GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

100% diskret tjänst
Diskret förpackning & fakturering

Gratis frakt vid köp över 599 kr
Beställningar innan 12:00 skickas samma dag*

Klarnas logga i svart textfäag mot en morkgra bakgrund

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan kortbetalning, Klarna & Swish

Så tar hand om din hud under vintern

När sommaren ger vika för vintriga vindar dröjer det inte länge innan du står där med torr hud, nariga läppar och kliande armbågar. För att slippa detta elände kommer här enkla hudvårdstips anpassat för kallare klimat, så att du kan hålla dig leende hela vintersäsongen.

Hudvårdstips för vintertid

Kylan som kommer med vintern gör ofta din hud torr och narig, för att förhindra detta på bästa sätt kan du ta en titt på följande hudvårdslösningar;

Ta kortare duschar

Långa, ångande duschar kan vara väldigt skönt när man kommer in från kylan, dock är dessa, extra varma, duschar bra på att torka ut dig. Detta beror på att varmvatten tar bort hudens naturliga oljor snabbare än kallare vatten, tar du dessutom en riktigt lång dusch gör det saken ännu värre.

Lösningen på detta är att helt enkelt ta kortare duschar och bad. Självklart vill du duscha i varmt vatten, men se till att det inte är ångande hett, försök att hålla det på en ”normal varm” nivå. När du sedan har duschat klart och ska torka av dig med en handduk, försöka att inte torka och gnugga så hårt. Huden mår bättre om du istället ”klappar” torrt med handduken.

Milda Tvålar

Din favorit antibakteriell eller parfymerade tvål kan göra dig mer skada än nytta, då dessa täcker huden med eteriska oljor. Det är därför hudvårdsproffsen rekommenderar användning av mild tvål, helst oparfymerade eller lätt doftande.

Du kan även prova ett mildare och mindre parfymerat tvättmedel. Då dessa är designade för att ta bort smuts och olja, med andra ord är de ganska starka, kan det lämna rester i dina kläder som kan irritera känslig och narig hud ytterligare.

Återfukta

Ett bra sätt att lugna eller förhindra narig hud är återfuktning. Det behöver inte vara några avancerade krämer, det räcker bra med vaselin, mineralolja och även balsam kan hjälpa dig att återfukta din hud.

Känner du att din hud fortfarande är fet kan du dock behöva mer avancerade produkter, ta då en titt på krämer som är mer specialiserade inom området. Kom även ihåg att dricka ordentligt, återfuktning sker även på insidan av kroppen.

Tänk även på att rengöra huden ordentligt även denna årstid. Gammalt smink och rester av krämer som sitter kvar i dagar bryter ner huden. Silk'n Sonic Clean Plus ™ Exfolierande Ansiktsrengörare är en produkt skapad speciellt för att rengöra ditt ansikte på djupet.

Rakning

Rakning kan göra din hud extra irriterad, speciellt när den redan är torr. Så när du rakar dig vintertid, tänk på detta:

  • Använd ett smörjmedel när du rakar dig, så som raklödder
  • Byt bladen ofta
  • Raka i samma riktning som håret växer

Solskydd

Upp till 80 % av solens strålar kan tränga igenom lätta moln, snö och dimma. Speciellt om du är på skidsemester bör du tänka på detta, då det är en tid du är ute mycket och utsätts för solens reflektion från snön som gör att din bränna kan bli ännu starkare. Exponering av solen och UV-strålar kan som bekant leda till rynkor och hudcancer om det går riktigt illa.

Så skyddar din hud: Även molniga eller mulna dagar bör du tänka på att använda solskydd. Du kan självklart välja en mildare kräm än den du använder på sommaren, se bara till att den har UVA och UVB-skydd.

Eftersom läppar inte har oljekörtlar, kan de torka ut väldigt lätt. För att se till att dina läppar håller sig i bra skick under vintern bör du tänka på detta;

Inte slicka -Det är väldigt frestande att slicka på läpparna, i ett försök att återfukta dem själv. Detta gör dock saken värre och torkar ut dem ännu mer.

Täck upp - Under kalla eller blåsiga dagar, se till att skydda din mun bakom en halsduk.

Fukt boost - Håll luften i ditt hus/din lägenhet fuktig med en luftfuktare.

Läppbalsam - Solexponering och kall luft kan göra nariga läppar ännu värre, så använd ett läppbalsam av bra kvalitet.

Dessa snabba hudvårdstips kan hjälpa dig att hålla huden glad hela vintern! Upptäcker du att du fortfarande har torr hud, eller om din hud blir värre, kontakta då en hudläkare.

Andra intressanta artiklar

Dela med