GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

Håravfall

Skäms du över oren hud, slitna naglar och skadat hår? Du kan göra dig av med problemet

Vi drömmer alla om vacker och glänsande hår, starka naglar och ungdomlig hy. Det är helt vanliga drömmar, speciellt med tanke på den nuvarande skönhetsideal som vi ser överallt på instagram, modetidningar och catwalks fyllda med influencers och modeller som framträder med ett gudomligt vackert utseende.

Med detta stora fokus på skönhetsideal kan också leda till skam. En skam över att inte ha lika vackert hår, hud eller naglar. En skam över att du har slitna naglar, kluvet eller fet hår eller oren hud.

Som tur är så går det att få hjälp, och ofta så kan man ge sig själv de bästa förutsättningarna genom att konsumera rätt vitaminer, antingen i form av kosttillskott eller via sin kost som är direkt riktad mot din yttre skönhet. Kort sagt, det finns mycket som du själv kan göra för att vårda ditt utseende på ett naturligt sätt så att du inte behöver skämmas över oren hud, skadat hår eller skadade naglar.

I denna artikel ger vi dig en fördjupad bild över vilka vitaminer du borde använda dig av för att ta ditt hår, naglar och hudvård till nästa nivå.

Ät mat med vitaminer för att bättre ta hand om hud, naglar och hår inifrån och ut.

Ät för friskare hår, starka naglar och vacker hy

Även om du kan komma långt med att välja rätt hudvårdsprodukter, schampo och balsam eller genom att använda specialprodukter för att få starkare naglar är det i många fall faktiskt bättre att se till att du konsumerar rätt vitaminer. För vitaminbrist kan leda till skadat hår, håravfall, slitna naglar och oren hud, och det är därför viktigt att äta hälsosamt och varierat.

Några av de livsmedel som du bör konsumera mer av om du vill ge dig själv goda förutsättningar för att få friskare hår, starka naglar och vackrare hud är:

  • Äggula
  • Inälvor
  • Nötter som mandel, jordnötter, pekannötter och valnötter
  • Sojabönor och andra baljväxter
  • Fullkorn
  • Blomkål
  • Bananer

Gemensamt för alla ovanstående livsmedel är att de innehåller en hög halt av biotin också kallat vitamin B7.

Biotin är en viktigt B-vitamin som kroppen använder för att metabolisera fetter, kolhydrater och aminosyror, och alla kroppens celler behöver biotin för att fungera optimalt. För biotin bidrar nämligen till att kroppen förbättrar sin förmåga att få energi och näringsämnen från den mat som du äter och därför bidrar till att ditt hår, hårbotten, naglar och hud får den näring den behöver. Vid håravfall, skadat hår, oren hud och slitna naglar är det en riktigt bra idé att konsumera mer biotin på en daglig basis. Eftersom biotinbrist kan leda till dålig vävnadsbildning, vilket är en viktig förutsättning för vackert, glänsande hår, starkt naglar och ren hud.

Men i en stressig och hektisk vardag kan det verka överväldigande att tänka på sitt dagliga biotinintag när man går runt i mataffären för att köpa mat till middagen. Så för att vårda ditt hår, hud och naglar utan att behöva stressa över vad som innehåller biotin eller inte, så kan man använda sig av ett biotintillskott speciellt framtagen för att ta din skönhetsrutin till nästa nivå. Ett bra alternativ för biotintillskott är Biotin Gummies, som har ett högt dagsintag på 5 000 µg / mcg biotin, så att du ger dig själv de bästa förutsättningarna att få det fylligare håret, de starka naglar och den ungdomliga hy som du alltid har drömt om.

Många drömmer om fylligt hår, ren hud och starka naglar och här kan biotin bidra för att ta din skönhetsrutin till en ny nivå.

Skönhets-vingummi eller vanliga kapslar?

Efter en kort googlesökning har du säkert redan sett att det finns en uppsjö av olika biotinprodukter. Allt från biotinkrämer, biotinpulver, biotinvingummin till vanliga biotin piller. Men vad ska du välja för att ta hand om ditt hår, din hud och dina naglar på bästa sätt?

En bra tumregel är att välja en biotinprodukt som är skräddarsydd efter dina behov. Biotinkrämer och biotinpulver kan vara lite svåra att dosera, och därför rekomenderar vi direkt antingen skönhetsvinggummin i form av biotingvingummi eller ett biotintillskott i kapselform. Om du ska välja biotinpiller eller biotinvingummin beror sedan helt och hållet på dina personliga preferenser. Den klara fördelen med skönhetsvingummin är dock att de kan verka som en liten belöning efter en hård och stressig dag, så du ser faktiskt fram emot att ta ditt dagliga biotintillskott. Valet är såklart ditt, och du behöver bara välja det biotintillskott som passar dig bäst så att du kan fylla på dina biotinnivåer och ge dig själv de bästa förutsättningarna för att vårda din hud, hår och naglar på bästa sätt.

Var nöjd med dig själv - du har inget att skämmas över

Även om det är naturligt att vilja se snyggare ut, låt dig inte dikteras av skönhetsidealen. Det viktigaste är att du är nöjd med hur just du ser ut, därför behöver du bara ta hand om ditt hår, naglar eller hy ifall du själv önskar det. Bli inte pressad av influencers på Instagram eller modeller i modetidningar som ofta har fått sina bilder photoshoppade eller ha ett helt team av professionella hår- och makeupartister tillgängliga så att de kan ta dem perfekta bilder. Ta hand om hår, hud och naglar om det ger dig självförtroende eller självkänsla.

Det kan dock finnas andra fördelar än skönhet med att vårda sitt hår, hud och naglar med rätt vitaminer och kosttillskott. För oren hud, slitna naglar och skadat hår kan vara symptom på att du saknar rätt vitaminer - så ta inte skönhetsvitaminer för ditt utseendets skull, ta dem för din hälsas skull. Så fokusera på din hälsa – och njut också av skönhetsfördelarna med att ta kosttillskott som biotinvingummin.

Andra intressanta artiklar