GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

Ingen sexlust? Så kan du öka sexlusten som kvinna.

Att drabbas av minskad sexlust är vanligare än vad många tror. Sanningen är att det är väldigt vanligt att vilja öka sexlusten som kvinna. En kvinnas libido är mycket mer komplex än manlig sexlust, men det betyder inte att du som kvinna bör acceptera situationen! Tvärtom, så finns det mycket som du kan göra för att återigen hittar gnistan i sovrummet.

Ingen sexlust som kvinna?

Att vilja öka sexlusten som kvinna eller en man är inte en ovanlig önskan. De allra flesta föds med en förmåga att känna lust och och upphetsning, men hur stor lusten är kan variera beroende på person och yttre omständigheter. Under en särskilt stressig period, så kan det hända att du tillfälligt har ingen sexlust. Även lusten kan gå i perioder, beroende på vilket humör du är på och hur din kropp mår. När man som ung kommer in i puberteten händer det mycket nytt i kroppen och hormonerna förändras, då kan man ofta ha lätt till att känna lust.

Vanligt att tillfälligt tappa lusten

öka sexlust kvinna

Det är fullt normalt att känna en större eller mindre lust ibland beroende på vad som händer i livet. Den minskade lusten behöver alltså inte vara ett problem och behöver inte alltid behandlas. Ibland fixar det sig av sig självt genom att din livssituation helt enkelt förändras. Kortfattat så kan man säga att den minskade lusten är bara ett problem, om du upplever det som ett problem.

Du behöver varken acceptera läget eller känna panik över att du inte känner dig så sugen. Att vilja öka sexlusten som kvinna är en väldigt vanlig önskan eftersom det är relativt vanligt att tappa lusten. Men du behöver inte lida i tysthet! Det är fullt möjligt att få hjälp med att få tillbaka sexlusten som kvinna.

Vanliga orsaker för den minskade sexlusten

Det är främst psykologiska, fysiska faktorer och din livsstil som kan orsaka den minskade sexlusten. Stress, alkohol, diabetes, depression och hormonell obalans är väldigt vanliga orsaker som kan påverka din lust. Det kan dessutom vara svårare att hitta tillbaka till lust till sex, eftersom att minskad sexlust kan leda till problem i en relation. Om en i relationen lider av en minskad lust, så är det mycket vanligt att den andra partnern känner sig osäker i relationen.

Vanliga orsaker till ingen sexlust som kvinna:

minskade sexlusten
  • Känner sig generellt låg på energi: Det kan vara på grund sömnbrist, dåliga kostvanor och en stressig vardag/arbete. För många kvinnor är det en kombination av dessa orsaker som är anledningen till att de känner ingen sexlust. För en kvinna är det oftast svårt att hitta eller bevaka sin egen lust när hon känner sig slutkörd (tillfälligt eller långvarigt).
  • Depression och nedstämdhet: Oberoende om det är tillfälligt eller långvarigt, så är det inte ovanligt att den minskade lusten kan bero på ditt humör eller sinnesstämning.
  • Inte längre attraherad av sin partner: Vi förändras alla under åren och din partner är inget undantag. Det kan antingen bero på din partner eller att du helt enkelt attraheras av andra saker numera.
  • Sexuella problem i relationen: Att drabbas av igen sexlust är fullt förståeligt om sexet inte känns tillräckligt tillfredsställande.
  • Inte känner sig attraktiv eller problem med självbilden: Det här är något som tyvärr är ganska vanligt hos kvinnor. Men kom ihåg att de flesta kvinnor är alldeles oförtjänt självkritiska. Du är med andra ord antagligen både snyggare och sexigare än vad du själv inser. ;)

Hos vissa människor upptar sex större delen av livet, för vissa andra existerar det nästan inte alls. Det varierar väldigt mycket från person till person hur mycket sexuell upphetsning som man känner allmänt. Vissa har mycket och andra lite. Det är ingenting fel. Bara för att du har ingen sexlust just nu, så behöver du inte ge upp hoppet om det är något som besvärar dig. Det finns även flera sätt som du kan öka sexlusten om du vill. Här kan du läsa mer om en ökad sexlust för kvinnor.

Tips för att öka sexlusten som kvinna

minskade lusten

Tyvärr kan vissa uppleva en svårighet med att känna sexlust, detta skall man inte heller skämmas för. För vissa kan det helt enkelt vara svårare eller ta längre tid, men idag behöver man inte oroa sig. Det finns flera hjälpmedel som kan öka din lust och känna dig mer självsäker. Allt från väckande feromonsprayer till lustboostande tabletter erbjuds på marknaden, alla kliniskt testade och bra recenserade av både män och kvinnor.

Naturliga kosttillskott kan öka lusten

Om du upplever att du ändå har problem med att få tillbaka din sexuella aptit, så kan du använda dig av bland annat tabletter för ökad sexlust. De flesta tabletter innehåller naturliga ingredienser som är kända för att kunna ge din lust en extra boost. Vissa av dessa produkter kan dessutom motverka torra slemhinnor och öka känsligheten. På så sätt kan inte bara öka din lust, men även öka din njutning.

Hos ShytoBuy kan du hitta ett stort utbud med allt från naturliga tabletter, sprayer, krämer och andra produkter för att hjälpa dig att öka sexlusten.

Behandla den bakomliggande orsaken

Det första steget för att kunna få tillbaka mer lust är att först ta reda på den bakomliggande orsaken. Det kommer att vara svårt att helt slippa problemet om du inte behandlar orsaken – även de mest avancerade mirakelkurerna. Läs mer om de vanligaste orsakerna här ovanför och fundera på vad som kan orsaka dina problem.

Om du till exempel kommer fram till att den främsta orsaken är att du får för lite sömn – så bör du fundera på hur du kan kan lösa det för att få tillbaka mer lust.

Påverka sexlusten med regelbundet sex

Det kan kanske verka märkligt, men faktum är att regelbundet sex kan hjälpa dig att få tillbaka den minskade lusten. Om man till exempel är i en relation brukar man känna en ökad sexlust jämfört med om man är singel och inte har regelbundet sex. Det beror på att när kroppen inte är van med något, som i det fallet sex, tänker kroppen inte på det. Genom att vänja kroppen med regelbundet sex, så kan kroppen känna mer lust regelbundet.

Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med