GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

100% diskret tjänst
Diskret förpackning & fakturering

Gratis frakt vid köp över 599 kr
Beställningar innan 12:00 skickas samma dag*

Klarnas logga i svart textfäag mot en morkgra bakgrund

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan kortbetalning, Klarna & Swish

Mat som kan hjälpa mot erektionsproblem

I dessa tider där vår befolknings hormonella och kardiovaskulära hälsa är på brant nedgång är erektionsproblem – som väntat – allt vanligare. Förutom receptbelagda läkemedel så kan du även behandla och förbättra din erektion på en naturlig väg. Vad du väljer att äta kan faktiskt ha en stor påverkan på dina erektionsproblem.

Mat mot erektionsproblem

Många hoppar direkt på receptbelagda alternativ istället för att undersöka naturlig erektionsmat som kan hjälpa mot problem med erektion. Problemet med de flesta av dessa receptbelagda alternativen är att de flesta inte löser det underliggande problemet som orsakar erektionsproblem. Visst kan de fungera i många fall men det är alltid en viktigt att komma ihåg att de ger dig en erektion på kemisk väg, som din kropp fortfarande inte klarar av att producera på ett naturligt vis.

Kombinationen av dessa naturliga erektionslivsmedel, naturlig testosteronoptimering och enkla livsstilsförbättringar (mer sömn, viktnedgång, ordentlig träning) borde normalisera erektionsfunktionen – eller varför inte överladda den - av majoriteten män som lider av erektil dysfunktion (ED).

Vitlök kan öka dina testosteronnivåer

Det finns flera fördelar med att äta vitlök. Det finns till exempel djurstudier som antyder att vitlök kan öka testosteronnivåerna markant, vilket är ett nödvändigt hormon för libido och erektionskvalitet. Andra uppmärksammade fördelar av vitlök i olika studier är:

Vitlök kan öka testosteronnivåer
  • Minskning av inflammationer, sänkt blodtryck och ökad kväveoxidproduktion. Med all denna forskning på vitlök som stödjer kvaliteten på erektion.
  • Aktiverar den mänskliga Enos-systemet i kroppen, vilket beror på kväveoxidsyntasenzymer som sätter igång din kropps produktion av kväveoxid, en molekyl breddar artärer och förbättrar blodflödet. Ett förbättrat blodflöde till penisen kan ge dig en bättre erektion
  • Kan reducera blodtrycket mer potent än de flesta farmaceutiska lösningar, naturligtvis är detta främjande för erektil kvalitet, då högt blodtryck är en av orsakerna till erektionsproblem.

En intressant mänsklig studie visade att då vitlökextrakt kombineras med en hög dos av tillskott av C-vitamin, så är ökningen (+200%) tillsammans med sänkningen i systolisk (-27mm/Hg) och diastoliskt (-15mm/Hg) blodtryck massiv.

Citrusfrukter kan sänka både blodtrycket och kolesterolet

Citrusfrukter är fullproppade med C-vitamin och som du kan se genom studierna ovan, då detta kombinerades med vitlök, kan det tillhandahålla en betydlig minskning av blodtrycket och en ökning av artärlindrande kväveoxid.

Citrusfrukter kan sänka blodtrycket och förbättra erektionen

behandla erektionsproblem med mat

Citrusfrukter är även en rik källa av bioflavonoid quercetin som visat sig öka artär kväveoxidnivåer och sänka blodtrycket. En studie med 805 finska män i åldern mellan 65-84 år visade faktiskt att de männen med högst intag av flavonoids (inkluderat quercetin) hade 68% mindre risk att dö av en hjärtsjukdom (kom ihåg att ett hälsosamt vaskulärt system är nyckeln till hälsosam erektil funktion).

Sänk det “dåliga” kolesterolet med citrusfrukter

En annan fördelaktig effekt av quercetin är starkt relaterad till dess förmåga att sänka “dåliga” LDL-kolesterol och samtidigt öka det ”goda” HDL-kolesterolet.

Med den fullproppade kombinationen av C-vitamin och quercetin är det inte konstigt att studien noterade 14% minskning av erektil dysfunktion bland män med högt fruktintag, siffran steg till 21% procent med träning och fruktkonsumtion.

Ät ostron för en ökad libido

Ryktena säger att Casanova åt 50 ostron till frukost för att hålla sin libido uppe, det må vara en historia om en legend, men det ligger en del sanning bakom den effekt av afrodisiakum som denna goda mat från havet har.

Fullproppade med ingredienser som är bra för erektionen

ostron för bättre erektion

Det finns inga studier som bevisar att ostron är bra erektionsmat med en direkt påverkan på vaskulär funktion och blodflöde men de är dock fullproppade med zink, magnesium, selen, koppar och D-vitamin. Samtliga av dessa är avgörande för hälsosam testosteronproduktion.

Testosteron är essentiellt för erektil kvalitet, på så vis att utan det skulle du inte ens ha lusten till någon action från första början.

Lyckligtvis är ostron bland den bästa maten som kan att öka testosteronnivåerna på ett naturligt sätt och även om du inte är någon Casanova borde du prov att äta några ostron.

Rödbetor

Rödbetor är inget mindre än superhjältar för det kardiovaskulära systemet, då de är fullproppade med naturligt nitrat, sammansättningar som omvandlas till nitrit via bakterier på din tunga och slutligen till kväveoxid i din mage.

Ökar mängden kväveoxid i blodet

mat för erektionsproblem

Ju mer nitratrik mat du konsumerar desto mer kväveoxid frigörs i ditt blodomlopp och lyckligtvis är rödbetor ett av de livsmedlen med högst naturlig halt av nitrat. Det är just av denna anledning som rödbetor är ett av de bästa livsmedlen till att behandla erektionsproblem naturligt.

Det är inte en slump att kosttillskottsbranschen har fångat upp rödbetans fördelar och flera inkluderar nu rödbetsextrakt i sina kosttillskott före träning. Mer kväveoxid -> ökat blodflöde -> bättre uppbyggning av muskler.

Andra intressanta artiklar