• Diskret tjänst

    100% diskret förpackning och fakturering

  • Gratis frakt vid köp över 499 kr

    Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

  • Alltid säkra betalningsmetoder

    Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

Hur kan prostataproblem påverka ditt sexliv?

Prostataproblem, såsom till exempel en förstorad prostar och andra problem med prostatan är något som drabbar de flesta män när de börjar komma till åren. Skräcken för många är såklart att det ska inkräkta på sexlivet och leda till impotens eller ha en negativ effekt på sexlusten.

Vad är prostata & vad orsakar prostataproblem?

Prostata är en liten körtel hos män som ingår i deras reproduktionssystem. Storleken är vanligtvis som en valnöt. Den genomsnittliga vikten av normal prostata hos vuxna män är ungefär mellan 7-16 gram. Prostatan omger den översta delen av urinröret och nära urinblåsan. Dess huvudsakliga funktion är att skydda spermierna.

Prostatan växer snabbt i puberteten till en normal vuxenstorlek. Men i själva verket fortsätter körteln att växa efter åldern 50-60 år. Det kan så småningom bli ett problem för många män eftersom den befinner sig väldigt nära urinröret, så kan det snabbt ha en negativ påverkan om prostatan blir förstorad. Därför är det mycket vanligt att män med prostataproblem har problem med att kissa normalt.

De flesta män som upplever prostata problem med en förstorad prostata. Men om det förblir obehandlat kan tillståndet utvecklas och bli mycket smärtsamt och obekvämt. Eftersom prostatan växer under hela livet kan ökande antal män ha förstorade eller bakteriella tillväxtproblem i området som orsakar prostataproblem. Det är viktigt att inte bara behandla prostataproblem, utan även förebygga framtida problem genom att ta hand om din prostata.

Förstorad prostata & impotens

Problem med postatan orsakas oftast av en förstorad prostata. Till att börja med är prostataförstoring och erektil dysfunktion (ED) två separata problem. Båda ökar dock med åldern, men en av dem orsakar problem i badrummet och den andra i sovrummet. Trots detta är de två faktiskt tätt sammankopplade.

Vanliga symptom för en förstorad prostatat är du upplever problem med att kissa, såsom till exempel en svagare urinstråle eller att du behöver kissa oftare. Läs mer om de vanligaste symptomen och om hur du kan ta hand om din prostata. Vissa behandlingar som lindrar förstorad prostata kan orsaka ED och andra sexuella biverkningar. Å andra sidan, kan behandling för ED förbättra symptom för förstorad prostata.

Sexlivet med prostatabesvär

Mellan 50 och 75 procent av alla män upplever retrograd ejakulation efter TURP. Detta innebär att sperma frigörs under orgasm in i urinblåsan i stället för att den lämnar penisen. Retrograd ejakulation, som ibland kallas torr orgasm, är inte skadligt, men kan skada fertiliteten hos män.

Behandla en förstorad prostatat med kirurgi

Prostataförstoring kan störa urineringen. Det kan orsaka plötsliga begär att urinera, täta urinträngningar, oförmåga att tömma urinblåsan, eller en svag urinstråle. En operation som kallas transuretral resektion av prostata (TURP) kan hjälpa till att lindra dessa symtom. Men, män som har detta förfarande upplever ofta sexuella biverkningar efter operationen.

BPH behandling och erektil dysfunktion

Vissa män som har TURP upplever också erektil dysfunktion, en oförmåga att få eller behålla en erektion. Detta är inte en vanlig biverkning av operationen, men det är möjligt att upp till 5 - 10 procent av män som har TURP får detta som en biverkning.

Vissa läkemedel som används för att behandla BPH kan orsaka svårigheter att upprätthålla en erektion. Män som tar alpha-blockerare, som gör att blåsan och prostata muskelcellerna slappnar av, kan uppleva minskad utlösning. Alpha kan också orsaka erektil dysfunktion.

Inte nu, jag har tagit mitt BPH piller

Minskad sexualdrift är en potentiell bieffekt av BPH mediciner är alfa-reduktashämmare. Cirka 3 procent av män som har intagit dessa har upplevt en nedgång i libido. Män som tar dessa läkemedel kan också uppleva lägre spermievolym och lägre spermierörlighet. Läkemedelskombinationen av dutasterid och tamsulosin är förknippad med låg libido hos 4,5 procent av män som tar det.

Behandling ED kan hjälpa BPH

Mediciner som behandlar erektil dysfunktion kan bidra till att lindra BPH. Den ED droger sildenafil (det blåa pillret), vardenafil (Levitra) och tadalafil (Cialis) har alla visat sig minska BPH symptom. Men de är för närvarande inte godkända för behandling av BPH.

Läkemedel för ED hämmar enzymet fosfodiesteras-5 (PDE-5). PDE-5 bryter ner den kemiska cykliskt guanosinmonofosfat (cGMP). Detta gör att blodflödet till penis ökar.

Studierna på ED medicin för att lindra förstorade prostata symtom har dock bara tittat på korta tidsperioder, och de har bara tittat på skillnaderna mellan ED mediciner och placebo. Resultaten visar löfte, men uppgifterna är inte på lång sikt. Studierna har inte helt visat att ED mediciner är säkra och effektiva för att behandla symtom på förstorad prostata på lång sikt.

Vad är prostata?

Ett läkemedel som har visat sig hjälpa mot förstorad prostata är Prostata Sure. Detta är ett naturligt kosttillskott som är speciellt formulerat med avseende på människors hälsa. Produkten består av populära och helt naturliga ingredienser, såsom beta-sitosterol och dvärgpalmer. Detta gör ProstaSURE till en unik produkt på marknaden för kosttillskott avsedda att främja människors hälsa.