspektiv är en av de viktigaste vitamin gummies Biotion, och här kan vi speciellt rekommendera Biotin Gummies från MaxMedix.

Vitamin vingummin innehåller zink, folsyra, retinol, vitamin D3, B12, C och E, som alla är viktiga mineraler och vitaminer för din skönhet. De olika B-vitaminerna är extra viktiga för ditt hår och naglar, medan C-vitamin, som är viktigt i samband med kollagenproduktion, är en väsentlig antioxidant som stärker huden och jämnar ut fina linjer.

Biotin Gummies från MaxMedix är därför perfekta om du vill vårda ditt hår inifrån och ut, har problem med håravfall och tunnare hår, eller drömmer om att få starkare naglar och friskare hud.

Andra intressanta artiklar