GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

100% diskret tjänst
Diskret förpackning & fakturering

Gratis frakt vid köp över 599 kr
Beställningar innan 12:00 skickas samma dag*

Klarnas logga i svart textfäag mot en morkgra bakgrund

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan kortbetalning, Klarna & Swish

Anti-aging

Allt du behöver veta om kollagen - är det svaret på evig ungdom?

I stort sett sedan tidernas gryning har mänskligheten gjort allt för att förlänga ungdomen. Kleopatra badade i kamelmjölk för att få en mjuk och ungdomlig hud, några av dagens influencers smetar ut sperma i ansiktet för att använda det som en anti-rynkkräm, medan flera Hollywoodstjärnor använder hemorrojderkräm i ansiktet. Allt i hopp om att få en yngre och vackrare hud.

Men är det verkligen nödvändigt att använda så drastiska medel i skönhetens tecken? Inte om du frågar oss (även om du såklart kanske gillar att inspireras av ovanstående skönhetstips). För du kan komma långt med att konsumera rätt näringsämnen, så du tar hand om din hud inifrån och ut. Ett bra exempel är kollagen, som inte bara är ett viktigt protein för din hud, utan även hår, naglar och ben.

Vad är kollagen?

Kärt barn har många namn, och kollagen stavas också ofta som kollagen. Men oavsett om kollagen är skrivet med k eller c har det som tur är, samma egenskaper. Kollagen utgör ungefär en tredjedel av alla proteiner i kroppen och är en av dess viktigaste byggstenar. Det spelar en stor roll för att underhålla bland annat dina muskler, skelett, leder och senor.

Kollagen har nyligen blivit den stora trenden inom hudvård, och det av goda skäl. För kollagen, eller collagen, har också stor inverkan på ditt utseende, eftersom proteinet hjälper till att underhålla din hud. Det gör kollagen på det sättet att det hjälper till att hålla huden elastisk och fast samt ersätta döda hudceller, vilket kan bidra till en ungdomlig och vacker hud.

Rynkor är inget att skämmas över.De flesta märker de inte alls, det är något som vi själva fokuserar mer på.

Problemet med kollagen är dock att din kropps produktion av proteinet minskar med åldern och det är en av anledningarna till att du får rynkor, fina linjer, slapp hud och andra tecken på åldrande. Som ung producerar din kropp ett överflöd av kollagen och en tumregel är att efter att du fyllt 25 år kan din kropp inte längre producera den mängd kollagen den behöver för att underhålla dina leder, hud, senor och andra viktiga kroppsfunktioner. Det är därför som många väljer att använda skönhetsvårdsprodukter som Eco Masters Dermaroller eller ta ett tillskott som Pure Marine Collagen för att ge kroppens kollagenproduktion en boost.

Varför förlorar kroppen kollagen?

Det är som sagt en helt naturlig process att kroppens förmåga att producera kollagen minskar med åldern, och det händer de flesta vid 25 års ålder. Efter detta kan kroppen inte längre producera den mängd kollagen den behöver för att underhålla hud, leder, senor och ben. Det finns dock andra faktorer som spelar in som kan påverka din kropps förmåga att bilda kollagen. Dåliga luftförhållanden, föroreningar, rökning och ohälsosam kost bidrar bland annat till att minska bildningen av kollagen i huden och kan därigenom påverka din huds elasticitet, spänst och hälsa i övrigt.

Vilka är fördelarna med att lägga till extra kollagen till din kropp?

Det kan finnas flera fördelar med att ge din kropp lite extra kollagen genom att ta ett dagligt tillskott. Ett dagligt tillskott med kollagen kan bland annat bidra till att bidra till hudens spänst, fasthet och minska ålderstecken som rynkor och fina linjer.

Naturligtvis går det även att få i sig extra kollagen genom kosten och här är det extra viktigt att äta mat som innehåller mycket protein, omega 3 fettsyror, vitamin A och antioxidanter, eftersom det hjälper till att hålla en normal kollagen-nivå. Du ska med andra ord äta bland annat:

  • Kyckling
  • Ägg
  • Grönsaker med stora blad
  • Bönor
  • Bär
  • Fet fisk

Ät dig till en vacker och fast hud med rätt mat för att ge din kollagenproduktion en boost.

Alternativt kan du överväga att ta ett dagligt kosttillskott som Marine Collagen Advanced eller Pure Marine Collagen, som båda är bra anti-aging-tillskott med kollagen för att vårda din hud, leder och ben inifrån och ut.

Kollagen och C-vitamin - vad är sambandet?

C-vitamin är en viktigt vitamin, inte bara för ditt immunförsvar utan också för din hud, eftersom det bidrar till bildandet av kollagen i kroppen. Därför är det viktigt att du konsumerar tillräckligt med C-vitamin dagligen, antingen genom att ta C-vitaminpiller eller genom att äta rätt mat. Livsmedel som innehåller mycket C-vitamin inkluderar potatis, citrusfrukter, paprika, rå nypon och grönkål. Dessutom utnyttjar kroppen också kollagen bättre om det finns C-vitamin i vävnaden och därför är det viktigt att ha sina C-vitaminförråd välfyllda om du vill få ut det mesta av eventuella kosttillskott eller andra produkter med kollagen.

Är kollagen källan till evig ungdom?

Kollagen är inte den heliga gralen till en evig ungdom, men tillskott med kollagen kan ge dig viktiga näringsämnen för att vårda din hud, skelett, senor och brosk inifrån och ut. Din kropps naturliga produktion av kollagen minskar som sagt när du fyller 25, varför du får rynkor, slapp hud och andra tecken på åldrande. Därför kan ett dagligt intag av kollagen hjälpa till att underhålla din hud och ge dig själv de bästa förutsättningarna för att få en elastisk, vacker och frisk hud.

Andra intressanta artiklar