måndag - fredag | 09.00 - 18.00

08 44 68 51 35 Chatta med oss
 • Handla tryggt

  Köp nu – betala när du fått din order

 • Fri frakt när du handlar för över 499 kr

  Beställningar innan 17.00 skickas samma dag

 • Alltid säker betalning

  Välj mellan många olika betalningsmetoder

Tips för kvinnor som lider av tunnhårighet

Du är inte ensam - 50 % av alla kvinnor upplever någon form av håravfall efter åldern 50. Men trots att detta problem länge varit så utbrett, är det först nu som hjälpen är mer lättillgänglig.

Den grundläggande orsaken till håravfall hos kvinnor

Det är uppmuntrande att det idag är mer uppmärksammat med kvinnligt håravfall, eftersom ju tidigare det går att ställa en diagnos, desto större chans finns det att hitta dess orsak och framgångsrikt behandla och förebygga håravfall.

Vi förlorar alla runt 100-150 hårstrån per dag, det är fullt normalt. Men om du förlorar mer än så (om du till exempel hittar stora klasar i avloppet varje gång du tvättar ditt hår) eller om ditt hår har blivit betydligt tunnare i kvalitén, kan du ha att göra med kvinnligt mönster håravfall, en genetisk sjukdom som drabbar flera miljoner kvinnor. Även FPHL (även kallad androgen alopeci) kan börja så tidigt som 20-årsåldern, trots att sjukdomen är vanligast efter klimakteriet. Flera gener spelar in här, och de har en lika stor sannolikhet att bli ett arv från din mors eller fars sida.

Även om denna typ av håravfall inte nödvändigtvis är en medicinsk fråga, bör du kontakta din läkare för att utesluta problem med sköldkörteln, järnbristanemi eller en överdriven nivå av manliga hormoner. Dessa förhållanden kan orsaka en annan typ av håravfall eller förvärra FPHL om de lämnas obehandlade.

Om din läkare beslutar att du inte lider av något av ovanstående är ditt nästa steg att kontakta en hudläkare. Här kan du få göra en hårbottensundersökning för att avgöra varför ditt hår är gallras bort och därefter kan hudläkaren utveckla en behandlingsplan.

Naturliga håravfallsbehandlingar

Även om du inte kan ändra dina gener, finns det några saker du kan göra för att skydda det hår du har.

 • Kost: Om du är vegetarian kan det hända att du saknar järn, vilket är nödvändigt för en stark, friskt hår. Se till att du äter massor av gröna bladgrönsaker som spenat, grönkål, mangold, bönor, tofu. Alla dessa är stora källor till järn samt biotin och zink, två näringsämnen som också kan spela en stor roll vid hårtillväxt.
 • Skalpmassage: Mycket tyder på att hårbottenmassage är effektivt mot håravfall. "Använd fingertopparna och lite argan eller kokosolja att gnugga i en cirkulär rörelse i några minuter innan du schamponerar", säger John Masters, ägare av John Masters Organic Salon. Teorin bygger på att massage ökar cirkulationen i hårbotten, vilket kan pumpa hårsäckarna med de näringsämnen som behövs för hårväxt.
 • Spectral RS spray: Spectral.RS är en naturlig behandling mot håravfall som arbetar för att stimulera till hårväxt genom effektiv näringtillförsel till hårsäckarna. Denna behandling kan stimulera hårsäckarna och förbättra hälsan hos hårbottnen genom nanosomteknik.

Behandlingar för medicinskt håravfall

Efter en överblick som omfattar kost och andra alternativa terapier som kan få håret att tjockna kvarstår faktum att vissa kvinnor fortfarande behöver medicinsk hjälp för att se en betydande återväxt igen. Vänd dig till din läkare för att få hjälp med detta.

Frisyr tips vid tunnhårighet

Underskatta inte betydelsen av rätt snitt, färg och styling!

Ändra riktning - Att ändra riktning och mönster när du stylar och borstar ditt hår kan verkligen hjälpa mot håravfall. Hår tenderar att ligga flackare mot hårbotten när den borstas upprepade gånger i samma riktning; Om du vanligtvis lägger ditt hår åt vänster, vänd om och lägg det åt höger, så det är mer sannolikt att ditt hår ser mer omfattande.

Håll dig kall - I allmänhet, ju mindre värme du använder, desto bättre. Styling med värme så som hårfön, locktång och plattång, kan skada håret. Lufttorka när det är möjligt, och om du måste använda uppvärmda verktyg, välj dem med justerbara inställningar och hålla dem på den lägsta nivån.

Borsta med omsorg - Hårda och runda metallborstar kan lätt skada ditt hår. Försök istället att införskaffa en borste gjord av mjuka vildsvinborst och flexibel nylon.

Klipp till - I de flesta fall är kortare hår snällare mot håravfall. Ju längre håret växer sig desto mer sannolikt är det att avsnitten kommer separera sig och avslöja din hårbotten. Så vid tunnhårighet är en kort frisyr att föredra.

Visa färg - Blekning eller extrema kontraster på din hårfärg kan orsaka skador eller så väl som det kan avslöja brister. En väl utvald hårfärg kan istället dölja det stundande håravfallet. Tricket är att göra din hårfärg mer lik färgen på din hårbotten.

Nyhetsbrev
Registrera dig för erbjudanden