GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

100% diskret tjänst
Diskret förpackning & fakturering

Gratis frakt vid köp över 599 kr
Beställningar innan 12:00 skickas samma dag*

Klarnas logga i svart textfäag mot en morkgra bakgrund

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan kortbetalning, Klarna & Swish

5 Naturliga sätt att ta bort vårtor som faktiskt fungerar

Vårtor kan smitta, men är för övrigt ofarliga och kan försvinna av sig själv med tiden. Det kan dock ta flera månader att få bort vårtor utan behandling. Vanliga sätt att behandla vårtor och fotvårtor är med små operationer, kemisk peeling, laser eller att frysa vårtor, men dessa alternativ är dyra och inte helt riskfria. Ett annat tryggt och naturligt alternativ är att ta bort vårtorna med naturliga medel.

Här är fem fantastiska huskurer för vårtor och fotvårtor som faktiskt kan fungera:

 1. Äppelcidervinäger

  A bowl of apples beside a flask of apple cider vinegar

  När man tar bort vårtor med starka kemikalier eller behandlingar kan vävnaden runt vårtan skadas. Därför är naturläkemedel ett bra alternativ, speciellt för vårtor i ansiktet och på andra känsliga hudområden.

  Visste du att man kan ta bort vårtor med äppelcidervinäger? Äppelcidervinäger är känt för att kunna ta död på vissa typer av bakterier och det finns till och med studier som påvisar att det kan hjälpa mot salmonella och escherichia coli (E. Coli). (1)

  Effekten av äppelcidervinäger för detta ändamål har dock inte fastställts. Eftersom vinäger innehåller syror ska även denna behandling göras med försiktighet.

  För att ta bort vårtor med äppelcidervinäger behöver du en bomullstuss och en gasbinda.

  • Blöt en bomullstuss med vinäger och placera på det drabbade området
  • Täck över bomullstussen som är placerad på vårtan med en gasbinda
  • Låt verka över natten
  • Fortsätt behandlingen varje natt i en till två veckor
  • Vårtan kommer småningom att svälla upp och hudområdet kan bli svart
  • Inom cirka två veckor borde vårtan lossna
  • Fortsätt med kuren i några dagar till efter att du har fått bort vårtan, för att försäkra dig om att hudcellerna runt omkring inte bildar en ny vårta.
 2. Vitlök

  garlic cloves

  Detta är en av de vanligaste naturliga behandlingsmetoderna. Vitlök har länge använts mot bakterier och för att behandla svampinfektioner och hudbesvär som psoriasis, keloidärr och vårtor.

  I en studie som testade effektiviteten av vitlöksextrakt på vårtor bekräftades det att vitlöksextraktet kan ta bort vårtor på fyra veckor, så att vårtorna inte återkommer. (2) Allicin, som är den viktigaste komponenten i vitlök, anses ha mikrobiella egenskaper som påverkar enzymerna i skadliga patogener. På grund av vitlökens starka doft kanske du inte vill använda denna metod för att ta bort vårta i ansiktet, men denna huskur passar utmärkt om du har en vårta under foten.

  För att behandla vårtor och fotvårtor med vitlök måste du:

  • Krossa en vitlöksklyfta och blanda den med vatten
  • Applicera blandningen på det drabbade området
  • Täck över med en gasbinda
  • Upprepa dagligen i tre till fyra veckor
 3. Maskros

  dandelion flower

  Maskros är ett vanligt ogräs, men det har även använts som ett traditionellt naturmedel för medicinska ändamål i forntida Mellanöstern och Kina i århundraden. Maskrosens vita mjölk används ofta i huskurer för att bota hudåkommor.

  En studie som testades på djur påvisade att maskrosekstrakt kan stödja produktionen av kollagen och därmed lugna hudirritationer. (3) En annan studie bekräftade att maskrosor har antimikrobiella egenskaper som kan vara användbara vid behandling av vårtor och fotvårtor. (4)

  För att prova denna huskur mot vårtor kan du:

  • Krossa en maskros och pressa ut den vita vätskan
  • Applicera mjölken på vårtan två gånger om dagen
  • Fortsätt behandlingen i minst två veckor.
 4. Wart and Verruca patch

  Naturliga vårtmedel

  Du kan även prova naturliga vårtbehandlingar för att att hantera kliande, smärtsamma eller oestetiska vårtor. Med dessa lättanvända plåster kan du ta bort senila vårtor själv, enkelt och smärtfritt. Många tycker att vårtplåster är mer behändiga än krämer och piller, eftersom de lätt kan användas på väldigt små hudområden och är utmärkta om man till exempel har en vårta på handen eller fingrarna.

 5. Manukaolja

  Bottle of Manuka oil with leaves

  Manukaolja kan användas för många olika sorters hudproblem. Ren manukaolja har kraftfulla antibakteriella egenskaper, vilket gör det till ett av de mest pålitliga och effektiva naturläkemedlen för vårtor. För att behandla vårtor med manukaolja behöver du bara:

  • Applicera olja på vårtan. Täck gärna över med en gasbinda
  • Fortsätt använda oljan regelbundet tills vårtan har försvunnit

Hur förhindrar man att vårtor och fotvårtor återkommer?

Dessa naturliga vårtbehandlingar hjälper dig att bli av med vårtorna, men för att undvika att de återkommer bör du även:

 • Alltid använda skor eller sandaler på allmänna områden som i gym, simhallar och badrum.
 • Tvätta händerna med jämna mellanrum eller använda rengöringsmedel för att förhindra spridning av humant papillomvirus.
 • Undvik att dela hygienartiklar som handdukar, tvättsvampar och rakhyvel med andra människor.

Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med