måndag - fredag | 09.00 - 18.00

08 44 68 51 35 Chatta med oss
  • Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Fri frakt när du handlar för över 499 kr

    Beställningar innan 17.00 skickas samma dag

  • Alltid säker betalning

    Välj mellan många olika betalningsmetoder

Hudvård under graviditeten

Under graviditeten genomgår den kvinnliga kroppen hormonförändringar som kan ge upphov till olika hudproblem. Även ifall de flesta graviditet-relaterade hudproblemen är tillfälliga och övergående kan de skapa obehag. Nedan beskrivs några av de vanligaste hudproblemen som kan uppstå under graviditeten samt tips på hur du bäst kan behandla dessa besvär.

Hudvård under graviditeten

Under graviditeten är mörka ringar under ögonen, mörkt pigmenterade fläckar och nariga läppar är alltför vanligt. Även om dessa graviditet-relaterade hudproblem är tillfälliga och försvinner inom några månader efter födslen, kan orsaka en hel del obehag medan de är där. Nackdelen är att du inte kan välja exklusiva skönhetsbehandlingar för att motverka dem. Naturläkemedel är det bästa sättet att behandla hudproblem under graviditeten.

Här är några av de vanligaste hudproblem som du kan möta under graviditeten och några tips för att hantera desamma:

Melasma: Hudpigmentering under graviditeten är mycket vanligt på grund av aktivering av olika hormoner. Mörka fläckar som kallas kloasma visas på kinderna och näsryggen hos många kvinnor. Ibland finns dessa fläckar också i armhålorna, på armhålorna och de privata områden.

För att behandla dem på naturlig väg:

Applicera lite färsk aloe vera i ansiktet. Alternativt kan du också använda gurksaft, tomatjuice eller limejuice blandad med mjölk på mörka områden.

Mal ned en mandel tillsammans några stjälkar av saffran, blanda det med mjölk och tillämpa den på de områden som behöver uppmärksammas. Låt det torka i ansiktet och tvätta sedan bort det helt.

När inpackningen torkat tvättar du försiktigt bort den med vatten. Detta kommer att bidra till att förbättra din hudton och även blodcirkulationen i ansiktet. Detta paket fungerar också som ett naturligt blekmedel, som är effektivt för gravida kvinnor.

Ta en slice av citron doppad i gurkmeja-pulver och tillämpa det direkt på pigmenterade områden. Du kan också använda den över bristningar för att minska eventuell klåda.

Bristningar:När du går genom din graviditet och ditt barn växer inuti dig, sträcker livmodern ut sig vilket ger upphov till vitaktiga, rosa fläckar eller ränder på magen och låren som benämns som hudbristningar. Medan hudbristningar är oundvikliga under graviditeten, finns det mycket du kan göra för att minska deras effekter. För att motverka dem effektivt:

Applicera aloe vera-gel på de drabbade områdena. Låt dit ligga på under en längre tid och tvätta sedan noggrant med kallt vatten.

Förbered en massageolja genom att blanda 50 ml av sesamolja, 20 droppar lavendelolja, 5 droppar neroliolja och 10 ml vetegroddsolja. Massera denna olja på de drabbade områdena före sänggåendet.

Spruckna hälar och läppar: din ämnesomsättning ökar under graviditeten och genererar mer värme i kroppen. På vintern eller om vädret är torrt kan detta leda till spruckna hälar och läppar, som kan läggas till till dina andra hudproblem under graviditeten.

För att råda bot på dessa problem:

Gör en kräm med en sked av torkat rospulver, papayapulver, lakrits, bark av arjunträd och blanda detta med lite mjölk eller grädde eller uppvärmt kakaosmör tillsammans med två droppar lavendelolja. Tvätta fötterna och tillämpa denna krämen på fötterna ordentligt innan du går till sängs.

Torr hud: torr hud under graviditeten kan vara svårt att hantera. Att dricka ordentligt med vatten kan vara ett bra sätt att hålla fukten i huden intakt. Om du är benägnen att få torr hud kan du behöva särskild vård. För att säkerställa att din hud blir väl återfuktad:

Använd en växtbaserade oobtan eller kroppsinpackning i stället för tvål. För att göra en, blanda 10 droppar sandelträ och geraniumolja tillsammans med fem droppar ros- och ylang ylangolja. Till detta tillsätt 10 ml vetegroddsolja och 50 ml sesamolja. Använd detta som massageolja för hela kroppen.

Mörka ringar: mörka ringar under ögonen är ett vanligt problem för många under graviditeten. För att behandla dina mörka ringar kan du prova dessa enkla huskurer:

Applicera en lugnande ögoninpackning. Doppa två bomullstussar i kall mjölk, sätt dem över ögonen och låt den vara i 10 minuter.

Blanda två droppar av lavendelolja med lite kallt vatten eller gurksaft och tillämpa det försiktigt med fingertopparna under ögonen.

Massera en blandning av gurkmeja i hemlagat smör runt ögonen. Läs också hur man ska behandla mörka ringar med andra enkla behandlingar.

Det finns även en mängd naturliga krämer och rollers som kan göra under för påsar under ögonen. Dessa verkar ofta genom att stimulera blodcirkulationen så att det koagiulerade blodet som skapar missfärgningen försvinner. Sådana krämer såsom Skin Doctors EyeCircle innehåller även haloxyl som naturligt motverkar mörka fläckar och återger huden sitt lyster.

Nyhetsbrev
Registrera dig för erbjudanden