GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

10 metoder för att få vitare tänder!

Det finns en mängd olika saker du kan göra för att få det bländvita leendet du alltid velat ha. Här ger vi 10 tips att ta till för att få vitare tänder - enkelt och smidigt.

10 metoder för att få vitare tänder!

När det kommer till att le, blir du då plötsligt tyst och gömmer tänderna? Gula tänder, oavsett om det beror på för mycket kaffe, rökning eller bara dåliga gener-kan kännas som ett allvarligt skönhetsproblem. Men du är inte ensam: Det finns massor av produkter för att få vitare tänder på marknaden, allt från krämer och geléer till kapslar - alla skapade för att ge dig vitare tänder. Men det finns gott om naturliga alternativ för att få ett naturligt vitt leende. Här kommer 10 tips för dig som vill få vitare tänder.

 1. Insidan på en nyskalad banan

  Keith Arbeitman, DDS, en tandläkare med privat klinik i New York, föreslår att borsta tänderna som vanligt och sedan gnugga insidan av ett bananskal längs övre och undre tandraderna i två minuter. Prova detta dagligen under 5 dagar.

 2. ppelcidervinäger

  Doppa din tandborste i äppelcidervinäger och borsta tänderna i två minuter efter att du borstat dina tänder med din vanliga tandkräm först, säger Dr Arbeitman. Gör inte detta mer än en gång i veckan för att undvika skador på tandemaljen.

 3. akpulver och salt

  Kombinera ½ tsk bakpulver med ½ tsk salt för att göra en tandrengöring, säger Dorie Byers, skönhetsskribent. Tillsätt en droppe av eterisk pepparmyntsolja i blandningen, detta för en frisk mintig andedräkt. Doppa din tandborste i mixen och borsta tänderna. Partiklarna i bakpulvret polerar ytan på tänderna och en kemisk reaktion sker med vattnet som bleker fläckar på tänderna. För att undvika skada på tandens emalj bör du inte använda denna metod mer än en gång i veckan.

 4. ellanmål

  Ät salivproducerande livsmedel till mellanmål, såsom äpplen, päron, selleri eller morötter, säger Thomas Connelly, DDS, kosmetisk tandläkare i New York. Det extra saliv dessa grönsaker och frukter medför hjälper till att producerar bidrar till att avlägsna bakterier från munnen och bleka tänderna.

 5. ordgubbar

  Prova att mosa några jordgubbar och borsta tänder med de mosade frukterna i två minuter. Var dock medveten om att fruktsyran kan försvaga tandemaljen om den används över för lång tid, så denna teknik rekommenderas bara när du behöver en snabb och tillfällig blekning av tänderna.

 6. ranvatten

  Gurgla munnen med vanligt kranvatten i 30 sekunder direkt efter att du har ätit, rekommenderar Dr Connelly. Det kommer att minska missfärgningen av dina tänder som orsakas av maten som du äter.

 7. rädde

  Dr Connelly rekommenderar att man tar en skvätt grädde eller mjölk i svart kaffe eller te eftersom det förändrar dessa dryckers kemi vilket gör det mycket svårare för fläckar att attackera tandens emalj och yta.

 8. aturliga Tandkrämer

  Prova en blekande tandkräm gjord av biologiska ingredienser. Tandhygienist Susanne Kuehl rekommenderar Natural White tandkräm, som tar bort fläckar med natriumfluorid (består av flour) och kiseldioxid renat på naturlig väg. Ett annat smart val av alla naturliga tandkrämer, och en av Dr. Connelly's favoriter, är Organic Bikarbonat och mint tandkräm. Den använder bikarbonat, en mineralkomponent som kan ge dig vitare tänder. Tandkrämen innehåller dessutom spearmint, pepparmint och kanel för att ge en fräsch andedräkt.

 9. örkgröna grönsaker

  Ät mer spenat, broccoli och grönkål. Dessa bladgrönsaker innehåller mineraler som producerar en tunn hinna som skyddar tänderna och emaljen mot fläckar.

 10. Se upp med läsk

  Undvik läskedrycker som innehåller syror liknande fosforsyra, citronsyra, äppelsyra och vinsyra som kan skada tändernas emalj. Om du måste dricka läsk - använd ett sugrör. Det kommer att hjälpa till att få vitare tänder utan fläckar.

 11. Tandblekning för hemmabruk

  Att bleka tänderna är ett mycket effektivt sätt att få vitare tänder. Man kan även välja att bleka tänderna hos tandläkare, men det är oftast väldigt dyrt. För den som inte har råd att lägga alla sina besparingar på att få vitare tänder rekommenderas att man testar någon av de många tandblekningar för hemmabruk. Det finns ett stort utbud behandlingar för att få vitare tänder och du lär definitivt hitta en kur som passar dig, dina behov och förutsättningar.

Lycka till med ditt leende!

Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med