måndag - fredag | 09.00 - 18.00

08 44 68 51 35 Chatta med oss
 • Handla tryggt

  Köp nu – betala när du fått din order

 • Fri frakt när du handlar för över 499 kr

  Beställningar innan 17.00 skickas samma dag

 • Alltid säker betalning

  Välj mellan många olika betalningsmetoder

Motverka håravfall med naturliga kosttillskott

Vägen till ett friskt och starkt hår är, som så mycket annat, kopplat till din kost. Se till att du får i dig rätt vitaminer och produkter för optimera ditt hårs välmående och motverka håravfall.

Hur kan naturliga kosttillskott hjälp dig att bekämpa håravfall?

Forskning har visat att kaliumbrist hos de flesta kvinnor är ett resultat av ett överskottsintag av salt i deras diet. Vad som händer när en kvinna använder för mycket salt i sin mat är att överflödigt natrium samlas runt hårsäckarna. Detta innebär att kalium är förhindrat att nå cellerna, vilket resulterar i håravfall. Även om bristen på kalium i kroppen inte är den enda orsaken till håravfall, så är det en av de vanligaste orsakerna.

Kaliumbrist i kroppen, vilket även kallas hypokalemi, kan ha många orsaker bakom sig. Det kan vara allt från brist på kalium i kosten till ökad urinering, som även det resulterar i överskott av kaliumutsöndringen från kroppen. Om du intar mediciner kan det också påverka och sänka kaliumnivåerna i kroppen. På grund av några, eller kanske alla, av dessa skäl kan en person lida av håravfall.

Eliminering av kaliumbrist

Vill du undvika kaliumbrist uppnås detta bäst genom att öka mängden av kalium-rika livsmedel i kosten. Enligt FDA, är det rekommenderade dagliga intaget av kalium 4.700 mg per dag. Med tanke på att en banan innehåller endast ca 450 mg kalium (beroende på storleken på bananen), är mer kalium-rika livsmedel nödvändiga för att öka kaliumintaget via kosten. Se nedan för att ta reda på mer om de kalium-rika livsmedel.

Den natrium-kaliumpumpen (enzym)

Det är en intim relation mellan natrium och kalium i kroppen. Båda är positiva joner - men när de intas, kommer kalium att ersätta natrium genom en natrium-kalium pump i njurarna. Natrium orsakar vätskeproduktion och är en del av orsaken till ett högt blodtryck, medan kalium inte orsakar vätskeproduktion, och faktiskt rekommenderas för att minska blodtrycket.

Natrium-kaliumpumpen i njurarna tillåter kalium att ersätta natrium, när de intas och därigenom reducera eller eliminera problemet med håravfall.

De kaliumrika livsmedel

Några ytterligare livsmedelsval som är bra för dig som vill öka ditt kaliumintag och minska håravfall inkluderar;

 • Mejeriprodukter - inklusive mjölk, Ost och yoghurt
 • Kött som nötkött, fläskkött, kyckling och fisk
 • Grönsaker - inklusive broccoli, morötter, potatis och limabönor
 • Korn såsom fullkorn, bröd, brunt ris och vetekli
 • Frukter såsom aprikoser, avokado, fikon, äpplen och persikor
 • Torkade frukter, såsom russin, dadlar, och även visa meloner såsom cantaloupmelon

Mediciner och droger

Läkemedelsindustrin har gjort många försök att eliminera håravfall. Vissa produkter ger extra kalium i högre doser än vad som är tillåtet i medicinindustrin, som du bör undvika när du besöker lokala hälsokostbutiker. Det finns produkter som är tillgängliga som krämer eller skum, som effektivt tar bort natrium som samlas runt hårsäcken, för dem med kaliumbrist.

Många av dessa produkter fungerar på kort sikt, men kräver konstant användning tills kaliumbristen elimineras och det medförande håravfallet stoppas.

På ShytoBuy rekommenderar vi att TRX2 tabletter mot håravfall intas 3 gånger dagligen, detta tilläggs effektiva åtgärder kan då öka din nivå av kalium och avlägsna natrium runt hårsäckarna.

Kaliumrika snacks och kryddor

För att ytterligare öka ditt intag av kalium kan du även krydda din mat med vitlök och lägga till några nyttiga snacks till din diet, såsom nötter eller solrosfrön. En bra rundad kost av kalium-rika livsmedel är ett viktigt steg för att bli kvitt din kaliumbrist, vilket kan orsaka håravfall.

Håravfall kan uppstå på grund av frånvaron av många andra vitaminer och mineraler i kroppen, såsom vitamin C och zink, Det är därför viktigt att ha även detta i åtanke, så du väljer livsmedel som innehåller även dessa vitaminer och mineraler. Ätstörningar, vissa sjukdomar eller mediciner kan också vara den skyldige bakom kaliumbrist. Med anledning av detta rekommenderas det att du konsulterar med en läkare, för att få en korrekt diagnos, innan du påbörjar någon behandling eller en diet.

Nyhetsbrev
Registrera dig för erbjudanden