GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

100% diskret tjänst
Diskret förpackning & fakturering

Gratis frakt vid köp över 599 kr
Beställningar innan 12:00 skickas samma dag*

Klarnas logga i svart textfäag mot en morkgra bakgrund

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan kortbetalning, Klarna & Swish

Jade Roller Beauty Fad är här för att stanna och här är varför

Vad är en jaderoller?

En jaderoller är en sorts ansiktsroller som använts för ansiktsmassage i århundraden. Det är en hudvårdsteknik som härstammar från Kina, där den används för att dra ut negativ energi från huden samtidigt som man balanserar sitt ‘chi’, vilket traditionellt anses vara en slags ‘livskraft’ eller ‘livsenergi’. Idag används jaderollern, tack vare sin svala och mjuka yta, oftast som en masserande hudroller.

Inte helt överraskande är de gjorda av jade, som är en dekorativ mineral med en typiskt grön färg. Jade är också känt för sina lugnande egenskaper, den kan till och med nära huden!

Skönhetsfördelarna med en jaderoller

Jaderollern anses idag vara en lyxig skönhetsprodukt och den har flera skönhetsfördelar som du verkligen inte vill missa.

Först, och kanske också viktigast, så hjälper den till att förbättra blodcirkulationen i ansiktet. Men varför är det så viktigt? Jo, för att blodet innehåller alla viktiga näringsämnen som vår kropp behöver för att fungera som bäst. Och det gäller även för ansiktet! Faktum är att blodcirkulationen är nödvändig för att maximera hudens lyster, samtidigt som det ser till att skador i huden kan läka. Detta bidrar i sin tur till att huden stärks och tar upp näring. Det kan också hjälpa till att reducera svullnader och bidra till att serum och krämer absorberas bättre.

På tal om serum, om du vill få ut bästa möjliga resultat ska du kombinera din jaderoller med ett lystergivande serum. För ett utmärkt allt-i-ett-paket kan du prova Eco Masters Jaderoller med Gua Sha och Serum. Du känner säkert redan till alla fördelar med ett C-vitaminserum för huden, men visste du att det också innehåller anti-ageing ingredienser som kan ge din hud en ungdomlig lyster? Att kombinera en ansiktsroller med ett sådant serum kan hjälpa dig med tecken på åldrande och intrycket av rynkor, fina linjer och mörka ringar.

Men fördelarna med en jaderoller tar inte slut där. Till skillnad från många andra skönhetsbehandlingar har jaderollern också andra fördelar för ditt allmänna välmående! Jaderollern fungerar nämligen också som ett grönt liten massageverktyg som hjälper till att lugna och avstressa huden även om du använder den utan ett serum. Det kan hjälpa dig att slappna av i musklerna i ditt ansikte, din nacke och på din hals vilket kan hjälpa dig att komma till ro på kvällen så att du är bättre förberedd inför jobbet dagen efter.

Hur använder jag min jaderoller effektivt?

Börja med att rengöra ditt ansikte ordentligt. På så sätt blir din hud och ditt ansikte redo att ta till sig av alla fördelarna med en ansiktsroller! Vi har satt ihop en liten visuell guide till dig här nedanför, så att du vet exakt hur du ska använda din jaderoller och ta del av alla fördelarna med den!

Applicera 5-10 droppar C-vitaminserum på ditt ansikte och massera huden varsamt i cirkulära rörelser.

Använd den stora änden av din ansiktsroller och börja från mitten av ansiktet. Rulla sedan rollern långsamt och varsamt utåt och uppåt över huden på dina kinder, käkar och panna.

Fortsätt med den stora änden och starta under käken och rulla sedan långsamt och varsamt utåt och nedåt över din hals mot nyckelbenen.

Använd sedan den mindre änden och börja från inre ögonvrån. Rulla sedan försiktigt utåt över båda ögonlocken och området under ögonen.

När du är klar rengör du rollern med tvål eller en antibakteriell gel. Torka sedan av den med en fuktad, mjuk trasa och låt den lufttorka innan du lägger undan den.

Hur ofta ska jag använda min jaderoller?

Det kan kännas frestande använda rollern en gång i timmen, varje dag, men vi rekommenderar att du använder din ansiktsroller i 5-10 minuter åt gången, tre gånger i veckan.

Rengöring- och förvaringstips

Som vi skrev ovanför så rekommenderar vi att du rengör din roller ordentligt efter varje användning för att du ska se de bästa resultaten på din hud. Du kan använda antingen tvål eller en antibakteriell gel. Torka sedan av den med en fuktig trasa och låt den torka av sig själv.

Om den har legat oanvänd i några dagar sen du använde den senast kan du torka av den innan du använder den igen för att avlägsna eventuellt damm eller smuts. Annars kan dammet och smutsen hamna på din hud! Och det är kanske inte den dammig lyster du är ute efter!

Och, om du vill, kan du förvara din roller kylen eller frysen så att varje användning ger en kylande och uppfriskande bonusbehandling.

Så nu vet du varför en jaderoller borde bli en del av din veckoliga hudvårdsrutin. Med sina naturligt lugnande och avstressande egenskaper kan den hjälpa dig att lätta på spänningarna i ditt dagliga liv så att du kan må som bäst! Kombinerat med ett serum ett par gånger i veckan kan den också hjälpa dig att hantera tecken på åldrande och ge din hy en ungdomlig lyster. Så vad väntar du på?

Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med