måndag - fredag | 09.00 - 18.00

08 44 68 51 35 Chatta med oss
 • Handla tryggt

  Köp nu – betala när du fått din order

 • Fri frakt när du handlar för över 499 kr

  Beställningar innan 17.00 skickas samma dag

 • Alltid säker betalning

  Välj mellan många olika betalningsmetoder

Orsakerna till att du kommer för snabbt

En av tre män får utlösning snabbare än vad han eller hans partner skulle vilja, vilket gör detta problem mycket vanligt.

Denna sida kommer att ge dig en kortfattad information om de vanligaste orsakerna till att varför man kommer snabbt, och vilka möjliga behandlingar som finns för att undkomma en för tidig ejakulation.

Att få orgasm och ejakulation tidigare en vad ens partner eller vad man själv skulle vilja, brukar kallas för en för tidig utlösning (prematur ejakulation) ”PE” i medicinska termer. Var tredje man får utlösning snabbare en vad han eller hans partner skulle vilja, vilket gör detta problem till något som ofta förekommer. Oftast är problemet att man kommer snabbt tillfälligt och inte en något man behöver oroa sig för, men tyvärr för vissa män blir problemet bestående. Att man kommer snabbt kan vara väldigt besvärande, det bara inte försvårar befruktningen utan leder också till missnöje i båda parterna, detta kan i sin tur orsaka äktenskapliga konflikter. Mannens självförtroende blir väldigt lågt och kan även i värsta fall leda till separation och skilsmässa. Om du är en av den tredje del som lider av denna sexuella problem, måste du först fastställa den exakta orsaken till problemet, detta kommer att underlätta att hitta den behandling som passar dig bäst efter att du fastställt vart problemet ligger.

Vanliga orsaker till att varför man kommer snabbt

Förr i tiden trodde man att problemet med att man kommer snabbt var pågrund av att problemet var psykologiskt, att problemet var i sinnet Men fler vetenskapliga studier har visat att vissa fysiska och biologiska faktorer är också ansvariga för detta tillstånd. Många läkare anser att detta villkor är en förvärvad beteende som man lärt sig genom åren för att snabbt kunna utföra sina sexuella handlingar utan att bli påkommen. Prestationsångest eller att man fått en sexuell trauma kan också leda till detta tillstånd. Erektil dysfunktion, nervsystemet skador från operation eller trauma och prostatainflammation och infektion är fysiska orsaker till att man kommer för tidigt. Forskning har upptäckt att onormala nivåer av kemikalier i hjärnan, så kallade signalsubstanser, dom är också ansvariga för att man kommer för tidigt. Låt oss ta reda på lite mer dealjer:

Fysiska orsaker

 • Erektil dysfunktion: Män som kommer snabbt har svårt att få och bibehålla en erektion. Så om de får erektion, skyndar de sig själva till att nå sin klimax innan de tappar den. Detta blir sedan en vana och män kan oavsiktligt falla offer för en tidig utlösning.
 • Överkänslighet av penis: Vissa män har en överkänslig penis, vilket gör dem känner av även den minsta stimulering, vilket resulterar i en snabbare uppbyggnad av orgasm och detta leder till att man kommer för tidigt.
 • Överkänslighet av bäckenmuskulaturen: Forskning som genomfördes i början av 1990- talet visade att när bäckenmuskulaturen, särskilt musklerna runt en penis, är ovanligtkänslig blir det lätt att man kommer snabbt.
 • Inflammation och infektion i prostata eller urinröret: att man kommer snabbt brukar vara ett vanligtsymptom av prostata inflammation och infektion. Många män som diagnostiserats med prostatabesvär har problem med utlösning, det kan vara att man kommer snabbt, att det försenas, eller att man inte får någon njutining när man får utlösning.
 • Skador på nervsystemet genom operation eller trauma: Varje fysisk skada till följd avoperation eller trauma som påverkar nervsystemet kan leda till PE.

Psykologiska orsaker

 • prestationsångest eller "nerver": Unga och oerfarna män som är nya i sexuellaaktiviteter, män med en ny partner, män med erektionsproblem och män som inte har haft sex på en lång tid tenderar att vara nervös eller orolig om sina resultat. Denna prestationsångest kan leda till att man kommer snabbt.
 • Stress och depression: Stress och depression kan utlösa ditt sexliv. Dessa psykologiska är inte bara en orsak till att man kommer snabbt, men skapar också en rad andra hälso-och sexuellt relaterade problem.
 • Relationsproblem: Den ständiga stressen om relationer status kan leda till sexuellprestaions problem som gör att man kommer snabbt.
 • Skuld: Unga män känner ofta skuldkänslor när man onanerar eller ägnar sig åt one night stands. Den "skuld faktorn" kommer också med i bilden när en man är inblandad i ett utomäktenskapligt förhållande. När en man känner sig skyldig, tenderar han att rusa in i den sexuella akten och avsluta det snabbt. Detta leder på sikt till att man kommer för tidigt.

Biologiska orsaker

 • Onormala hormonnivåer: Hormoner spelar en viktig roll i din sexuella prestation. Under normala förhållanden frisätts hormoner långsamt in i blodet och dina hormoner informera din hjärna om att stimulera din penis. När den sexuella handlingen fortskrider och stimuleringen ökar, ökar också nivåerna av hormoner tills att du får en utlösning. När en man lider av PE, producerar kroppen för mycket hormoner och för fort och då kommer man tidigt.
 • Onormala nivåer av kemikalier i hjärnan som kallas neurotransmittorer: Nyavetenskapliga studier har visat att vissa signalsubstanser i hjärnan är ansvariga för ejakulations problem. Låga nivåer av en signalsubstans, serotonin, i hjärnan kan leda till att man kommer snabbt.
 • Onormal reflex aktivitet i ejakulations systemet: ejakulations reflex, som nysning reflex, delvis under frivillig kontroll. När män har liten eller ingen kontroll på denna reflex,lider de av ejaculatorius problem.
 • Vissa problem med sköldkörteln: Hypotyreoida orsakar PE för 7% av männen medans hypertyreoida orsakar PE för 50% utav männen.

Andra orsaker

Vissa läkemedel som innehåller pseudoefedrin efedrin, är ansvariga för att orsaka att man kommer snabbt. I sällsynta fall, ett medel kallat trifluoperazine,som används för att behandla psykiska sjukdomar såsom ångest, kan också leda till en snabb utlösning.

Möjliga behandlingar för att undvika att män kommer snabbt

Behandlingar för tidig utlösning kan beslutas av en läkare först efter att fastställa den bakomliggande orsaken till ditt tillstånd. Om en läkare misstänker att orsaken till ditt tillstånd är psykologisk, kan denna be dig att söka rådgivning. Det kan däremot ofta bero på anledningar som känslig penis. I dessa fall så kan kräm, olja eller penisring mot tidig utlösning fungera. Kolla in vårt utbud nedan:

Viaman Delay Wips
Fördröjningsservetter Som ett resultat av omfattande forskning om de finaste ingredienserna man känner till för att hjälpa till med manlig fördröjning, så är Viaman™ Wipes ett naturligt alternativ till de hårda kemikalier och mediciner som finns på marknaden idag. Dessa servetter är enkla att applicera. Använd servetten för att applicera lösningen på det önskade området och massera försiktigt in tills lösningen är helt absorberad.
VigRX Spray
Fördröjningsspray VigRX Delay Spray är gjord av en unik blandning av botaniska extrakt och formulan är helt säker att använda och betrodd av män världen över. Denna frestande körsbärsdoftande spray är mild och säker att använda och då den är lättabsorberad och utan klibbiga rester så kan du snabbt spraya ett par sprayningar när du är redo.
Confidence Rings
Penisring Confidence Rings är gjorda av patenterat silikon som är 50% mjukare än latex. De sätts enkelt på din penis för en hårdare erektion som håller i sig längre. De anpassar sig till din penisstorlek och varar i upp till 6 månader.

Nyhetsbrev
Registrera dig för erbjudanden