GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

7 ingredienser som kan bleka huden naturligt

I hopp om att få en ljusare hud och ta bort pigmentfläckar i ansiktet och på kroppen, använder sig många av starka blekmedel för att få omedelbara resultat. Blekande hudkrämer kan verka som en effektiv lösning, men om de innehåller starka kemikalier kan de ha en negativ inverkan på huden i längden. Detta har lett till att en ny trend med skonsamma och naturligt blekande ingredienser har sett dagens ljus!

Kan man bleka huden naturligt?

Kemikaliska blekmedel kan vanligtvis ljusa upp huden genom att blockera melaninproduktionen. Många kemiska produkter kan dock vara cancerframkallande och skadliga för huden. På grund av detta är det bäst att undvika blekande hudvårdsprodukter som lovar för mycket. Det bästa sättet att få bort pigmentfläckar och andra mörka fläckar på huden är att använda milda, naturliga ämnen dagligen. Här är sju fantastiska ingredienser som kan anpassas efter din hudtyp och dina personliga behov för att ljusa upp huden, så att du kan njuta av en jämnare och klarare hudton:

 1. Mjölonextrakt för mörka fläckar

  Extrakt från mjölon har en naturligt uppljusande effekt på huden och är en utmärkt hjälp mot pigmentering, åldersfläckar och ärr. En annan viktig fördel med mjölon är att det innehåller ett naturligt solskydd, som kan skydda huden från solexponering och hjälpa till att bromsa tecken på åldrande.

 2. Lakritsextrakt för lyster

  Denna kraftfulla ingrediens används, förutom för att ljusa upp huden, ofta för behandling av solskador, åldersfläckar, melasma och andra hudproblem. Lakrits hjälper också till att kontrollera oljig hud och lindrar svullnad och klåda.

 3. Arganolja för en jämnare hudton

  Arganolja kallas även för flytande guld och kan motverka uppkomsten av blemmor och pigmentfläckar genom att hämma melaninproduktionen. Argan kan ge din hud en ungdomlig glöd och lyster, eftersom det även skyddar mot hudskador som orsakas av oxidativ stress.

 4. Morot för en klarare hud

  Morötter innehåller rikligt med A- och E-vitamin samt betakaroten, vilket har gjort morotsolja till en populär ingrediens i hudvårdsprodukter. Den näringsrika oljan ökar även huden motståndskraft mot solexponering.

 5. Avokadoolja mot åldersfläckar och ärr

  Detta superfood är fulladdat med A-, B-, C- och E-vitaminer samt viktiga näringsämnen, mineraler och monomättade fetter, som linolsyra. Avokado innehåller även näringsrika, fuktgivande oljor som hjälper till att jämna ut rynkor och ljusa upp huden.

 6. Niacinamid mot pigmentering

  Niacinamid är en form av vitamin B-3, som kan bleka pigmentfläckar och åldersfläckar. När ämnet appliceras på huden kan det öka nivån av fettsyror och ceramid i huden, vilket ger dig en mjukare och spänstigare hud, för en jämn hudton och ungdomlig effekt. Niacinamid används ofta för naturlig hudblekning och i kräm för pigmentfläckar.

 7. Ginseng för ungdomlig hud

  Denna kraftfulla ört är ett effektivt hjälpmedel mot pigmentering och ojämn hudton. Ginseng används inom hudvård för att ljusa upp huden och ge lyster, genom att hämma produktionen av melanin och skydda huden mot solskador och UV-strålning.

Naturliga produkter för hudblekning strävar efter att gradvis jämna ut hudtonen och ta bort pigmentfläckar genom att hämma melaninproduktionen och skydda huden mot solskador. Innan du försöker ta bort pigmentfläckar hemma bör du tänka på att välja en trygg och skonsam produkt som ger huden en vacker lyster, utan att orsaka skador.

Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med