GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

100% diskret tjänst
Diskret förpackning & fakturering

Gratis frakt vid köp över 599 kr
Beställningar innan 12:00 skickas samma dag*

Klarnas logga i svart textfäag mot en morkgra bakgrund

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan kortbetalning, Klarna & Swish

Hemmagjord ansiktsmask mot finnar

ingredienser för hemmagjord ansiktsmask

En hemmagjord ansiktsmask mot finnar och pormaskar, kan både användas som en aknebehandling eller bara för att vårda huden och få hyn att må så bra som möjligt. Tack vare att många huskurer för att behandla akne naturligt är så pass vårdande, så går de flesta ansiktsbehandlingar att använda som en naturlig hudvård för även normal hy. En annan fördel med att använda en hemmagjord ansiktsmask mot finnar är att du ofta kan använda dig av ingredienser som redan finns hemma i ditt kök.

Här har vi samlat några av de populäraste hemmagjord ansiktsmask mot finnar och pormaskar. Med hjälp av endast några få ingredienser, så kan du behandla akne naturligt för att bli av med dina besvär eller åtminstone hålla dem i schack. Ta en titt här och se vad du kan göra med helt vanliga frukter. Behandlingarna använder enbart naturliga ingredienser som du oftast kan hitta hemma i ditt kök.

Om du vill veta mer om hur kan rengöra huden som ett komplement till en ansiktsmask, så kan du läsa mer om den bästa hudvården för aknebenägen hud.

Avokado & naturlig hudvård

Avokado är rik på antioxidanten C-vitamin och hjälper dig att skydda huden mot åldrande. Avokado innehåller också essentiella fetter, byggstenar av kollagen, ett strukturellt protein som finns i huden nödvändig för elasticitet. Dessa egenskaper gör att avokado är en populär ingrediens att använda i en hemmagjord ansiktsmask.

Användning: För att göra en naturlig ansiktsmask, så kan du mosa en mogen avokadohalva och blanda ut den med antingen lite honung eller yoghurt beroende på vad föredrar. Låt masken verka på ett rengjort ansikte i ungefär 15 minuter.

Hemmagjord ansiktsmask med banan

banan som hemmagjord ansiktsmask mot finnar

En annan populär hemmagjord ansiktsmask mot finnar är bananer. Dessa är rika på vitamin A, vitamin B och E-vitamin och är naturlig hudvård som kan verka som en naturlig anti-aging kräm.

Användning: Satsa på en hemmagjord ansiktsmask med hjälp av att blanda en mosad banan med honung – detta kan ge dig en glödande fräsch hy! Denna naturliga akne behandling är nämligen en rik källa av fiber, mineraler, magnesium och kalium; de kan alla hjälpa blodcirkulationen i vår kropp.

Hemmagjord ansiktsmask med jordgubbar

hemmagjord ansiktsmask med jordgubbar

Jordgubbar är laddade med näringsämnen och antioxidanter som hjälper till att upprätthålla ren och klar hud. Denna frukt är även rik på C-vitamin, alfahydroxisyror salicylsyra och ellagsyra vilket gör att den kan exfolierar död hud, bekämpa akne och bleka ärr. De små fröna som sitter på utsidan av jordgubbarna kan användas till peeling.

Använding: För att använda jordgubbar i en hemmagjord ansiktsmask så kan du mosa två eller tre jordgubbar med en gaffel. Blanda dem med två teskedar vardera av vanlig yoghurt och ekologisk honung. Gnugga försiktigt in det på ansiktet och halsen och lämna den på i 10 till 15 minuter. Torka sedan bort det med en varm tvättlapp. Ansiktsmasken kan öppna tilltäppta porer.Gör detta minst två gånger i veckan under 3 månader.

Apelsin, citron & andra citrusfrukter

Även det mest är citroner som används inom naturlig hudvård, så finns det fler citrusfrukter som lämpar sig till att användas som framförallt en naturlig akne behandling. Till exempel apelsiner som är en rik källa till C-vitamin, vilket förbättrar hudens struktur och kan behandla akne naturligt. Vitaminen kan även hjälpa till att ta bort fläckar, akne ärr och bromsar åldrandet.

Användning: En naturlig akne tips är att ta några torra apelsinskal, krossa dem till pulverform och lagra detta i en lufttät behållare. Använd detta som en naturlig skrubb en gång eller två gånger i veckan för en klar och glödande hud. Du kan också låta färskpressad citronjuice verka på huden i 15 minuter för en naturlig syrabehandling mot finnar.

äppelcidervinäger för hemmagjord ansiktsmask mot finnar

Äppelcidervinäger som toner.

Äppelcidervinäger är rik på alfa-hydroxy syror och kan därmed ljusa upp mörka fläckar och blemmor och används därför ofta inom naturlig hudvård. Dessutom hjälper det att balansera hudens pH-nivåer, minskar överflödigt fett och öppnar tilltäppta porer. På grund av dess antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper används äppelcidervinäger ofta som en hemmagjord ansiktsmask mot finnar.

Så gör du - Gör en lösning genom att blanda 1/3 äppelcidervinäger och 2/3 vatten. Om det verkar för starkt, kan du öka mängden vatten. Doppa en bomullstuss i denna lösning och badda den på det drabbade området. Lämna det på i 10 till 15 minuter, och tvätta bort det. Använd två eller tre gånger om dagen tills aknen försvinner.

Gör en kanel och honungsmask

Honung för hemmagjord ansiktsmask

Honung är klibbigt och kanel är kryddigt, och det verkar som om de båda är saker som du skulle vilja undvika att få på huden. Överraskande nog kan honung och kanel utgöra en (bokstavligen) killer combo mot akne. Kanel har antimikrobiella egenskaper, så det kan hjälpa till att stoppa bakterier. Honungen i sin tur är en naturlig antibiotika, som är redo att torka ut dina finnar.

Användning - Skölj ansiktet med vatten och klappa torrt. Blanda 2 msk honung och 1 tsk kanel tillsammans tills de är noggrant blandade och har bildat en slags pasta. Applicera masken i ansiktet (eller den plats du vill behandla) och låt verka i 10-15 minuter. Skölj av helt och klappa ansiktet torrt. Detta är en klibbig blandning, så se till att du har några pappershanddukar till hands.

Hemmagjord ansiktsmask mot finnar med papaya

Akne behandling med papaya

Papaya är en rik källa till antioxidanter och genom ett enzym som kallas papain kan papaya förvisa orenheter i huden och avlägsna döda hudceller. Papaya är en viktig ingrediens i en hel del skönhetsprodukter på marknaden idag. Vanlig rå papaya är en helt naturlig behandling mot akne som kan avlägsna döda hudceller och överskott av lipider från ytan av huden och lämna den mjuk och smidig. Lipider är en allmän term för fetter, till exempel olja.

Användning - Skölj ansiktet med vatten och klappa torrt. Mosa köttet av papaya ordentligt tills det är av en konsistens som lätt kan appliceras på huden. Lämna det på huden i 15-20 minuter, och skölj sedan av helt med varmt vatten. Om din hud har en tendens att bli torr när du rengöra den, använd en fuktighetskräm som passar din hudtyp efteråt.

Morötter och tomater

Morötter och tomater innehåller betakaroten - som är föregångaren till vitamin A och kan vara ett perfekt att använda i en hemmagjord ansiktsmask mot finnar. I vanliga fall smälter kroppen livsmedel som innehåller betakaroten, sedan omvandlar den dem till vitamin A (retinol). Retinol stimulerar celltillväxten och bygger kollagen - ett strukturellt protein närvarande i huden vilket är viktigt för hudens elasticitet. Betakaroten är också en bra anti-aging mat eftersom det främjar antioxidanter.

Användning - För att göra en hemmagjord ansiktsmask med morötter, så är det enklast att göra en morotspure genom att skära en morot i små bitar och koka dem i 10 minuter. Ett annat alternativ är att riva moroten så fint som möjligt. Därefter kan du tillsätta honung och lite yoghurt och applicera blandningen på ett rengjort ansikte. Skölj av efter 20-30 minuter,

Receptfri Akne behandling

receptfri Akne behandling och produkter mot finnar

Även om en hemmagjord ansiktsmask kan hjälpa mot finnar och förbättra din hy, så kan det ibland krävas något starkare för att verkligen komma åt problemen. Titta in vårt utbud av receptfria produkter mot akne för att hitta produkter som passar just dig och dina hudproblem. Vi har allt ifrån antibakteriella tvålar mot finnar, hudrengöring, serum, kapslar och avancerade apparater.

Till exempel så har vi Skin Doctors Zit Zapper som djuprengör och öppnar upp dina porer på mindre än 8 timmar. Detta beprövade och 100% naturliga medel mot finnar torkar ut och rengör inflammation områdena för att ge dig en frisk och slät hy.

Andra livsstilsförändringar mot finnar och akne

Förutom en naturlig hemmagjord ansiktsmask mot finnar, så finns det även flera livsstilsförändringar som du kan prova för att minska dina besvär med finnar och förbättra din hy. De mest självklara tipsen hjälper inte bara till att få en bättre hy utan kan göra andra underverk för ditt allmänna välmående.

  • Sluta röka
  • Undvik solen
  • Drick mycket vatten
  • Motionera regelbundet

Andra intressanta artiklar