GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

En snabb guide till att bli av med pigmentfläckar och få en jämnare hudton!

Ojämn hudton kallas också hyperpigmentering och det är något som många upplever som störande och vill göra något åt. Det kan uppstå av en mängd olika orsaker, från överexponering av solen till en överproduktion av melaninpigment. Så vad gör man åt en ojämn hudton med mörka fläckar på huden och pigmentfläckar i ansiktet? För att hjälpa dig har vi satt ihop en snabb guide med våra 5 bästa sätt för att ta bort pigmentfläckar hemma och få en jämnare hudton, så läs vidare och ta reda på mer!

 1. Återfukta

  moisturiser

  Att dagligen återfukta huden är en av baspunkterna i varje hudvårdsrutin och det är extra viktigt om du vill bättra på en glåmig hy som saknar lyster. Torr hy kan få dig att se trött och grå ut och det kan förstärka intrycket av rynkor och fina linjer - och det vill man ju absolut inte! Det kan också få ojämn hudton och mörka fläckar att bli ännu mer markanta och tydliga, så det är viktigt att återfukta! Välj en mild ansiktskräm som innehåller naturliga och lugnande ingredienser såsom kokosolja, sheasmör, eller aloe vera för bästa resultat.

 2. Använd solskydd

  sun-cream

  En av de främsta orsakerna till hyperpigmentering och ojämn hudton är skador från solens UV-strålar så se till att alltid skydda din hud med solskyddsfaktor! Solens UV-strålar är så klart som mest intensiva mitt i sommaren och kommer då ha som störst verkan på din hud men hyperpigmentering kan faktiskt uppstå över tid även från mildare solstrålar. För bästa skydd för din hy bör du välja en solskyddskräm som har SPF 30 eller högre och som skyddar mot både UVA- och UVB-strålar. Du kan också använda ansiktskrämer, dagkrämer och smink med tillsatt SPF för extra skydd.

 3. Exfoliera

  exfoliate

  Över tid kan döda hudceller, smuts och sminkrester få din hud att se trist och glåmig ut och hyperpigmenteringar kan se värre ut än vad de är. Exfoliera därför din hy regelbundet för att skrubba bort orenheter och döda hudceller som täpper till porerna så kommer din hy att se ren, fräsch och klar ut. Det är därför extra fördelaktigt för de som försöker dämpa hyperpigmentering och pigmentfläckar då exfoliering återupplivar huden och ger plats för nya, friska hudceller som ger en klar och jämn hudton.

 4. Använd en blekande hudkräm

  brightening-creams

  Ett enkelt men effektivt sätt att få bort mörka fläckar på huden för att få en klar och jämn hudton är att använda en blekande lotion eller kräm mot pigmentfläckar. De fungerar genom att återfukta huden på djupet och skyddar cellerna så att de ser, och känns, friskare och hälsosammare ut. De innehåller också enastående, naturliga ingredienser som är kända för att ljusa upp och jämna ut en fläckig, ojämn hudton. De kan också göra under på mörka fläckar, pigmentfläckar, födelsemärken, hyperpigmentering och allmänt glåmig hy.

 5. Leta efter rätt ingredienser

  När det kommer till att hitta den kräm mot pigmentfläckar som är bäst för dig så är det viktigt att du köper en som innehåller de bästa ingredienserna. Först och främst bör du alltid välja något naturligt. En kräm som är fullpackad med starka kemikalier kanske fungerar för att bleka dina pigmentfläckar men du kan också riskera att drabbas av brännskador, allvarliga irritationer och andra bieffekter. En naturlig kräm kan vara precis lika effektiv men lugnar och ger näring åt huden istället.

 6. Morötter

  carrots

  Morötter och då i synnerhet morotsolja är en utmärkt ingrediens för att bleka och ge en jämnare hudton. Det är för att de är så rika på ett ämne som heter beta-karoten. Det är känt för sin förmåga att ljusa upp huden och ge dig en hy med lyster. Morötter innehåller också kalium som hjälper mot torr hy, och C-vitamin som stöttar kollagenproduktionen.

 7. Arganolja

  argan-oil

  Arganolja är en annan fantastisk och naturlig ingrediens du bör hålla utkik efter i en kräm mot pigmentfläckar. Arganolja är rikt på E-vitamin som är en effektiv hjälp för den som vill bleka pigmentfläckar i ansiktet eller få bort mörka fläckar på huden. Arganolja innehåller också linolsyra som har en uppljusande effekt på huden när den appliceras topikalt. Dessutom så är arganolja intensivt återfuktande och håller huden mjuk, hälsosam och ungdomlig.

Sammanfattning

Om du vill göra något åt en ojämn hudton och ta bort pigmentfläckar, mörka fläckar och hyperpigmentering så prova våra 5 tips och se vad de kan göra för dig och din hy! Du kan använda alla tipsen var för sig eller kombinera dem på ett sätt som passar dig. Till exempel kan du prova en blekande kräm med morrot och arganolja som också återfuktar huden. Se till att alltid skydda din hy från uttorkning och UV-skador för att undvika att göra hyperpigmenteringen värre. Och se till att alltid välja produkter med naturliga ingredienser av högsta kvalitet för att få en klar och jämn hudton full av lyster och glow!

Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med