• Diskret tjänst

    100% diskret förpackning och fakturering

  • Gratis frakt vid köp över 499 kr

    Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

  • Alltid säkra betalningsmetoder

    Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

Har du drabbats av en hudinfektion?

Våran hud är känslig och kan lätt bli infekterad. Torr hy, finnar elle exem hör till de vanligaste problemen när det kommer till våran hy, men det finns många fler hudinfektioner – vissa kräver lite extra behandling för att läka.
De finns i mängder, tyvärr, i olika former, med olika symptomer. Ringorm, Bältros, Skabb, Ljumsksvamp, Svinkoppor, Herpes, Molusker, Vårtor – det går att fortsätta. Tyvärr kan det hända oss, vem som helst kan drabbas. Ibland finns det en självklar anledning, ibland finns ingen alls. Hudinfektioner kan uppstå på massa olika delar av kroppen och varierar i omfattning. De är oftast smärtsamma och sällan smikrande, vissa infektioner kan till och med leda till permanenta hudförändringar i framtiden.

Symptomer

De vanligaste infektionerna i huden orsakar oftast klåda, rodnad, sveda, torr och flagande hy samt missfärgningar.

Ringorm
Ringorm är en svampinfektion i huden eller hårbotten som orsakas av svampar, den bildar fjällande, röda fläckar som irriterar huden. Orsaken till infektion av ringorm kan bero på nära kontakt med husdjur och kan ofta spridas mellan familjemedlemmar. Denna hudinfektion kan behandlas med anti-svamp eller produkter som tagit fram som behandling mot ringorm. På denna sida säljs Manuka Natural kombipack mot ringorm.
Bältros
Bältros är en herpes sjukdom som bildas av virus, oftast hos människor som tidigare har haft vattkoppor. Bältros formar sig ut efter nervbanorna och ger smärta i form av blåsor. Skabb är en sjukdom som skapas av kvalster.
Skabb står
Skabb står för ordet klåda och det är så den utmärker sig. Denna hudinfektion är ett kvalster som lever i huden och sprids genom hudkontakt. Den visar sig i form av klåda på huden och man kan ofta se gångarna där parasiten varit. Skabb måste behandlas, den försvinner inte av sig själv. Som skabb behandling rekommenderas Manuka Natural Scabies Combo som kan lugna infektionen och mjuka upp huden.
Fotsvamp eller
Fotsvamp eller latinska namnet för fotsvamp är tinea pedis. Fotsvamp är en typ av utslag på fötterna som orsakas av en svampinfektion och infektionen är väldigt vanlig. Det kan leda till huden på foten rodnar, får blåsor eller sprickor. Huden blir ofta väldigt torr och det kan även hända att den börjar fjälla och klia. Oftast drabbas personer som tränar mycket och som duschar i badhus och gym.
Ljumsksvamp
Ljumsksvamp är en infektion som ofta förekommer vid ljumskarna och pungen, det är samma typ av svamp som kan förekomma på fötterna. Det är vanligast att män råkar ut för denna typen av sjukdomar, speciellt om de sportar mycket, men det sker även för kvinnor. Bästa sättet att förebygga ljumsksvamp är att bära kläder i naturmaterial som i lätta tyger som sitter löst på kroppen. Behandlingar finns receptfritt i olika format. Ett första steg är att använda en svaveltvål.
Svinkoppor
Svinkoppor är en hudsjukdom som även kan kallas för "sandlådesjukan". Den drabbar ofta barn men även människor i alla åldrar. Den sätter sig oftast i ansiktet, på armarna eller på händerna och är i form av sår som är fyllda med vätska. Dem är alltid fuktiga och väldigt svåra att får torra. Om svinkopporna kan läka av sig självt bildas det inga ärr men ofta behövs behandling.
Herpes
Herpes är ett samlingsnamn för ett antal olika virussjukdomar. Herpes Simplex formar sig som utslag kring mun, läppar och könsorgan, detta är den mest förkommande och herpessjukdomar och den som de flesta känner till. Om man råkar ut för herpes en gång så stannar det alltid kroppen, men med behandlingar kan man lindra utbrott och förekomsten av sjukdomen allt för ofta.
Mollusker yttrar
Mollusker yttrar sig i stora, hudfärgade knottror på huden som smittar vid direkt eller indirekt kontakt. Mollusker kan försvinna av sig självt, men det kan i allvarliga fall ta upp till 4 år. Det är därför rekommenderat att använda sig av en mollusk behandling om du vill bli av med utslagen snabbare. varar mellan 2-8 veckor och brukar inte behöva behandling utan läker av sig själva.

Hur ska en hudinfektion behandlas?

Behandlingen för infektionen beror helt på vilken typ av infektion som du har drabbats av. Någon som däremot stämmer överens med alla infektioner är att man absolut inte ska klia och låta infektionen luftats. Här på ShytoBuy finns många olika behandlingar mot hudinfektioner. Kolla in utbudet för att hitta produkterna som passar just dig.