ShytoBuy.se

måndag - fredag | 09:00 - 18:00

Diskret tjänst
100% diskret förpackning och fakturering

Gratis frakt vid köp över 499 kr
Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

Hemmagjord ansiktsmask mot finnar

ingredienser för hemmagjord ansiktsmask

En hemmagjord ansiktsmask mot finnar och pormaskar, kan både användas som en akne behandling som även kan vårda huden och få hyn att må så bra som möjligt. Tack vare att många huskurer för att behandla akne naturligt är så pass vårdande, så går de flesta ansiktsbehandlingar att använda som en naturlig hudvård för även normal hy. En annan fördel med att använda en hemmagjord ansiktsmask mot finnar är att du ofta kan använda dig av ingredienser som redan finns hemma i ditt kök.

Dessa ansiktsmasker kan användas både som en behandling mot akne, men även för att få en välmående och lystrande hy. Det syns oftast på en gång om huden inte mår bra och att bara vara snäll och varsam mot din hy kan göra en stor skillnad. En annan stor fördel är att dessa hemmagjorda behandlingar kan göras i bekvämligheten av ditt hem medan du passar på att göra något annat.

Här har vi samlat några av de populäraste hemmagjord ansiktsmask mot finnar och pormaskar. Med hjälp av endast några få ingredienser, så kan du behandla akne naturligt för att bli av med dina besvär eller åtminstone hålla dem i schack. Ta en titt här och se vad du kan göra med helt vanliga frukter. Behandlingarna använder enbart naturliga ingredienser som du oftast kan hitta hemma i ditt kök.

Om du vill veta mer om hur kan rengöra huden som ett komplement till en ansiktsmask, så kan du läsa mer om den bästa akne behandling.

Avokado & naturlig hudvård

Avokado är rik på antioxidanten C-vitamin och hjälper dig att skydda huden mot åldrande. Avokado innehåller också essentiella fetter, byggstenar av kollagen, ett strukturellt protein som finns i huden nödvändig för elasticitet. Dessa egenskaper gör att avokado är en populär ingrediens att använda i en hemmagjord ansiktsmask.

Användning: För att göra en naturlig ansiktsmask, så kan du mosa en mogen avokadohalva och blanda ut den med antingen lite honung eller yoghurt beroende på vad föredrar. Låt masken verka på ett rengjort ansikte i ungefär 15 minuter.

Hemmagjord ansiktsmask med banan

banan som hemmagjord ansiktsmask mot finnar

En annan populär hemmagjord ansiktsmask mot finnar är bananer. Dessa är rika på vitamin A, vitamin B och E-vitamin och är naturlig hudvård som kan verka som en naturlig anti-aging kräm. Bananer är även ett bättre substitut för ohälsosamma snacks mellan måltiderna.

Användning: Satsa på en hemmagjord ansiktsmask med hjälp av att blanda en nyligen mosad banan med honung – detta kan ge dig en glödande fräsch hy! Denna naturliga akne behandling är nämligen en rik källa av fiber, mineraler, magnesium och kalium; de hjälper alla blodcirkulationen i vår kropp.

Citroner som en akne behandling

citron som akne behandling

Citroner har hög C-vitaminhalt och naturliga blekningsegenskaper som gör dem till ett bra rengöringsmedel som ofta används som en hemmagjord ansiktsmask mot finnar. Vitamin C fungerar som en antioxidant och hjälper till att skydda huden mot åldrande. Liksom vitamin A är vitamin C nödvändigt för produktion av kollagen i huden. Citrusfrukter är även rika på bioflavonoider - en biologiskt aktiv förening som finns i skalet på citrusfrukter. Dessa bidrar till att stärka de små blodkapillärerna i huden och förhindra oattraktiva trasiga vener.

Citroner kan förutom att användas som en akne behandling som kan reducera finnar, lättar upp akne ärr, porer och din hudton. Det höga innehållet av citronsyra kan också exfoliera huden och ta bort överflödig olja och dödar akne bakterier. Det minimerar också uppkomsten av stora porer och jämnar ut huden och kan därför även användas som naturlig hemmagjord ansiktsmask.

Användning: Tillämpa färsk citronsaft på huden och lämna den på i 15 till 20 minuter innan du sköljer bort det. Gör detta dagligen under en månad. Alternativt, kombinera en fjärdedel tesked citronsaft och en lika stor mängd ekologisk honung för att använda som en akne behandling. Gnid detta på din hud och tvätta bort det efter 15 till 20 minuter. Upprepa ett par gånger i veckan under en månad eller tills du ser förbättringar.

Du kan också blanda lika delar citronsaft och tomatjuice. För extra peeling, tillsätt en matsked havremjöl. Applicera blandningen på det drabbade området. Lämna det på i ca 15 minuter, och skölja bort det. Gör detta dagligen, eller tre eller fyra gånger i veckan i ungefär en månad eller tills du ser positiva resultat.

Ett annat naturlig hudvård tips är att börja dagen genom att dricka ett glas varmt vatten blandat med en skvätt citronsaft och en tesked honung på fastande mage. Detta bekämpar celluliter och rensar huden inifrån.

Hemmagjord ansiktsmask med jordgubbar

hemmagjord ansiktsmask med jordgubbar

Jordgubbar är laddade med näringsämnen och antioxidanter som hjälper till att upprätthålla ren och klar hud. Denna frukt är även rik på C-vitamin, alfahydroxisyror salicylsyra och ellagsyra vilket gör att den kan exfolierar död hud, bekämpa acne och blekna ärr. De små frönen som sitter på utsidan av jordgubbarna kan användas till peeling.

Använding: För att använda jordgubbar i en hemmagjord ansiktsmask så kan du mosa två eller tre jordgubbar med en gaffel. Blanda dem med två teskedar vardera av vanlig yoghurt och ekologisk honung. Gnugga försiktigt in det på ansiktet och halsen och lämna den på i 10 till 15 minuter. Torka sedan bort det med en varm tvättlapp. Ansiktsmasken kan öppna tilltäppta porer.Gör detta minst två gånger i veckan under 3 månader.

Apelsiner & andra citrusfrukter

Även det mest är citroner som används inom naturlig hudvård, så finns det fler citrusfrukter som lämpar sig till att användas som framförallt en naturlig akne behandling. Ett annat exempel på det är apelsiner som är en rik källa till C-vitamin, vilket förbättrar hudens struktur och kan behandla akne naturligt. Vitaminen kan även ta bort fläckar, akne ärr och bromsar åldrandet.

Användning: En naturlig akne tips är att ta några torra apelsinskal, krossa dem till pulverform och lagra detta i en lufttät behållare. Använd detta som en naturlig skrubb en gång eller två gånger i veckan för en klar och glödande hud.

äppelcidervinäger för hemmagjord ansiktsmask mot finnar

Äppelcidervinäger & Hemmagjord ansiktsmask.

Äppelcidervinäger är rik på alfa-hydroxy syror och kan därmed ljusa upp mörka fläckar, blemmor och används därför ofta inom naturlig hudvård. Dessutom hjälper det att balansera hudens pH-nivåer, minskar överflödigt fett och öppnar tilltäppta porer. På grund av dess antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper används äppelcidervinäger ofta som en hemmagjord ansiktsmask mot finnar.

Så gör du - Gör en lösning genom att blanda 1/3 äppelcidervinäger och 2/3 vatten. Om det verkar för starkt, kan du öka mängden vatten. Doppa en bomullstuss i denna lösning och badda den på det drabbade området. Lämna det på i 10 till 15 minuter, och tvätta bort det. Använd två eller tre gånger om dagen tills aknen försvinner.

Gör en kanel och honungsmask

Honung för hemmagjord ansiktsmask

Honung är klibbigt och kanel är kryddigt, och det verkar som om de båda är saker som du skulle vilja undvika att få nära huden. Överraskande nog kan honung och kanel gör en (bokstavligen) killer combo när det gäller akne. Kanel har antimikrobiella egenskaper, så det kan hjälpa till att stoppa bakterier. Honungen i sin tur är en naturlig antibiotiska, som är redo att torka ut dina finnar.

Användning - Skölj ansiktet med vatten och klappa torrt. Blanda 2 msk honung och 1 tsk kanel tillsammans tills de är noggrant blandade och har bildat en slags pasta. Applicera masken i ansiktet (eller den plats du vill behandla) och låt verka i 10-15 minuter. Skölj av helt och klappa ansiktet torrt. Detta är en klibbig blandning, så se till att du har några pappershanddukar till hands.

Hemmagjord ansiktsmask mot finnar med papaya

Akne behandling med papaya

Papaya är en rik källa till antioxidanter och genom ett enzym som kallas papain kan papaya förvisa orenheter i huden och avlägsna döda hudceller. Mosa frukten med en gaffel och massera in det på fuktig hud i ca 20 minuter. Tvätta sedan bort det med rent vatten. Papaya är en viktig ingrediens i en hel del skönhetsprodukter på marknaden idag. Vanlig rå papaya är en helt naturlig åtgärd mot akne som kan avlägsna döda hudceller och överskott av lipider från ytan av huden och lämna den mjuk och smidig. Lipider är en allmän term för fetter, till exempel olja. Papaya innehåller också ett enzym som kallas papain, som minskar inflammation och hjälper till att förhindra oren hud.

Användning - Skölj ansiktet med vatten och klappa torrt. Mosa köttet av papaya ordentligt tills det är av en konsistens som lätt kan appliceras på huden. Lämna det på huden i 15-20 minuter, och skölj sedan av helt med varmt vatten. Om din hud har en tendens att bli torr när du rengöra den, använd en fuktighetskräm som passar din hudtyp efteråt.

Morötter och tomater

Morötter och tomater innehåller betakaroten - som är föregångaren till vitamin A och kan vara ett perfekt att använda i en hemmagjord ansiktsmask mot finnar. I vanliga fall smälter kroppen livsmedel som innehåller betakaroten, sedan omvandlar den dem till vitamin A (retinol). Retinol stimulerar celltillväxten och bygger kollagen - ett strukturellt protein närvarande i huden vilket är viktigt för hudens elasticitet. Betakaroten är också en bra anti-aging mat eftersom det blockerar antioxidanter.Antioxidanter är kroppens försvar mot fria radikaler - mycket reaktiva molekyler som kan leda till för tidigt åldrande och sjukdom. Fria radikaler är en biprodukt av den normala användningen av syre genom kroppen, men de kan också uppstå på grund av föroreningar och solljus.

Användning - För att göra en hemmagjord ansiktsmask med morötter, så är det enklast att göra en morotspure genom att skära en morot i små bitar och koka dem i 10 minuter. Ett annat alternativ är att riva moroten så fint som möjligt. Därefter kan du tillsätta honung och lite yoghurt och applicera blandningen på ett rengjort ansikte. Skölj av efter 20-30 minuter,

Receptfri Akne behandling

receptfri Akne behandling och produkter mot finnar

Även om en hemmagjord ansiktsmask kan hjälpa mot finnar och förbättra din hy, så kan det ibland krävas något starkare för att verkligen komma åt problemen. Titta in vårt utbud av receptfria produkter mot akne för att hitta produkter som passar just dig och dina hudproblem. Vi har allt ifrån antibakteriella tvålar mot finnar, hudrengöring, serum, kapslar och avancerade apparater.

Till exempel så har vi Skin Doctors Zit Zapper som djuprengör och öppnar upp dina porer på mindre än 8 timmar. Detta beprövade och 100% naturliga medel mot finnar torkar ut och rengör inflammation områdena för att ge dig en frisk och slät hy.

Andra livsstilsförändringar mot finnar och akne

Förutom en naturlig hemmagjord ansiktsmask mot finnar, så finns det även flera livsstilsförändringar som du kan prova för att minska dina besvär med finnar och förbättra din hy.

Sluta röka

Hälsosam livsstil tips för behandla akne naturligt

Det finns bevis som visar att rökare drabbas av fler linjer och rynkor än icke rökare. Detta beror på att kolmonoxid som finns i cigaretter är känt att skära av perifer cirkulation - de små blod kapillärerna som ger näring till huden. Rökning stoppar även kroppens upptag av vitamin C - en viktig ingrediens för tillväxten av nya kollagen.

Hålla sig borta från solen

Även en sund solbränna indikerar faktiskt en något skadad hud. Kroppen har producerat melanin, hud pigmentering, i ett försök att skydda sig mot ultraviolett ljus. Exponering för ultraviolett ljus bryter ned strukturen av kollagen. Detta accelererar rynkor och åldrande.

Drick mycket vatten

Eftersom vi omedvetet svettas hela dagen, förlorar kroppen vatten som i sin tur är avgörande för funkion av våra organ. På grund av detta bör en vuxen människa dricka minst två liter vatten per dag. När vi är uttorkad avleder kroppen vatten för att hålla det tillgängligt för väsentliga organ som hjärta och lever. Huden är inte av biologisk betydelse. Om du ökar ditt intag av vatten, som behövs för hudcell bildning, kommer det finnas tillräckligt att avledas till huden med.

Motion

Motion hjälper din hudförnyelse eftersom det främjar blodflödet och näringsämnen till hudens yta. Tack vare blod som pumpas runt i kroppen, har levande hudceller som legat djupt nere i huden drivit upp till ytan. Detta bidrar till att skapa ett fräschare, yngre utseende, eftersom de sitter högre upp på hudens yta.

Låt oss se vilka frukter som kan ge dig det där naturliga lyster på huden som du letar efter:

Andra populära hemmagjorda masker

Hemmagjord ansiktsmask mot finnar med äpple

Äpplen

Äpplen har hög antioxidant verkan, förhindrar cell- och vävnadsskada och arbetar för anti-aging och är därför ett bra naturlig hudvård tips. De hjälper till att minimera rynkor och fina linjer och även att hålla tarmarna rena.

Användning: Applicera äppeljuice blandat med lite honung i ansiktet som en naturlig ansiktsmask mot finnar och pormaskar. Låt den torka och tvätta bort. Detta är en mycket bra fuktgivande ansiktsmask.

Tomatjuice mot finnar

Tomatjuice är rik på C-vitamin och antioxidanter, vilket gör den utmärkt att använda för att behandla akne naturligt när du vill ha fläckfri hud. Dessutom hjälper den dig att krympa stora porer och kan användas som en hemmagjord ansiktsmask mot finnar på grund av dess sammandragande egenskaper. Tomater är också bra för att minska solbränna, det vill säga när du har bränt dig, på grund av deras höga lykopenhalt. Inkludera därför färska tomater i din dagliga kost, så kan du njuta av frisk och fräsch hud.

Använding - Massera in din hud med krossad tomatmassa. Lämna det på i 10 till 15 minuter, och skölj sedan bort det med kallt vatten. Följ denna enkla rutin dagligen under flera veckor eller tills du får önskat resultat.

Olivolja

Extra jungfruolja innehåller starka antioxidanter som skyddar huden från föroreningar och kan användas inom naturlig hudvård. Den bekämpar även oxiderande effekterna av solen på vår hud. Att tillämpa extra jungfruolja på huden efter solexponering kan hjälpa till att skydda huden mot skador och verka som en akne behandling.

Användning - Använd olivolja av antingen av sig självt eller blanda i olivolja med en annan hemmagjord ansiktsmask. Du kan applicera en liten mängd olivolja direkt på huden och låt verka 5-15 minuter. Tvätta sedan bort överflödig olja i ansiktet.

Hemmagjord ansiktsmask med potatis

Potatisjuice innehåller stärkelse som bidrar till att minska pigmentering och kan användas till naturlig hudvård. Det minskar också mörka ringar under ögonen och kan vara en bra akne behandling.

Använding - Skala och riv en liten potatis. Utvinn saften med hjälp av en fin sil. Blöt en bomullstuss i saften och tillämpa den på din hud. Lämna det på i 15 till 20 minuter innan du sköljer bort det. Gör detta dagligen under en månad eller tills du är nöjd med resultatet.

Kiwi Fruit för bättre solbränna

Den blandningen innehåller Kiwi fruktpuré och en sked Yoghurt. Blanda dessa två grundligt och massera den på din hud i ansiktet och tvätta bort efter 20 minuter.

Gurka för torr hud

Riv av skalet på gurkan med ett rivjärn. Utvinn saften och tillämpa den på ditt ansikte och hals och låt den torka. Tvätta den med lite rent och kallt vatten. Den återstående massan kan användas att lägga på ögonen så de kyls ner.

Hasselnötter och brazilnuts

En annan naturlig hudvård tips är vissa nötter är höga på essentiella fettsyror som hjälper till att fylla på kollagen och återfuktar huden naturligt samt bidrar till att främja hudens fasthet. Hasselnötter och Brazilnuts innehåller också anti-inflammatoriska egenskaper som bidrar till att huden håller sig mjuk och kan fungera som en bra hemmagjord ansiktsmask mot finnar och pormaskar.

Andra frukter och varor som också är bra att använda vid hudvård

  • Honung - Återfuktar och håller akne borta
  • Havre – Bra att använda till skrubb
  • Grönt te – Lugnar ner huden
  • Yoghurt - Minskar hudinfektioner
  • Apelsinvatten - Fungerar på samma sätt som citronsaft

Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med