GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

Din spermaproduktion & Manlig fertilitet

Det finns många olika orsaker som påverkar manlig fertilitet, men kvaliteten på din spermaproduktion kan kanske vara den vanligaste orsaken hos män. Om du har svårt att få barn, så kan det vara värt att undersöka dina spermier för att försöka hitta den bakomliggande orsaken. Många experter anser dessutom att det är bättre att börja undersöka mannens fertilitet om ett par har svårt att bli gravid. Det beror helt enkelt på att det i många fall är lättare att undersöka, behandla och utesluta eventuella problem hos mannen.

Så kan du öka manlig fertilitet

Det finns flera orsaker och faktorer som kan negativt påverka manlig fertilitet och orsaka infertilitet. Några av de vanligaste faktorerna är:

öka spermaproduktion naturligt
  • Minskad sexlust - Det är fullt naturligt att en minskad sexlust leder till mindre sex. Ju mer sällan som du har sex – desto svårare blir det att pricka in din partners ägglossning.
  • Erektionsproblem - Andra vanliga orsaker till minskad fertilitet är problem med antingen få en erektion eller en orgasm. Här kan du läsa mer om erektionsproblem och dess orsaker, samt receptfria medel mot impotens.
  • Dålig spermaproduktion - Din spermaproduktion kan ha en stor påverkan på dina chanser för att få barn. Det finns två faktorer när det gäller din sperma som spelar en stor roll: spermamängd & spermakvalitet. Läs mer om hur din sperma kan påverka manlig fertilitet lite längre ner i den här artikeln.
  • Låg testosteronnivå - När män lider av testosteronbrist, så kan det påverka kroppen på flera olika sätt. Det manliga hormonerna påverkar blanda annat din spermaproduktion och mer färre och/eller sämre spermier, så påverkar det även din förmåga att få barn.
  • Din livsstil & levnadsvanor - Det finns flera “dåliga vanor” som kan ha en negativ påverkan som till exempel rökning, alkoholkonsumtion, droger och fetma. Men det finns även några andra mer oväntade levnadsvanor som kan påverka din reproduktionsförmåga. Några exempel på detta är långvarig cykling (reducerar blodtillförseln till testiklarna), för mycket träning/fysisk stress och kemikalier i din närmiljö (t.ex. Bekämpningsmedel, tungmetaller och strålning).

För att kunna öka din fertilitet, så bör du alltså försöka undvika ovanstående negativa faktorer. Det är även möjligt att göra ett hemmatest för att testa fertilitet som kvinna, om ni misstänker (eller vill utesluta) problem hos din partner.

Hur påverkar spermaproduktionen manlig fertilitet?

Det kan finns upp emot 100 miljoner spermier per ml utlösning, men trots mängden spermie- så lider många av ofrivillig barnlöshet. Det räcker nämligen inte bara att producera en stor mängd spermier, utan även dess kvalitet är avgörande för den manliga fertiliteten.

Spermiernas rörlighet kan orsaka ofrivillig barnlöshet

förbättra manlig fertilitet

Vissa män har istället problem mer spermiernas rörlighet, dvs. hur långt och snabbt de orkar simma. Om dina spermier inte orkar ta sig tillräckligt långt för att befrukta ägget, så blir det såklart väldigt svårt att göra någon annan gravid.

Det kan finnas flera olika anledningar för att spermierna simmar långsammare. Studier visar att till exempel män som jobbar i en varm miljö kan får problem med sin fertilitet. Kockar och bagare är två exempel på sådana yrkesgrupper.

En annan vanlig orsak för att din sperma kanske simmar lite långsammare än normalt, är för att sädesvätskan som spermierna ligger i är tjockare än normalt. Med en tjockare sädesvätska, så möter spermierna helt enkelt mer motstånd och det tar längre tid för dem att komma fram till ägget.

Mängden spermie kan påverka manlig fertilitet

Många män står inför problemet att de har en liten mängd sperma, det här påverkar inte bara chansen för befruktning utan kan också påverka självförtroendet hos många. Om det är något som du lider av – så kan du med hjälp av att öka mängden spermier, även öka mängden högkvalitativa spermier. På så sätt kan du öka dina chanser att göra din partner gravid.

Det finns mängder av olika effekter en låg spermaproduktion har på män. För de allra flesta så infinner sig en känsla av otillräcklighet eller orolighet för sin sexuella potens. En annan anledning till att många män vill öka sin sperma är att det ökar den sexuella tillfredsställelsen som en man känner under klimax. Det finns specialdesignade naturliga piller som främjar spermaproduktion och på så sätt kan öka spermavolymen. Något som kan både förbättra manlig fertilitet och sexlivet.

Öka din spermaproduktion

manlig fertilitet och ofrivillig barnlöshet

Mängder av olika produkter finns för att tackla det här problemet. Låg sperma produktion piller är vanligtvis framtagna med en mix av olika ingredienser som på ett naturligt sätt ska öka sperman utan några negativa bieffekter. När mängden sperma ökar under utlösningen så ökar såklart chansen för att en spermie ska kunna befrukta ett ägg. På samma sätt som den ökar chansen för befruktning och sexuell njutning så kan de också öka andra aspekter av sexuell prestanda, som till exempel sexuell lust och erektionens styrka.

Hos ShytoBuy har vi både naturliga tillskott som kan öka fertiliteten för män, samt hemmatester som kan testa både din och din partners fertilitet.

Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med