GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

100% diskret tjänst
Diskret förpackning & fakturering

Gratis frakt vid köp över 599 kr
Beställningar innan 12:00 skickas samma dag*

Klarnas logga i svart textfäag mot en morkgra bakgrund

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan kortbetalning, Klarna & Swish

Stress och ångest kan påverka din penis

Ångest och genitala problem går hand i hand med varandra. Ångest kan ha en rad olika orsaker, både psykiska och fysiska. Idag är sex och könsorgan ett av de vanligaste föremålen för ångest hos män.

Ångest och stress runt penisstorlek

Många män har ångest över en misslyckad sexuell prestation eller en penis som de tycker är för liten. Ofta avstår då personen i fråga från aktiviteter som har med sex att göra, vilket kan skapa ännu mer ångest och stress.

Oavsett om du är ung eller gammal, gift eller singel, kan det kännas som en tung börda att inte kunna leva ditt liv som du vill och att begränsas av den ångest runt sex och din penis som du dagligen känner av.

Din ångestnivå

Den mentalt eller fysiskt baserade sexuella dysfunktionen kan orsaka en hel del oro, vad du kanske inte har insett är att ångest kan vara en av de bakomliggande orsakerna till ditt problem. Sex hjälper många gånger människor att lindra stress och må bättre. Samtidigt kan ämnet anses vara tabubelagt, och det omges även av osäkerhet och dåligt självförtroende. Om du har ett mentalt och fysiskt könsrelaterat problem som ger dig daglig ångest kan bara tanken på problemet vara nästan lika stressande som själva problemet.

De vanligaste orsakerna till ångest relaterad till könsorgan

Här är ytterligare information om de vanligaste orsakerna till ångest när det gäller sex och könsorgan:

Testikelsmärta och överkänslighet

Testikelsmärta är ett vanligt problem. Vanligtvis ser de flesta män det som ett mindre problem. Överkänslighet i testiklarna brukar dock vara värre. Just testikel överkänslighet är en relativt vanlig reaktion på stress hos män och kan vara mycket obehagligt (det kan blossa upp i antingen bara en av testiklarna eller båda).

Symtom på könssjukdomar

Att upptäcka symtom som är relaterade till könssjukdomar kan vara väldigt besvärligt, särskilt när det finns en del sjukdomar som herpes och kondylom som kan ligga vilande under en längre tid. Detta kan leda till att personen i fråga får ångest och vanföreställningar om att dennes könsorgan inte ser ut som det borde göra.

Krympning av penis och/eller Testiklar

Alkoholism som en följd av stress har kopplats till en minskning av storleken på manliga könsorgan. Dessutom kan det vara svårt att få erektion om man har ångest, även i upphetsat tillstånd, vilket kan minska storleken på deras könsorgan.

Så kan du minska ångest relaterat till sex och könsorgan

Här är några tips på hur du bäst hanterar de vanligaste problemen:

Prata med din partner

Öppenhet och kommunikation är viktigt i en sexuell relation. Låt dem veta vad du vill och vad du inte gillar. Stänger du in dig i din ångest och slutar kommunicera i er relation är risken att du förlorar en människa som du bryr dig mycket om. Var även öppen om din ångest till din partner, chansen är stor att ni kan hitta en lösning tillsammans. Många tycker även att det känns skönare efter att man har pratat om problemet och ångesten kan då börja avta, och kanske därmed även problemet som hindrade dig från början?

Äta hälsosammare, drick mindre och hålla formen

Detta kanske inte känns helt relevant, men att äta hälsosamt och bibehålla fysisk kondition är en viktig del av att känna sig bekväm med sin kropp och i förlängningen, i sexuella situationer. Kortsiktiga botemedel för ångest är ofta ett överdrivet drickande. Detta kommer sannolikt att leda till ytterligare problem på sikt, och förvärra redan existerande sexuell ångest. Satsa på träning för att få utlopp när du har ångest, försök komma ihåg att alkohol inte gör dig någon tjänst.

Testa dig mot sjukdomar

Se till att både du och din partner är testade mot könssjukdomar. För många innebär det ångest att gå till en mottagning och genomföra testerna, dock är det i längden en större ångest att gå att bära på en ovetskap. Detta leder ofta till spekulationer och en utdragen oro.

Hjälpmedel för att känna dig bekväm med din penis

Många män har komplex för storleken på sin penis. Detta kan visa sig både genom att personen i fråga försöker kompensera på andra sätt att personen drar sig undan och inte vill visa sig avklädd över huvud taget. Gemensamt för båda beteenden är en underliggande ångest. Idag finns det dock många hjälpmedel för att förstora penis.

Det dyra och ganska smärtsamma alternativet är en operation. Sedan finns det även kosttillskott och penis extender som genom tester har visat sig kunna förstora penis både på bredden och längden.

Andra intressanta artiklar