GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

100% diskret tjänst
Diskret förpackning & fakturering

Gratis frakt vid köp över 599 kr
Beställningar innan 12:00 skickas samma dag*

Klarnas logga i svart textfäag mot en morkgra bakgrund

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan kortbetalning, Klarna & Swish

Unisex

10 skäl att utöva solosex – därför bör du onanera mer

10 skäl att utöva solosex – därför bör du onanera mer

För många kvinnor är onani något som man inte pratar öppet om, då det ofta är lite tabu. Men trots det är det helt naturligt att onanera, och det finns flera poddar, tv-program och liknande speciellt riktade till kvinnor där man börjar prata mer om hälsofördelarna med att onanera. Och det är inte utan anledning, för det är faktiskt mer hälsosamt än du tror, och därför skulle du göra dig själv en stor tjänst med att ägna dig åt lite själv njutning, även i en stressig och hektisk vardag.

Med det i åtanke ger vi dig i den här artikeln 10 anledningar till att utöva mer ensamsex, och vilka fördelarna med att onanera är – både för din hälsa och ditt sexliv. Och om det har gått ett tag sedan du hade sex, kanske du vill börja med att tänka tillbaka på ett styggt minne, en filmscen eller kanske titta på porr.

1. Onani gör dig mindre stressad

Under en orgasm frigör kroppen hormonerna dopamin, endorfin och serotonin. Dessa kallas ofta för lyckohormonerna och därför kan regelbunden onani göra dig mindre stressad och mer avslappnad, vilket inte är så illa, eller hur?

2. Ger dig glädjerus

Naturligtvis gör samma hormoner som gör dig mindre stressad också gladare! Så se till att hitta tid att onanera, det är inte bara hälsosamt för dig mentalt, det är också bra att få en välbehövlig energikick i en stressig och hektisk vardag.

3. Stygg övning

Om vädret hindrar dig från att ta en promenad kan du lägga dig under det varma täcket för att onanera. För på så sätt får du igång blodcirkulationen, och du stärker även din bäckenbottenmuskel vid en orgasm.

Onan ikan få dig att sova bättre och somna snabbare

4. Du sover bättre och somnar snabbare

Under en orgasm utsöndrar din kropp kärlekshormonet oxytocin, som hjälper till att lugna kroppen och kan hjälpa dig att sova bättre. Så för sömnproblem kan det vara en bra idé att antingen ha sex med en partner eller att onanera, eftersom det kan hjälpa dig att somna snabbare.

5. Du lär känna din kropp bättre

Om du onanerar regelbundet kommer du automatiskt att börja lära din kropp bättre. Du upptäcker vad som upphetsar dig och hur du bäst uppnår njutning, oavsett om du är ensam eller tillsammans med en partner. Onani kan också ge din en självkänsla en boost eftersom det kan hjälpa dig att bli mer bekväm med din kropp.

6. Du får ett bättre sexliv

När du lär känna din kropp och dig själv bättre genom att onanera kan det också göra ditt sexliv bättre då du kan förklara för din partner vad du tänder på och vad din partner behöver göra för att ge dig en bra orgasm. För att ge er båda de bästa förutsättningarna för att nå ert mål under samlag kan ni överväga att använda naturliga potensmedel som använd för att få det skönare och därför en fantastisk orgasm. För män rekommenderar vi Viaman Male Formula Kapslar, som är speciellt tillverkade för en hårdare och längre erektion, och för kvinnor rekommenderar vi ViaHer Pro, som är ett potensmedel speciellt framtaget för kvinnor för att ge din energi och sexlust en naturlig boost.

7. Ge ditt immunförsvar en boost

Onani gynnar inte bara immunförsvaret genom att höja nivån av kortisol i kroppen, det kan också bidra till att förebygga infektioner i livmodern och urinröret, eftersom det skapar cirkulation i vätskorna i livmoderhalsen, vilket gör att eventuella bakterier kan spolas ut.

Onani kan hjälpa till att stärka ditt immunförsvar och förhindra infektioner i livmodern och urinröret.

8. Onani är bra för bristande sexlust

Upplever du problem med minskad sexlust? Då kan du överväga att börja onanera regelbundet, det kan göra underverk för din sexlust – speciellt under perioder då du upplever minskad sexlust på grund av stress, brist på partner eller något helt annat. Om du upplever brist på lust – vare sig det är under onani eller sex med en partner – kan vi rekommendera HerSolution Gel, som är en naturlig gel som hjälper till att ge din sexlust en naturlig boost.

9. Onani löser sexuell spänning

Har du inte haft sex på länge för att du inte träffat någon du känner för att bjuda in i ditt sovrum? Eller har du helt enkelt avstått från sex under en period? Då kan det vara en bra idé att avsätta tid för att onanera, eftersom det kan lossa på sexuell spänning – och dessutom hjälpa till att hantera stress, ge ditt immunförsvar en boost och mycket mer.

10. Lindrar mensvärk

Sex under mens är något som inte alla älskar, men det kan faktiskt hjälpa till att lindra mensvärk. Så om varken du eller din partner känner för att ha sex under din mens kan du onanera istället och på så sätt lindra smärtan, då onani stimulerar produktionen av hormoner. Så glöm värktabletter – avsätt istället lite kvalitetstid för att onanera.

Nej, du blir inte blind eller hamnar i helvetet genom att onanera!

Historiskt sett har det funnits många myter om kvinnlig onani, och även om det fortfarande är lite tabu för kvinnor att prata öppet om att onanera, så vet vi idag att det är hälsosamt för både ditt mentalt och psykiskt välbefinnande samt sexliv för att onanera. Så nej, du blir inte blind eller hamnar i helvetet genom att onanera, istället gör onanering dig gladare, ger ditt välbefinnande en boost och stärker din relation till din sexualitet. Vi har redan ovan gett dig många anledningar till att onanera är bra, och hoppas att du därför tar lite tid åt dig själv för att kunna ta hand om dig och gör dig lite gladare med att onanera.

Andra intressanta artiklar