GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

Hur man undviker viktuppgång under klimakteriet

Viktuppgång under klimakteriet är superfrustrerande, och förändringen kan vara drastisk. Du kan märka det på din klädstorlek, att det putar ut kring midjan och på att din mage är svullen. Viktuppgången triggas ofta av hormonella förändringar, men som tur är kan du göra några livsstilsförändringar och justera din metabolism för att undvika plötslig viktuppgång kopplad till övergångsåldern. Här är 5 tips på hur du kan undvika viktuppgång, hjälpa dig känna dig i kontroll och göra övergången lättare.

 1. Börja dagen med träning

  Att träna och hålla sig fysiskt aktiv får hjärnan att producera endorfiner som får dig att må bra och har en positiv inverkan på ditt mentala välmående. Att träna hjälper också till att minska den ångest, stress och humörsvängningar som lätt kommer med klimakteriet.

  Om du letar efter en livsstilsförändring som verkligen gör skillnad för klimakterierelaterad viktuppgång, så prioritera att lägga 30 minuter av din dag på träning. För maximala resultat bör du få in både styrketräning och konditionsträning i din träningsrutin. Om du gör det kommer du att bli glatt överraskad!

 2. Förbered en kostplan för klimakteriet.

  Det går inte att förneka att du är vad du äter, särskilt när du går igenom denna stora förändring. Se till att din kostplan är uppdaterad för att minska ditt intag av mättade fetter och öka ditt intag av grönsaker, frukt och fettsnåla proteiner.

  Försök att få in valnötter, ägg, ostron, feta fiskar, ansjovis, linfrön, pumpafrön och andra livsmedel som är rika på Omega-3 fettsyror i din kost. Dessa anpassningar i din kost kommer inte bara hjälpa dig att undvika viktuppgång, de gör det också enklare att hantera irritabilitet och ångest under klimakteriet.

 3. Ägna dig åt Yoga och meditation för Mindfulness

  Utöver att det kan hjälpa dig att motverka viktuppgång under klimakteriet så kan meditation och yoga också hjälpa dig att finna ro i ditt inre och reglera dina humörsvängningar. Du kan överväga att börja ta yogaklasser eller installera en meditationsapp på din telefon.

 4. Prova ett kosttillskott för klimakteriet

  Att lägga till ett kosttillskott till din dagliga rutin kan ha en stor inverkan på de naturliga förändringar som sker i din kropp under klimakteriet, däribland viktuppgången. Ginseng, Jättenattljusolja, Vitamin E, Omega-6 oljor, Progesteron och Gamma Linolensyra har en uppsjö av fördelar för kvinnor som upplever plötslig viktuppgång, trötthet, humörsvängningar, värmevallningar, sömnproblem och en minskad libido.

 5. Se över din livsstil för att hantera stress och sömn

  En god sömn är grundläggande för att motverka viktuppgång och svullen mage. En dålig sömnkvalitet kan ge upphov till ångest, diabetes, stroke, högt blodsocker och njurproblem. Sömnen är precis lika grundläggande för ditt välmående som träning och en hälsosam kost.

  Stresshantering är ytterligare en avgörande faktor om du vill undvika plötslig viktuppgång under klimakteriet. Kronisk stress ökar kortisolnivåerna som påverkar blodsockernivån och inflammationer i kroppen. Två av de bästa sätten att hålla din stress under kontroll är medveten andning och träning.

Klimakteriet är en prövande tid och förändringarna kan verkligen vara överväldigande och frustrerande för vem som helst som genomgår denna förändring i livet. Men det är inte som att du har noll kontroll över denna emotionella berg och dalbana! Följ de här tipsen så kan du tackla plötslig viktuppgång under klimakteriet!

Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med