• Diskret tjänst

    100% diskret förpackning och fakturering

  • Gratis frakt vid köp över 499 kr

    Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

  • Alltid säkra betalningsmetoder

    Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

Vilken är den bästa brun utan sol produkten för mig?

Solbränd är något som vi alla vill vara året runt men det är inte alltid så enkelt. En perfekt, naturlig solbränna året runt är vad vi alla strävar efter, men som vi alla vet så har vädret andra planer för oss. De allra bästa tanning och brun-utan-sol-produkterna kan erbjuda kvalitet, jämna resultat och är faktiskt ett mycket säkrare sätt än att bli brun utan att utsättas för UV-strålar.

VILL DU VARA SOLKYSST & KÄNNER DIG MER FRÄSCH NÄR DU ÄR BRUN?

På ShytoBuy kan du finna produkter som ger dig en fräsch och jämn solbrun färg. Vi erbjuder behandlingar både i form av brun utan sol krämer och olika brun utan sol kapslar som bevarar eller ger dig solbränna. Vårt sortiment är naturligt och skonsamt mot din hud för dig som gradvis vill få mer färg utan att ligga och pressa i solen.

Vi har alla sett det; kändisen vars hud ser vackert solkysst på den stjärnspäckade filmpremiären och du när du senare försöker fejka till dig samma gyllene färg slutar det med flammiga händer och ett smutsigt lakan. Det senare är ett klassiskt tecken på en Brun utan sol experiment gått dåligt. För att få en vinnande BUS-bränna bör du vara noggrann med att använda produkter som är naturliga och tänka på att förberade väl med bodyscrub och insmörjande av extra torra kroppsdelar såsom armbågar och knän. När din fejk-bränna är på bör du se till att smörja in dig med en bra återfuktande lotion för att färgen ska hålla och inte skavas av ojämnt.

Men här är de goda nyheterna: brun utan sol produkter har kommit en lång väg sedan de först kom ut på marknaden. Det är nu möjligt att uppnå en naturlig solbränna som varar året om utan risken för solskador som du riskerar om du ligger och pressar på stranden eller i ett solarium. För att veta hur den avancerade tekniken som ligger bakom de nästan perfekta BUS-brännorna kom till tar vi med dig på en resa tillbaka till historien av brun utan sol.

BRUN UTAN SOL I HISTORIEN

Coco Chanel var den som etablerade "tan chic" trenden. Fram till 1920-talet sågs solbrännd hud som ett tecken på fattigdom och en blek hy var en symbol för skönhet och välstånd. Om du har sett Baz Luhrmann i The Great Gatsby eller modebilder från 20-tal så känner du nog igen denna bleka look. Blek hud som sällan såg solen var ett tecken på glamour och lyx.

Det vill säga tills Coco Chanel kom. Enligt källor berodde den nya trenden på att modeikonen fick lite för mycket sol på en av hennes yacht resor i Cannes 1923 och återvände till rampljuset med ett gyllene skimmer. Hennes solkyssta look blev en modefluga och så småningom en hel industri som kretsar kring att uppnå den perfekta solbrännan. Snart flockades kändisar och societeten till tropiska destinationer under vintern för att få till en fin bränna även under den kallare delen på året. Man började även ta hjälp av en tidig föregångare till solariumet, sollampan som hjälpte tidens trendföljare att uppnå den rätta brännan och bli av med den en gång så åtråvärda bleka porslin huden. Solbrännor var nu på modet och detta har som bekant hållit i sig in i våra dagar.

BRUN UTAN SOL PÅ ALLAS LÄPPAR

Brun utan sol "flugan" förvandlas till en långsiktig trend bland kvinnor i på samhällets alla socioekonomiska nivåer. Under andra världskriget använde kvinnor tepåsar för att fejka till sig en bränna som såg naturlig ut. Mindre än ett decennium senare hade den första brun utan sol produkten, "Man Tan" kom ut på marknaden.

Snarare än att bara färga huden, använde Man Tan en kemikalie utvunnen från sockerrör, dihydroxiaceton (DHA) för att orsaka ett brun utan sol effekt genom att påverka aminosyrorna på hudens yta. Ingrediensen godkändes av FDA (detn amerikanska myndigheten för livsmedel och läkemedelsreglering). Den ingrediens som fick 70-tal människan brun utan sol används fortfarande i de flesta BUS-produkter idag.

RISKERNA MED SOLANDE UPPDAGAS

När hälsovårdsmyndigheter och dermatologer märkt ett uppsving i hudcancer under senare hälften av århundradet och kopplade samman detta med den betydande forskningen på effekterna UV-strålar har på vår hud började varningsfingrar höjas.

Extrem solexponering kopplades till hudcancer och en mängd andra fysiska åkommor. Solarier och brun utan sol lotion blev snart det hetaste för de som ville vara bruna utan hälsoriskerna. I början av 80-talet blev solarier allt mer populära men forskare upptäckte snart att solarier och sollampor var lika skadliga som att ligga ut i solen och pressa. Detta ledde till att strålskyddsmyndigheten att avskräcka folk från att använda onaturliga strålar för att få brun hy. Populariteten av solarier har varit på nedgång sedan dess, även om solbränd hud fortfarande upplevs fräscht och trendigt. Så varför detta?

VARFÖR ANVÄNDA BRUN UTAN SOL?

En del upplever att de ser piggare ut och känner sig fräschare med lite färg på kinderna. En solbränna kan även ge en illusion av en bättre figur samt dölja celluliter och ojämnheter i huden. En del väljer att börja solsemestern med brun utan sol produkter för att inte vara blekast på stranden. En del föredrar lite mindre färg och somliga kör "all in" och vill bli super bruna. Trenderna förändras ständigt så även trenderna för hudfärg och de skiljer sig även åt från olika kulturer i Asien är det trendigt att vara blek. Även i Europa var det förr i tiden trendigt att vara blek medan det nu ses som snyggast att ha en fräsch solbränna året runt.

DEN NYA GENERATIONENS BRUN UTAN SOL

Brun utan sol produkter luktar inte längre så starkt som de tidigare gjorde. Tidigare var det lätt att fejk-solare blev avslöjade av den starka produkten från sina BUS-krämer. Ett annat solklart tecken på att någon hade fått sin bränna från en tub brukade vara att de snarare var orangea än bruna. Dagens brun utan sol krämer ger överlag en fräsch naturligt gyllene ton och luktar om något ganska trevlig parfymerat.

Till skillnad från att pressa längre tid i solen eller timmar i solarium ger brun utan sol produkter och spray tans säkra vägar till att uppnå brons hud. Så förutom att du sparar tid på att använda BUS-produkter är ju den kanske största fördelen att du kan vara snyggt solbränd året om utan att riskera hudcancer eller permanenta solskador på huden.

Tidiga brun utan sol lotion och brun utan sol spray fick dåligt rykte främst av två anledningar. För det första, frammanade de en "Oompa Loompa" effekt som lämnade huden orange och randig. Och sedan var det den mindre än aptitretande doften som orsakades av användning av DHA i en olycklig kombination med andra ingredienser. Men lyckligtvis för oss är denna del av brun utan sol historian mestadels förbi oss. Trots att man ibland ser något som har en ton mer mot mahogny eller har brun orangea zebraränder så kan man undkomma att hamna i BUS-hall of shame genom att välja moderna och prisvärda kvalitets produkter för bästa brun utan sol.

De nya bästa brun utan sol produkterna har gjort sig av med lukten och den orangea färgtonen genom att satsa på det mer naturliga. De produkter som ger den mest naturliga lystern använder antingen en 100 procent naturlig form av DHA som härrör från förnybara växter eller blandad DHA med keto-sockermolekyler för att ge ett naturligt utseende, med en mer långvariga gyllene ton. Forskarna har också utvecklat specialiserad brun utan sol lotion som tar hänsyn till de naturliga variationerna i den egna hudtonen.

HUR KAN DU BLI BRUN UTAN SOL?

Det är enkelt att få en solbränna idag utan att behöva sola eller vistas i solen. Förr i tiden (i viss mån även idag) användes solarium och sollampor för att bli brun dock är det varken bra för huden eller för dig mer allmänt. Du är förmodligen redan medveten om de olika sätt som finns för att få en ofarlig bränna helt utan solens hjälp. Det finns sol duschar som utförs på salonger, brun utan solkrämer och brun utan sol sprayer att ta på huden. Dessutom finns det brun utan sol kosttillskott som stimulerar pigmentet och hjälper dig att få mer färg när du är i solen så att du maximerar din solbränne-kapacitet.

Även om många föredrar det naturliga sättet att bli brun, det vill säga att ligga och pressa i timmar under solen, så skadar det huden i längden. Det kan öka risken för hudsjukdomar och hudcancer samt snabba på hudens åldrande. Om du solar utomhus är det viktigt att du har rätt solskyddsfaktor på huden för att inte bränna dig. Studier har visat att endast en tredje del av alla soldyrkare använder solskyddsfaktor. En annan faktor som gör brun utan sol mer attraktivt den att bara sola är att resultaten av solning är kortsiktiga så att man måste underhålla det genom att sola ofta.

BRUN UTAN SOL DUSCH

Brun utan sol dusch utförs på salong och finns tillgängligt i nästan alla städer. Det fungerar på följande vis; man sprayas med ett jämt lager av brun utan sol. Det kan ge omedelbar effekt (om sprayen innehåller viss appliceringsfärg) och gradvis öka under ett par timmar efter behandling. Därför bör man inte duscha direkt efter behandlingen utan låta medlet absorberas av huden först. Innan man sol-duschar rekommenderas det att man skrubbar huden med en kroppsskrubb utan olja. Detta för att förbereda huden genom att ta bort gamla hudrester för att få ett jämt och snyggt resultat.

Om du planerar att raka eller vaxa dig är det bättre att du gör det innan du får din spray-bränna helst bör du göra detta 12 till 24 timmar innan din session. Annars riskerar du att ta av delar av hudlagret där brännan sitter i samband med att du tar bort håret. Om du gör din sol-dusch på salong bör du se till att salongen är välventilerad så du inte behöver andas upp sprayen mer än nödvändigt. Resultatet håller ofta i 1 till 2 veckor innan det gradvis avtar. Och som med alla brun utan sol-produkter, kom ihåg att det inte är riktig solbränna så du behöver fortfarande se till att skydda din hud från solens strålar.

BRUN UTAN SOL LOTION OCH KRÄM

Det finns ett brett utbud av Brun utan sol kräm även kallat BUS krämer. Brun utan sol kräm ger dig en solbrun färg, en del ger omedelbar effekt och andra ger resultat efter ett par timmar. Det är viktigt att finna en brun utan sol lotion som ger dig en brun färg som passar din hudton. En del typer av brun utan sol kräm kan ge en gulaktig ton, så testa dig fram på ett litet område innan du applicerar över hela kroppen. En del brun utan sol lotions är färgade för att du ska kunna se var du har applicerat så att resultatet blir jämt och andra är vita. Ta gärna lite vanlig fukt lotion på torra kroppsområden exempelvis armbågarna och knävecken innan du applicerar BUS-lotion så att inte de områdena blir mörkare än övriga kroppen då torr hud suger åt sig mer kräm.

DEN EVIGA FRÅGAN - HUR MAN BÄST APPLICERAR BRUN UTAN SOL

När det gäller hur man applicerar brun utan sol är det klart att de traditionella sätten fortfarande är populärast. När det gäller brun utan sol-produkternas textur konkurrerar nya mer nischade varianter som skum, olja, våtservetter med de mer traditionella krämerna.

Enligt många branschundersökningar föredrar de flesta det appliceringssätt som de är vana vid och började använda när de först började använda brun utan sol. Även om många företag försöker förnya sig med appliceringsmetoder för brun utan sol som våtservetter, spray och mousse kommer folk hålla sig till de gamla trotjänarna.

Många brun utan sol-dyrkare använder en handske för att kunna applicera krämen eller moussen så jämnt som möjligt över kroppen. Detta kan vara ett bättre alternativ en att stryka på krämen för hand. Dock bör man se till att man rengör brun utan sol-handsken med jämna mellanrum då den lätt blir till en gråbrun bakteriehärd annars.

BRUN UTAN SOL KOSTTILLSKOTT

Det finns en stor variation av kosttillskott för att bli brun. Kosttillskott för att bli brun eller bevarar din bränna längre innehåller ofta betakaroten. Betakaroten triggar kroppens pigment så att du kan bli brunare. När man äter mycket betakaroten lagras det i hudlagren och ger dig en naturlig brun färg.

EN GYLLENE FRAMTID!

Som en naturlig del av mångas vardag är brun utan sol för många kvinnor vad rakning är att män - en nödvändighet, något man känner sig osäker och naken om man går utan. Därför är brun utan sol en prio på mångas kosmetika-inköpslistor och med allt fler alternativ tillgängliga till ett för den som vill bli brun utan sol .

Om brun utan sol-varumärken fortsätter att agera ansvarsfullt och uppmuntra sina konsumenter att ta det lugnt i solen, ser vi förhoppningsvis en minskning av antalet fall av hudcancer. Vilket vi alla hade mått bättre av. Så vi hoppas att du hittar din gyllene framtid med naturliga brun utan sol produkter från oss här på ShytoBuy.