GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

Hur påverkar prostatabesvär ditt sexliv?

Prostataproblem, såsom till exempel prostataförstoring är något som drabbar de flesta män när de börjar komma till åren. Skräcken för många är såklart att det ska inkräkta på sexlivet och leda till impotens eller ha en negativ effekt på sexlusten.

Vad är prostata & vad orsakar problem med prostatan?

Prostata besvär

Prostatan är en liten körtel hos män som ingår i reproduktionssystemet. Prostatan omger den översta delen av urinröret, vid urinblåsan, och dess huvudsakliga funktion är att skydda mannens spermier. Fastän den utför en viktigt funktion tenderar den att ge män värk i form av prostatabesvär, vilket oftast orsakas av en förstorad prostata.

Prostatan växer snabbt hos män i puberteten tills den når normal vuxenstorlek, vilket vanligtvis är ungefär samma storlek som en valnöt. Något som alla däremot inte vet är att den faktiskt fortsätter att växa efter åldern 50-60 år. Detta kan i vissa fall bli ett problem för män eftersom den befinner sig väldigt nära urinröret.

Om prostatan hos en man blir för stor är det mycket vanligt att olika prostatabesvär uppstår, som t.ex. problem med urinering. Om dessa besvär förblir obehandlade kan tillståndet utvecklas och bli mycket smärtsamt och obekvämt. Eftersom prostatan kan fortsätta växa hela livet ut är tillväxtproblem i området som orsakar prostataproblem mycket vanliga. Därför är det viktigt att inte bara behandla prostatabesvär, utan även förebygga en förstorad prostata genom att ta hand om sin prostata.

Tecken på prostatabesvär & impotens

Orsakar en förstorad prostata impotens hos män? Prostataförstoring och erektil dysfunktion (ED) är tekniskt sett två separata problem. En av dem orsakar problem i badrummet och den andra i sovrummet, men båda tenderar att vara vanliga åkommor bland personer med hög ålder. Dessa två är också väldigt ofta sammankopplade, eftersom erektil dysfunktion ofta är en vanlig följd av en för stor prostata. Så ja, det ena kan leda till det andra vilket i slutändan kan påverka din prestation under sex.

Andra vanliga symptom för en för stor prostata är du kan uppleva problem med att kissa, såsom till exempel en svagare urinstråle eller att du behöver kissa oftare. I vissa fall kan behandling, som t.ex. starka mediciner, lindra värken av en förstorad prostata vållar men på samma gång orsaka ED och andra sexuella biverkningar. Konstigt nog kan däremot behandling för ED lindra de symtom prostatabesvär framkallar.

Behandla en förstorad prostata med kirurgi

Det är vanligt att prostatan med åldern gör så du får problem med att urinera. Det kan orsaka plötsliga behov av att urinera, täta urinträngningar, oförmåga att tömma urinblåsan, eller en svag urinstråle. En operation som kallas transuretral resektion av prostata (TURP) kan hjälpa till att lindra dessa symtom. Dock är det vanligt att flera personer som gjort denna typ av behandlingar upplever sexuella biverkningar efteråt.

BPH behandling och erektil dysfunktion

Prostataförstoring som inte orsakas av en allvarlig sjukdom kallas för benign prostatahyperplasi (BPH), eller vanligare som godartad prostataförstoring. Det är vanligt att män som lider av godartad prostataförstoring också upplever erektil dysfunktion, en oförmåga att få eller behålla en erektion. Detta är inte en vanlig biverkning av TURP, men det är möjligt att upp till 5 - 10 procent av dem som genomgått operationen får detta som en biverkning.

Även vissa läkemedel som används för att behandla prostataförstoring kan orsaka svårigheter att upprätthålla en erektion. Män som tar alpha-blockerare för BPH, vilket gör att blåsan och prostata muskelcellerna slappnar av, kan uppleva minskad utlösning och erektil dysfunktion.

Minskad lust hos man

Förstorad prostata impotens

Minskad sexualdrift är också en potentiell biverkning av prostatamedicin, på grund av alfa-reduktashämmare de innehåller. Cirka 3 procent av män som har intagit denna typ av prostatamedicin har upplevt en nedgång i lust. Män som tar dessa läkemedel kan också uppleva lägre spermievolym, lägre spermierörlighet och svårigheter att komma vilket kan påverka ens libido då det kommer till sex

Att vårda ED kan hjälpa

Det finns flera naturliga kosttillskott som du kan prova som kan hjälpa dig att återfå både din sexuella lust och erektion. Om du misstänker att din brist på lust eller dina svårigheter med att få erektion beror på någon medicinsk orsak eller är en biverkning av mediciner som du tar ska du diskutera detta med din läkare. Det är möjligt att det går att göra något åt den bakomliggande orsaken eller byta medicinering till något med färre biverkningar.

Vad är ProstaSure?

Hälsokost som t.ex. ProstaSure kan ha hjälpande effekt mot prostataproblem. Den kan fungera likt ett naturläkemedel mot prostatabesvär och är speciellt formulerad för en man och hans välmående. Produkten består av populära och helt naturliga ingredienser, såsom beta-sitosterol och dvärgpalmer. Detta gör ProstaSure till en unik produkt på marknaden för kosttillskott avsedda att främja manlig hälsa.

Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med