GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

Brun utan sol

Hur man fixar solbränna på vintern - utan att använda brun utan sol

Trots att det är vinter drömmer många av oss fortfarande om att ha en naturlig solbränd hud. Det är dock lite svårt, då det inte är många soltimmar under de kalla svenska vintermånaderna. Men som tur är finns det hjälp att få så att du kan utnyttja de sparsamma soltimmarna på vintern.

Och bäst av allt? Du behöver inte använda brun utan sol kräm eller gå till solariet om du drömmer om att få en vacker solbränd hy, du kan istället ta brun utan sol kosttillskott, eller ‘tanning vitaminer’, som SunGlow-tillskottet.

Få en vacker solbränd hud med ‘tanning vitaminer’

Brun utan sol tillskott innehåller ofta viktiga karotenoider som kan hjälpa till att stimulera kroppens melaninproduktion för att säkerställa en säker och solfri solbränna. Och här är SungGlow tabletter ett riktigt bra alternativ, de kalla vintermånaderna som som bekant inte har många soltimmar om dagen.

Få ut det mesta av solens strålar med rätt vitaminer och kosttillskott som kan bidra till en solbränd hud.

Närmare bestämt innehåller SunGlow tyrosin, lutein och polyfoner. Tyrosin hjälper till att ge din hud näring inifrån och ut, och bidrar till melagones processen som är viktig för kroppens förmåga att producera melanin som ger huden dess pigment. Lutein hjälper till att förbättra hudens känslighet för solens strålar, medan polyfoner hjälper till att skydda dina hudceller från fria radikaler och oxidativ stress, som annars kan påverka utseendet på din hud.

Ät dig till en vacker hud

Alternativt kan du även lägga om din kost så att den innehåller mer betakaroten, som är ett av naturens viktigaste och mest utbredda pigmenterings ämnen. Kroppen omvandlar betakaroten till vitamin A när den behöver det och betakaroten har egenskapen att det hjälper till att absorbera ett antal UV-strålar, som är skadliga för hudens åldrandeprocess och solskador. Så genom att konsumera mat som innehåller mycket betakaroten får du lättare att sola, eftersom betakaroten bidrar till kroppens förmåga att bli brun.

Om du vill öka ditt intag av betakaroten och på så sätt ge dig själv goda förutsättningar att ta vara på de sparsamma solstrålarna under vintermånaden behöver du äta mer av följande livsmedel:

  • Morötter
  • Pumpa
  • Mango
  • Aprikoser
  • Paprika, röd och gul
  • Sötpotatis
  • Röd grapefrukt
  • Tomater

Ät dig till en vacker hud med livsmedel som innehåller mycket naturligt betakaroten.

Brun utan sol är också ett alternativ

Även om vi inledningsvis skrev att du inte behöver använda brun utan sol kräm för att få en frisk och vacker hy under vintermånaderna, så behöver du inte avskriva de helt och hållet. För det har hänt mycket sedan de första solkrämerna dök upp på 90-talet, och det finns inte längre någon risk att se ut som en morot i ansiktet om du väljer en solbränna av bra kvalitet. Många av brun utan sol krämerna ser helt naturliga ut om man följer instruktionerna och de börjar inte heller rinna eller färgar av sig använder dem på rätt sätt.

Ett bra råd om du vill använda brun utan sol är att du ska välja en ekologisk kräm av god kvalitet som även skyddar mot solens strålar. För även om solens strålar inte är så starka här under vinterhalvåret är det ändå en bra idé att skydda huden från UV-strålar och välja en kräm som du kan använda året runt.

Kräm eller piller - vad ska man välja?

Valet är ditt, men generellt sett är det en bra idé att välja brun utan sol piller så som Sunglow, eftersom de även innehåller viktiga vitaminer, näringsämnen och antioxidanter för ditt allmänna välbefinnande. Se dem som ett vanligt vitaminpiller som fyller på din kropps depåer med essentiella vitaminer och mineraler, som dessutom bidrar till att stimulera kroppens förmåga att producera melanin och därmed påverka din huds förmåga att bli brun. Så brun utan sol piller är ett lite mer hanterbart alternativ, som bara tar några minuter att ta varje dag, medan det kan ta 15-20 minuter varje morgon för att säkerställa att din brun utan sol kräm är perfekt.

Andra intressanta artiklar