måndag - fredag | 09.00 - 18.00

08 44 68 51 35 Chatta med oss
 • Handla tryggt

  Köp nu – betala när du fått din order

 • Fri frakt när du handlar för över 499 kr

  Beställningar innan 17.00 skickas samma dag

 • Alltid säker betalning

  Välj mellan många olika betalningsmetoder

Har du drabbats av en hudinfektion?

Våran hud är känslig och kan lätt bli infekterad. Torr hy, finnar elle exem hör till de vanligaste problemen när det kommer till våran hy, men det finns många fler hudinfektioner – vissa kräver lite extra behandling för att läka.
De finns i mängder, tyvärr, i olika former, med olika symptomer. Ringorm, Bältros, Skabb, Ljumsksvamp, Svinkoppor, Herpes, Molusker, Vårtor – det går att fortsätta. Tyvärr kan det hända oss, vem som helst kan drabbas. Ibland finns det en självklar anledning, ibland finns ingen alls. Hudinfektioner kan uppstå på massa olika delar av kroppen och varierar i omfattning. De är oftast smärtsamma och sällan smikrande, vissa infektioner kan till och med leda till permanenta hudförändringar i framtiden.

Symptomer

De vanligaste infektionerna i huden orsakar oftast klåda, rodnad, sveda, torr och flagande hy samt missfärgningar.

 • Ringorm är en svampinfektion i huden eller hårbotten som orsakas av svampar, den bildar fjällande, röda fläckar som irriterar huden. Detta kan behandlas med anti-svamp medel.
 • Bältros är en herpes sjukdom som bildas av virus, oftast hos människor som tidigare har haft vattkoppor. Bältros formar sig ut efter nervbanorna och ger smärta i form av blåsor. Skabb är en sjukdom som skapas av kvalster.
 • Skabb står för ordet klåda och det är så den utmärker sig. Den visar sig i form av klåda och måste behandlas, den försvinner inte av sig själv.
 • Ljumsksvamp är en infektion som ofta förekommer vid ljumskarna och pungen, det är samma typ av svamp som kan förekomma på fötterna. Det är vanligast att män råkar ut för denna typen av sjukdomar, speciellt om de sportar mycket, men det sker även för kvinnor. Bästa sättet att förebygga ljumsksvamp är att bära kläder i naturmaterial som i lätta tyger som sitter löst på kroppen. Behandlingar finns receptfritt i olika format.
 • Svinkoppor är en hudsjukdom som även kan kallas för "sandlådesjukan". Den drabbar ofta barn men även människor i alla åldrar. Den sätter sig oftast i ansiktet, på armarna eller på händerna och är i form av sår som är fyllda med vätska. Dem är alltid fuktiga och väldigt svåra att får torra. Om svinkopporna kan läka av sig självt bildas det inga ärr men ofta behövs behandling.
 • Herpes är ett samlingsnamn för ett antal olika virussjukdomar. Herpes Simplex formar sig som utslag kring mun, läppar och könsorgan, detta är den mest förkommande och herpessjukdomar och den som de flesta känner till. Om man råkar ut för herpes en gång så stannar det alltid kroppen, men med behandlingar kan man lindra utbrott och förekomsten av sjukdomen allt för ofta.
 • Mollusker yttrar sig i stora, hudfärgade knottror på huden som smittar vid direkt eller indirekt kontakt. Molluskerna varar mellan 2-8 veckor och brukar inte behöva behandling utan läker av sig själva.

Nyhetsbrev
Registrera dig för erbjudanden