GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

100% diskret tjänst
Diskret förpackning & fakturering

Gratis frakt vid köp över 599 kr
Beställningar innan 12:00 skickas samma dag*

Klarnas logga i svart textfäag mot en morkgra bakgrund

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan kortbetalning, Klarna & Swish

Orsaker & hjälp till varför du kommer för fort

En av tre män får utlösning tidigare än vad han eller hans partner skulle vilja, vilket betyder att detta problem är mycket vanligt.

Denna sida kommer att ge dig en information om de vanligaste orsakerna som leder till att man kommer för snabbt, och vilka möjliga behandlingar som finns för att slippa en för tidig ejakulation.

Att få orgasm och ejakulation tidigare än vad ens partner eller vad man själv skulle vilja, brukar kallas för en för tidig utlösning (prematur ejakulation) ”PE” i medicinska termer. Var tredje man får utlösning snabbare än vad han eller hans partner skulle vilja. Oftast är problemet att man kommer snabbt tillfälligt och inte en något man behöver oroa sig för, men för vissa män blir problemet bestående. Att man kommer snabbt kan vara väldigt besvärande, det både försvårar befruktningen och kan leda till missnöje bland båda parterna. Om du är en av den tredjedel som lider av detta sexuella problem, bör du först fastställa den exakta orsaken till problemet. Detta kan underlätta att hitta den behandling som passar dig bäst.

Kommer för tidigt tips

 • Använd start/stop tekniken: Du kan använda tekniken för att återfå kontrollen och för att undvika att du kommer för snabbt. Läs mer om tekniken längre ner i artikeln.
 • Använd Tryck-tekniken: Lär kroppen att fördröja orgasmen med hjälp av den så kallade tryck-metoden som vi beskriver närmare lite längre ner i artikeln.
 • Använd en tjockare kondom eller fördröjningsspray: Genom att minska känsligheten kan du förlänga tiden i sovrummet. Genom att till exempel använda sig av en fördröjningsspray så kommer du att fortfarande känna allt, men med en lite mindre intensitet.
 • Försök att minska prestationsångesten i sovrummet. I många fall går det att fördröja med hjälp av mentala övningar.

Läs mer i artikeln nedanför om de olika tipsen och teknikerna om du kommer för tidigt.

Vanliga orsaker till att varför man kommer snabbt

Förr i tiden trodde man att problemet med att man kommer snabbt endast var psykologiskt, men flera vetenskapliga studier har visat att även vissa fysiska och biologiska faktorer är ansvariga för detta tillstånd. Stress, prestationsångest eller invant beteende kan vara psykologiska orsaker till att man kommer för fort, medan erektil dysfunktion, skador på nervsystemet från operation eller trauma och prostatainflammation är fysiska orsaker till att man kommer för tidigt. Låt oss ta reda på lite mer detaljer:

Fysiska orsaker

 • Överkänslighet av bäckenmuskulaturen: Forskning som genomfördes i början av 1990-talet visade att när bäckenmuskulaturen, särskilt musklerna runt en penis, är ovanligt känslig blir det lätt att man kommer snabbt.
 • Inflammation och infektion i prostata eller urinröret: Att man kommer snabbt brukar vara ett vanligt symptom av prostata inflammation och infektion. Många män som diagnostiseras med prostatabesvär har problem med utlösning, det kan vara att man kommer snabbt, att det försenas, eller att man inte får någon njutning när man får utlösning.
 • Skador på nervsystemet genom operation eller trauma: Fysisk skador till följd av operation eller trauma som påverkar nervsystemet kan leda till PE.
 • Vissa mediciner: Vissa mediciner kan orsaka olika sexuella problem. Om du upplever att en medicin du tar påverkar din sexuella prestation bör du ta upp detta med din läkare.

Psykologiska orsaker

 • Prestationsångest eller "nerver": Unga och oerfarna män som är nya i sexuella aktiviteter, män med en ny partner, män med erektionsproblem och män som inte har haft sex på en lång tid tenderar att vara nervös eller orolig om sina resultat. Denna prestationsångest kan leda till att man kommer för snabbt.
 • Stress och depression: Stress och depression kan led till för tidig utlösning. Dessa psykologiska är inte bara en orsak till att man kommer snabbt, men skapar också en rad andra hälso- och sexuellt relaterade problem.
 • Relationsproblem: Den ständiga stressen över relationen kan leda till sexuell prestationsångest som gör att man kommer snabbt.

Biologiska orsaker

 • Onormala hormonnivåer: Hormoner spelar en viktig roll i din sexuella prestation. Under normala förhållanden frisätts hormoner långsamt in i blodet och dina hormoner informerar din hjärna om att stimulera din penis. När den sexuella handlingen fortskrider och stimuleringen ökar, ökar också nivåerna av hormoner tills att du får en utlösning. När en man lider av PE, producerar kroppen för mycket hormoner och för fort och då kommer man tidigt.
 • Onormala nivåer av kemikalier i hjärnan: Nya vetenskapliga studier har visat att vissa signalsubstanser i hjärnan är ansvariga för ejakulationsproblem. Låga nivåer av en signalsubstans, serotonin, i hjärnan kan leda till att man kommer snabbt.
 • Onormal reflexaktivitet i ejakulations systemet:Ejakulations reflex, lik reflexen att nysa, är bara delvis under frivillig kontroll. När män har liten eller ingen kontroll på denna reflex, lider de av ejaculatorius problem.
 • Problem med sköldkörteln

Möjliga behandlingar för att undvika att män kommer snabbt

Det finns många olika behandlingar för tidig utlösning och som kan hjälpa till att fördröja orgasmen. Innan du tar hjälp av en läkare så kan det vara värt att prova receptfria alternativ som du lätt kan använda hemifrån. Om du kommer för fort på grund av en extremt känslig penis, så finns det receptfria produkter som kan hjälpa dig.

VigRX för att fördröja orgasmen

VigRX födröjningsspray är framtagen för de tillfällen då du vill förlänga de njutbara stunderna. De naturliga ingredienserna är noga utvalda för att kunna ge både dig och din partner mer tid i sovrummet.

Fördröjningssprayen VigRX är lätt att använda genom att spraya 1-3 gånger på penisen 10 minuter innan samlag och den kan ge ett svagt bedövande effekt som hjälper dig att hålla kontrollen. Sprayen är dessutom i en behändig och diskret förpackning som är lätt att alltid ha med sig, ifall att behovet skulle uppstå.

 • Kan fördröja orgasmer & ge er mer tid för att njuta av varandra
 • Enkel att använda utan att kladda & med en snabb absorption
 • Verkar på 10 minuter för spontana tillfällen.
 • Diskret förpackning som är lätt att alltid ta med sig.
 • Går att kombinera med andra fördröjningsprodukter för att maximera resultatet.

Viaman Fördröjnings Servetter

En av de största fördelarna med Viaman fördöjnings servetter är att de är diskreta, kompakta och lätta att ta med sig. De kommer förpackade enskilt och är smidiga när du är ute på språng. Många tycker att de är ett perfekt komplement till andra produkter, just eftersom att de är så smidiga och diskreta att ta med sig.

Precis som fördröjningssprayen så innehåller servetterna noga utvalda ingredienser för att kunna förlänga njutningen i sovrummet. Dessa servetter är enkla att applicera. Använd servetten för att applicera lösningen på det önskade området och massera försiktigt in tills lösningen är helt absorberad. De aktiva ingredienserna är kända för att kunna fördröja intima stunder.

 • Innehåller naturliga ingredienser som kan fördröja njutningen.
 • Enskilt förpackade servetter som är enkla & diskreta att ta med sig.
 • Verkar på 20 minuter så att du slipper vänta.
 • Ett populärt komplement till andra fördröjningsprodukter.

Viaman Fördröjningsspray

Viaman fördröjningsspray fungerar på ett liknande sätt som de andra produkterna. Sprayen är enkel att använda och innehåller ingredienser som kan hjälpa dig att förlänga dina intima stunder. De naturliga ingredienserna samverkar för att kunna ge dig styrka, kraft och kontroll i sovrummet. Sprayen kommer i fickstorlek och är diskret att både att använda och att ta med sig.

 • Diskret fördröjningsspray som kan förlänga dina intima stunder.
 • Innehåller naturliga ingredienser & ingen parfym
 • Verkar på 20 minuter så att du är redo nästan omedelbart.
 • Lätt att använda & som snabbt absorberas in i huden.

Tekniker för när du kommer för snabbt

Här är några tips på populära på tekniker om hur du kan fördröja en snabb orgasm. Dessa tekniker kommer med största sannolikhet inte fixa problemet helt och hållet, men du kan träna på att inte komma för tidigt. Det viktigaste är att lära dig var just din gräns till orgasm går och att återfå en större kontroll istället för att komma för fort.

Start/Stop övning för när du kommer för snabbt

En populär teknik som du kan använda om du kommer för fort är att start/stop tekniken. Det är en relativt enkel teknik där du kan öva på att få större kontroll över när du kommer. Det är ett vanlig tips och är en övning som kan göras både ensamt eller tillsammans med en partner

 1. Stimulera penisen med valfri metod mellan ungefär 30 sekunder och 1 minut tills du känner att du är på väg att komma.
 2. Stoppa stimuleringen och vänta tills du upplever att du har återfått kontrollen. För vissa kan räcka med att ta en 20 sekunders paus och för andra kan det ta betydligt mycket längre tid. Låt det ta den tid du behöver tills du har återfått kontrollen. Fokusera på hur det känns i kroppen och penisen för att så småningom lära dig signalerna för när du är på väg att komma.
 3. Fortsätt simuleringen igen efter du har fått tillbaka kontrollen, tills du känner på nytt att du är på gång att komma och ta en paus igen.
 4. Upprepa start och stopp processen ungefär 4-6 gånger.
 5. Tillåt dig att komma efter du har startat/stoppat tillräckligt många gånger. På så sätt kan du så småningom lära dig var din gräns till orgasm ligger.

Gör övningen flera gånger i veckan och efter tiden kan du lära dig att undvika att du kommer för fort. För vissa killar kan det räcka med bara några veckors träning, medan andra behöver öva i flera månader för att lära sig att få en större kontroll över sin erektion.

Tryck-tekniken om du kommer för fort

Ett annat tips är att att använda sig av den så kallade Squeeze-tekniken. Genom att applicera ett tryck på penisen i ungefär 30 sekunder innan orgasmen, så kan du fördröja utlösningen.

 1. Applicera ett tryck på penisen mellan skaftet och ollonet i cirka en halv minut innan du är på väg att få orgasm.
 2. Trycket påverkar orgasmen och kan på så sätt fördröja den. I vissa fall kan trycket dock leda till att erektionen avtar.
 3. Använd den här teknik under en längre tid i flera månader för att så småningom lära känna både din penis och erektion bättre. Efter ett tag, så kan du uppleva en ökad kontroll och att du inte längre kommer för tidigt.

Nackdelen med att använda sig av en av dessa tips är att många män upplever att det är väldigt frustrerande att start/stoppa erektionen och att de brukar ta väldigt lång tid innan de märker en skillnad. Ett bra tips är att använda sig av en fördröjningsservett eller en annan produkt som kan fördröja orgasmen,produkt som kan fördröja orgasmen, för att underlätta för dig själv i början.

Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med