GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

6 typer av superbra mat som ökar fertiliteten och ger mer sperma

Vill du bilda familj men oroar dig över din fertilitet och att du har för lite sperma? För att ta det säkra före det osäkra och ta reda på hur det ligger till med din fertilitet kan du börja med att ta ett test som undersöker din sperma och dess kvalitet. Numera finns det sådana test för hemmabruk så att du slipper pinsamma besök till doktorn i onödan. Under tiden finns det enkla förändringar du kan göra i kost som kan hjälpa dig att få mer sperma och öka din fertilitet naturligt! Här är 6 superbra livsmedel som är packade med mineraler och vitaminer för att öka fertiliteten och förbättra din sperma.

 1. Ostron för mer sperma

  Ostron är rika på mineralen zink som spelar stor roll för manlig fertilitet och mängden sperma. Så om du har möjlighet är det bra om du lägger till ca 50 gram ostron om dagen till din kost. Om du inte gillar ostron eller känner att de är för dyra kan du istället ta ett kosttillskott för din fertilitet. Se till att kosttillskottet har ett högt innehåll av zink och andra kraftfulla ingredienser som ökar din sperma och förbättrar kvaliteten helt naturligt.

 2. Mörk choklad boostar spermavolymen

  Mörk choklad innehåller aminosyran arginin som är känd för sin förmåga att bosta spermavolymen och är därför ett utmärkt val för dig som oroar dig över om du har för lite sperma. Mörk choklad är också rikt på antioxidanter som bidrar till hälsosamma ägg och spermier. Antioxidanter skyddar mot fria radikaler som kan störa testosteronnivån i kroppen och på så sätt leda till försämrad spermakvalitet. Så unna dig ett par rutor mörk choklad varje dag för att naturligt förbättra din sperma och fertilitet.

 3. Vitlök förbättrar spermiernas rörlighet

  Vitlök innehåller två kraftfulla ämnen som bidrar till spermieproduktionen. Det innehåller selen som stärker spermiernas rörlighet och allicin som ökar blodflödet till fortplantningsorganen och skyddar spermierna från skada. En eller två vitlöksklyftor om dagen räcker för hälsosamma spermier.

 4. Valnötter boostar den manliga fertiliteten

  Valnötter är fulla av kraft från omega-3 fettsyror och är något av det bästa du kan äta för att få mer sperma. Det är ett jättegott mellanmål som är enkelt att ha med sig i sin vardag och som ökar blodflödet till könsorganet för att naturligt bidra till hälsosamma spermier. Du kan också ha dem på dina frukostflingor eller strössla dem över en efterrätt. Andra bra källor till omega-3 är bland annat kyckling, lax och skaldjur.

 5. Ginseng för optimala testosteronnivåer

  Denna rot har använts som afrodisiakum i över hundratals år. Den är betraktad som det bästa livsmedlet för hälsosamma ägg och spermier och är också känd för att boosta testosteronnivån i kroppen. Om du dagligen dricker ginsengte kommer det att öka blodflödet till ditt kön och turboladda din libido!

 6. Bananer förbättrar din spermieproduktion

  Bananer innehåller ett sällsynt enzym som heter bromelain samt A-, B1- och C-vitamin. Bromelain boostar spermieproduktionen och vitaminerna bidrar till god rörlighet och kvalitet på spermierna. Så om du inte är överviktig bör du äta minst två bananer om dagen för att reglera dina hormoner och stärka din libido. Men kom ihåg att banan är en kaloririk frukt så du kan komma att behöva anpassa din övriga kost.

Sammanfattning

Om du tycker att det verkar krångligt eller jobbigt att lägga till de här 6 livsmedlen till din kost kan du istället ta ett kosttillskott för manlig fertilitet. Sådana kosttillskott är framtagna specifikt för män som planerar familj. Det är ett enkelt och smidigt sätt att få i sig naturligt kraftfulla ingredienser som är kända för sina egenskaper att förbättra spermiekvaliteten och

Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med