GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

Ta bort vårtor snabbt, effektivt och naturligt

Att ta bort vårtor behöver inte vara alltför svårt eller omständigt, även om en vårta kan upplevas som obehaglig. En vårta kan uppstå på flera olika ställen på kroppen av olika anledningar, men det finns botemedel för att kunna ta bort vårtor naturligt.

Vad är vårtor?

Ta bort vårtor hemma

Vårtor är små hudinfektioner som ofta ser ut som klumpar som främst uppstår på händer, fötter, halsen och ansikte men kan uppstå varsomhelst på kroppen. Vårtor orsakas av HPV (humant papillomvirus) vilket gör att det kan ta en hel del tid att få bort vårtorna naturligt, genom immunsystemet. Vissa vårtor försvinner med tiden, utan behandling.

Vårtor är vanligast bland barn som går i skolan. De självläker efter en tid och är ofarliga, men det kan däremot dröja upp till flera år innan kroppens immunförsvar brutit ner viruset så att vårtan läker och försvinner. Detta virus är ofta mycket smittsamt vilket gör att man bör behandla sin vårta så fort den uppstår för att undvika att smittan sprider sig till antingen andra eller övriga delar av kroppen. Vissa metoder är snabbare än andra, och ibland går det långsammare för vissa på grund av kroppens reaktioner och immunförsvar.

Storleken på vårtorna kan variera från person till person och från vårta till vårta, men normalt sett i storlek från 1 mm till 1 cm i omkrets. Dessutom kan formen också variera stort. De kan vara buckliga, platta, trådformiga, kantiga, etcetera. Vi på ShytoBuy har samlat naturliga och effektiva vårtprodukter som kan hjälpa både barn och vuxna att bli av med bland annat: fotvårtor, vårtor på halsen, vårta i ansiktet eller en vårta på handen.

Vem får vårtor och kan de smitta?

De flesta människor får någon gång i livet en vårta och det gäller speciellt barn. De flesta människor utvecklar sin första vårta före 20 års ålder och frekventa utbrott ses i de flesta fall hos barn och ungdomar. Därför är det långt ifrån ovanligt att ha eller ha haft vårtor och de är ofta helt ofarliga. Men även om de ofta är ofarliga, så är de obehagliga, fula och smittsamma.

För att snabbt och smidigt bli av med vårtan bör man behandla den i ett tidig stadie innan den får rötter och smittar andra. Om du har en vårta bör du undvika att dela handduk eller handskar med andra då det lätt smittar. Försök undvika fuktiga miljöer då vårtan trivs bättre i fukt och lättare kan spridas till övriga delar på kroppen.

Vårtviruset kan dessvärre smitta väldigt enkelt, som vid direkt hudkontakt. Dock är inte alla lika mottagliga för viruset som ger vårtor, detta beror på att vi alla har olika immunförsvar och hos vissa kanske viruset inte fäster sig. Om man redan har småsprickor eller sår på huden kan risken för smitta vara större, men det behöver inte betyda att du får det.

När du besöker ett spa eller en simhall brukar personalen oftast be om att man använder någon typ av sko, som badtofflor eller flip-flops, en av anledningarna är såklart hygien men också för att förebygga indirekt smittande sjukdomar som till exempel vårtor. Detta är dock ingenting du märker direkt, om du smittas lär du inte få din vårta förens efter 6 månader. Undvik därför att vara barfota i på allmänna platser där smitta kan tänkas finnas, som till exempel simhallar och bär alltid gymnastikskor när du tränar.

Hur kan man bli av med sin vårta?

Bli av med vårta snabbt naturligt

Vårtor kan försvinna på egen hand med det tar ofta tid. Det är inte ovanligt att människor går runt med vårtor i över ett år eller mer. Det kan hjälpa att behandla med vårtmedel för att snabba på läkningsprocessen. Om man har fått viruset finns behandlingar att ta till för att du skall slippa besväret eller föra vidare det till någon annan.

ShytoBuy erbjuder flera naturliga behandlingsmetoder mot vårtor alla baserade på naturliga ingredienser. Dessa lösningar ger varken upphov till biverkningar eller smärta. Alla medel är kliniskt testade och omtyckta av våra kunder. Vi har även ett populärt kit med vårtmedel och verktyg för att så fort som möjligt kunna ta bort vårtor.

När man har vårtor bör man undvika fukt på området och undvika att komma i kontakt med övriga kroppsytor i onödan då vårtor lätt kan spridas över kroppen. Försök att tvätta området regelbundet för att minska risken att bakterier kommer åt och undvik att applicera kräm och fuktkräm just på vårtan då kroppens immunförsvar lättare kan motverka vårtan om området är torrt än om det är fuktigt.

Använd salicylsyra eller 100% triklorättiksyra (TCA)

Salicylsyra är ingrediens i de flesta vårtborttagningsmedel. Dess effektivitet varierar och det kan ibland ta veckor för den att fungera. Blöt huden i vatten i 5 minuter eller längre, applicera syran frikostigt med pensel och låt den torka. Lämna det över en dag. Du kan sedan antingen skrapa eller fila av vårtans återstående döda hud. Gör detta varannan eller var tredje dag. Det andra, och förmodligen det bästa, alternativet för att ta bort små och medelstora vårtor (under 6 mm) är att använda dig av en produkt som innehåller 100% triklorättiksyra (TCA).

Applicera kantaridin

Fråga din läkare om hur du använder cantharidin, en snabbverkande kemikalie som kommer att bränna bort vårtan. Tyvärr kan det bli riktigt dyrt med denna typ av behandling. Det finns även viss smärta inblandad, men du kan se resultat på bara en dag.

Läkaren applicerar i regel cantharidin direkt på vårtan, och sätter sedan på ett bandage. Nästa dag när bandaget tas bort kommer den döda huden att avlägsnas. Om det inte fungerar efter en behandling kan du behöva en annan metod, din läkare kan göra lämpliga rekommendationer på detta.

Flytande kväve

En annan åtgärd du kan prata med din läkare om är att försöka eliminera vårtan med flytande kväve eller kryoterapi, det vill säga, att frysa vårtan. Det kan orsaka ett visst obehag, och det kan ta några behandlingar för att helt ta bort en vårta, men kan vara mycket effektivt.

Alternativt så finns det även OTC frys behandlingar, där du själv ska zappa vårtan. Om du använder en OTC vårtfrysbehandling, ha följande tips i åtanke: Din hud ska vända från vit till röd i några minuter, och en blåsa ska börja bildas under vårtan. Små svarta prickar ska visas under vårtan efter några dagar. Detta är ett tecken på att behandlingen fungerar. Motstå frestelsen att dra bort vårtan, den ska lossna på egen hand. Om den inte gör det, behandla igen efter två veckor. Behandla dock inte en vårta som har behandlats utan framgång tre gånger; träffa då istället en läkare.

Men dessa kraftfulla behandlingar är ofta förknippade med betydande smärta och irritation, både under och efter behandlingen. Samt kan de ibland lämna bestående ärr därför bör man betrakta detta som en sista utväg om inte andra metoder fungerat. Vi har flera behandlingar mot vårtor i vår webbshop.

Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med