• Diskret tjänst

    100% diskret förpackning och fakturering

  • Gratis frakt vid köp över 499 kr

    Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

  • Alltid säkra betalningsmetoder

    Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

Naturliga hudvårdstips för män

I decennier har hudvårdsprodukter betraktas som något som bara kvinnor använder. De dagarna är nu över för er herrar! En frisk hud är lika viktigt för män som det är för kvinnor idag.

5 steg mot frisk och vacker hud

Även om hudvård har gjort framsteg på männens planhalva, låt oss inse att många män föredrar ett hudvårdsprogram som är enkelt och lätt att följa. Därför delar vi upp det i fem enkla steg för att hjälpa alla män att skörda frukterna av naturlig hudvård

Rengör

Om det känns oms för mycket med fem steg, och du inte riktigt har tid- tänk då på att steg ett, rengöring av din hud är ett måste! Oroa dig inte killar; rengöring är bara ett fint ord för att tvätta ansiktet. Detta bör göras varje morgon och varje kväll innan läggdags. Bara för att du inte kan se smuts på huden, betyder det inte att den inte är där. Tänk på vad du utsätts för dagligen: föroreningar, bilavgaser, cigarettrök, och även olika typer av parfymer.

Alla dessa små partiklar kan landa på huden och orsaka skador så de måste tvättas bort. Du kan dock inte nå dem med en dålig gammal tvål. Vanliga tvålar tenderar att vara laddade med detergenter och deodoranter och kan vara mycket hårda och torka ut huden. Ett bra ansiktsrengöringsmedel är vad du behöver. Män tenderar att ha hud som är lite fetare än kvinnors så hitta ett rengöringsmedel som verkar på normal till fet hud, för bästa resultat. Kom ihåg att om du inte rengör huden dagligen; kan överskottet av smuts och ge dig tilltäppta porer och finnar.

Skrubba

Om du verkligen vill se och känna en skillnad i på din hy är detta nästa steg för dig. Exfoliation är en process för att avlägsna döda hudceller från ytan och ge plats åt de nya hudceller under.

Vår hud exfolierar naturligt, men när vi blir äldre, börjar processen med peeling att sakta ner och vi måste hjälpa den på traven. Exfoliering kan också hjälpa till att rensa ut orenheter som kan fastna i dina porer. Bonusen med att använda en exfoliant är att den också bidrar till att mildra dina hårsäckar som kan resultera i en närmare, mindre irriterande rakning. Och det bästa? Detta är en produkt som du bara behöver använda ett par gånger i veckan.

Återfukta

Återfuktning kan göra en väsentlig skillnad i utseendet på en mans hud. I själva verket, tenderar män att behöva mer fuktighetskräm ännu mer än de flesta kvinnor. Detta beror på att de flesta män rakar sina ansikten. Varje gång du drar ett rakblad över din hud, tar du inte bara bort ansiktshår, du tar också bort nödvändiga oljor från huden. Efter rakningen tar du förmodligen på något alkoholbaserat rakvatten som bränner på din hud. Alkoholen torkar sedan ut din hud ytterligare.

Så vad behöver du för att bekämpa detta? Fuktkräm! En fuktighetskräm hjälper till att fylla på hudens fukthalt och hjälper till att förhindra hudirritation. Välj en fuktighetskräm som håller hela dagen och arbetar för att förhindra rynkor. Makari ™ Day Treatment Cream - Dagkräm från ShytoBuy ger dig komplett skydd hela dagen.

Ögon

En av de allra första platser vi börja märka tecken på åldrande är runt ögonen, och tyvärr är detta den del som många män har en tendens att försumma. Huden runt ögonen saknar både svett och talgkörtlar vilket gör det området mycket mottagligare för uttorkning. Det supermjuka, mycket tunna lager av hud som omger våra ögon kan utveckla små uttryckslinjer som kan växa in till fula rynkor snabbt.

Så vad kan du göra? Plocka upp en återfuktande ögonkräm direkt. Allt du behöver är en liten klick av produkten under och runt varje öga för att göra susen. Det kommer att hjälpa hydrat, smidig och skyddar din hud varje dag. Applicera din ögonkräm varje morgon och varje kväll innan läggdags och efter rengöring.

Läppar

Tro det eller ej, våra läppar åldras drastiskt med tiden. Ta en titt på en bild på dig själv när du var ett litet barn. Dina läppar var fylliga och det fanns inga linjer. När vi åldras förlorar våra läppar kollagen och de börjar smälta in mer med resten av vårt ansikte. Kvinnor kan dra nytta av läpp liners, läppglans och läppstift, något män för det mesta inte använder sig av.

Våra läppar, liksom huden runt ögonen, saknar även svett och talgkörtlar. De har inte samma skyddande lager av hud som kallas hornlagret som vi har på andra ställen på kroppen för extra skydd. Och, eftersom de också saknar melanin förlorar de extra skydd mot solens UV-strålar. Våra läppar behöver desperat vår hjälp. Män, greppa därför ett naturellt läppbalsam, helst med solskydd, tillämpa och återanvända hela dagen.

Det är verkligen så enkelt! Och det bästa är att om du införliva dessa fem enkla steg i din dagliga hudvård kommer du definitivt att märka en skillnad i ditt utseende. Det är ett genväg mot frisk, vacker hud.