GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

100% diskret tjänst
Diskret förpackning & fakturering

Gratis frakt vid köp över 599 kr
Beställningar innan 12:00 skickas samma dag*

Klarnas logga i svart textfäag mot en morkgra bakgrund

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan kortbetalning, Klarna & Swish

Fertilitet hos kvinnor & Öka chansen att bli gravid

Nästan 20% av alla par som försöker bli gravida lyckas av olika anledningar inte, ett fertilitetstest kan hjälpa er som par att avgöra ert nästa steg och om ni behöver använda er av någon form av fertilitetsbehandling. Ni kan göra vårt fertilitetstest i lugn och ro hemma och få reda på resultaten direkt, på så vis kan ni snabbare komma igång med den behandling som passar er.

Låg fertilitet hos kvinnor - ett växande problem

Problemet med låg fertilitet har alltid funnits, och i samband med den moderna livsstilen vi lever idag, upplever fler och fler par problem. Då problemet har funnits sedan länge tillbaka, har det med tiden utvecklats produkter för att kunna hjälpa par med fertilitet och öka chansen att bli gravid. Produkter och fertilitetsbehandling har hjälpt många par att bli gravida i årtionden, men det är inte förens nyligen det har skett betydande förbättringar och framsteg inom kvaliteten på fertilitetsbehandling. Det är även fullt möjligt att testa fertilitet som kvinna och man.

Vad är orsaken till fertilitetsproblem?

När ett par har gjort det stora beslutet att försöka skaffa barn är processen naturligtvis förknippad med stor glädje och entusiasm. När beslutet har fattats kan spänningen och förväntan att bli gravid vara mycket stort, och därför kan det uppstå en stor press på båda parter om befruktning inte sker. Detta är mest sannolikt förknippat med låg fertilitet och fruktsamhet.

Svårigheter att bli gravid kan vara ett komplext problem och skälen till detta kan vara många. Mannen eller kvinnan, eller kanske båda, kan ha problem med fertilitet. Eftersom problemet kan vara mycket komplicerat, är det i allmänhet förknippat med en ohälsosam livsstil. Forskare har genom många studier försökt hitta orsaken till det växande problemet. För att göra det mer hanterbart för dig, har vi försökt att etablera de vanligaste orsakerna till låg fertilitet.

Vanligaste orsaker till fertilitetsproblem

  • Övervikt och undervikt: Om du som kvinna är överviktig eller underviktig kan det hända att du har ägglossning mer sällan och därmed lägre fertilitet. Detta kan dessutom ha en negativ effekt på din sexuella lust.
  • Rökning: För kvinnor som röker kan det ta längre tid att bli gravida. Rökning minskar din chans till graviditet och ökar risken för missfall. Hos män som röker minskar kvaliteten på spermierna.
  • Alkohol & koffein: Studier har visat att det tar längre tid att bli gravid om du intar alkohol och koffein under en fertilitetsperiod.
  • Spermier: En låg spermaproduktion kan vara en stor orsak till problem hos män. För att förbättra dina spermier, har studier visat att konsumtion av valnötter, zink, frukt och grönsaker som innehåller antioxidanter, kan öka spermakvaliteten. Undvik även tighta byxor och varma bad, då för mycket värme runt testiklarna leder till nedsatt fertilitet för män.
  • Stress: För mycket stress ökar nivån av adrenalin och FSH värdet i kroppen, vilket resulterar i en förändring av dina könshormoner.
  • Vitaminbrist: Vitaminbrist kan göra att det tar längre tid att bli gravid. För chanserna att öka fertilitet hos kvinnor och män bör båda parter se till att inta produkter rika på järn och vitamin D, då brist på dessa ofta är orsaken.

Några andra orsaker till fertilitetsproblem kan vara fysiska problem såsom till exempel endometrios, som är ett kroniskt tillstånd i kvinnans livmoders leder till minskad fertilitet. Vad som händer är att rester av livmoderslemhinnan vandrar ut i kroppen, i stället för att följa med menstruationsblodet ut genom slidan. När hela livmoderslemhinnan inte lyckas stötas bort vid menstruationen vandrar bitar av den till andra platser, till exempel äggstockarna eller bukhålan.

Celiaki kan också leda til låg fertilitet. Detta är en tarminflammation som minskar din fruktsamhet, inflammationen utlöses av intag av gluten. Även en instabil nivå på blodsockret kan hämma ägglossning och leda till oregelbundna perioder vilket gör det svårare att bli gravid.

När är chansen störst att bli gravid?

För att bli gravid bör du framför allt ha sex under ägglossningen, då är din fertilitet som kvinna som högst. Ägglossningen är personlig från kvinna till kvinna, men man kan generellt säga att den inträffar 14 dagar innan mensen. Vid ägglossningen fångas ägget upp av äggledaren och vandrar ner till livmodern, under denna vandring kan det bli befruktat av mannens spermier. Blir ägget inte befruktat lever det i ca ett dygn.

Ägget har störst chans att bli befruktat under själva ägglossningen och det första dygnet efter ägglossningen. Eftersom spermierna kan leva inne i livmodern i flera dagar kan de vänta där när ägget sedan kommer. Du kan inte ha för mycket sex, så det finns ingen anledning till avhållsamhet. För att öka chanserna till graviditet är det lämpligt att ha samlag regelbundet under denna period.

Finns det någon lösning på låg fertilitet?

När det gäller lösningar på problem med fertilitet finns det två huvudkategorier som många par använder sig av när de försöker förbättra sina chanser att bli gravida. Den mest kända av dessa fertilitetsbehandlingar är IVF behandling, även kallad provrörsbefruktning. Denna behandling sker på sjukhus eller speciellt utrustade kliniker och innebär att kvinnan får hormoner som stimulerar äggstockarna till utveckling av flera ägg. Kvinnans ägg hämtas sedan från äggstockarna. Mannens spermier sammanförs sedan med äggen utanför kroppen, slutligen planteras det befruktade ägget återigen in i kvinnans livmoder.

Som ett andra alternativ finns det även naturlig fertilitetsbehandling för att bli gravid, vilket många par föredrar. Dessa produkter varierar i sin karaktär och sitt sätt att arbeta. Många naturliga tillskott kan användas mot manliga fertilitetsproblem genom att stödja spermieproduktionen. Det finns även naturliga produkter för att öka fertilitet hos kvinnor, många par väljer därför att ta både manliga och kvinnliga graviditet produkter för att säkerställa att båda parter kan öka sina chanser. En annan viktig del för att förbättra chanserna är att göra ett fertilitetstest. Dessa test kit kan ge dig en bättre uppfattning om problemet.

Vi erbjuder både manliga fertilitetstest och kvinnliga fertilitetstest som kan hjälpa dig att avgöra vilken typ av behandling ni har behov av. Våra fertilitetstest för hemmabruk är FDA-godkända och 97 % korrekta. Genom att köpa vårt fertilitettest kan ni spara mycket pengar och tid, genom att direkt ta reda på vart problemet med låg fertilitet ligger.

Andra intressanta artiklar

Dela med