ShytoBuy.se

måndag - fredag | 09:00 - 18:00

Diskret tjänst
100% diskret förpackning och fakturering

Gratis frakt vid köp över 499 kr
Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

Naturlig hudvård för män - Ett 5 stegsprogram

I decennier har hudvårdsprodukter betraktas som något som bara kvinnor använder. De dagarna är nu över, för här samlar vi våra bästa tips för naturlig hudvård för män! Läs mer om hur du som man kan hitta rätt i hudvård-djungeln! En frisk hud är lika viktigt för män som det är för kvinnor idag- Om inte ännu viktigare eftersom kvinnor lättare kan sminka över olika hudproblem.

5 stegsprogram för naturlig hudvård för män

naturlig

Även om hudvård för män har gjort stora framsteg de senaste åren, så föredrar oftast män hudvård som är enkelt och lätt att följa. Därför har vi valt att dela upp våra tips i fem enkla steg för att hjälpa just dig att också ta del av fördelarna av naturlig hudvård.

1. Rengör huden regelbundet

Om det känns för mycket med fem steg, och du inte riktigt har tid- tänk då på att steg ett, rengöring av din hud är det viktigaste steget! Detta bör göras varje morgon och varje kväll innan läggdags. Bara för att du inte kan se smuts på huden, betyder det inte att den inte är där.

Tänk på vad du utsätts för dagligen: föroreningar, bilavgaser, cigarettrök, och även olika typer av parfymer. Alla dessa små partiklar kan landa på huden och orsaka skador eller orenheter så de måste tvättas bort. Rengöringen är med andra ord väldigt viktigt när det gäller hudvård för män.

Tänk på använda en rengöring som är särskilt anpassad för ditt ansiktet, eftersom en vanlig handtvål kan oftast torka ut huden. Män tenderar att ha hud som är lite fetare än kvinnors så hitta ett ansiktsrengöring som verkar på normal till fet hud, för bästa resultat. Kom ihåg att om du inte rengör huden dagligen; kan överskottet av smuts och ge dig tilltäppta porer och finnar.

2. Skrubba bort död hud

Ett annat viktigt tips när det gäller hudvård för män, är att använda sig av en skrubb eller kemiski peeling. Om du verkligen vill se och känna en skillnad i på din hy är detta nästa steg för dig. Exfoliation är en process för att avlägsna döda hudceller från ytan och ge plats åt de nya hudceller under.

Vår hud exfolierar naturligt, men när vi blir äldre, börjar processen med peeling att sakta ner och vi måste hjälpa den på traven. Genom att utöka din hudvård för män men en skrubb eller produkt för exfoliering, så kan du hjälpa huden att rensa ut orenheter som kan fastna i dina porer.

Bonusen med att använda en exfoliant är att den också kan bidra till att lindra dina hårsäckar som kan resultera i en närmare, mindre irriterande rakning. Och det bästa? Detta är en produkt som du bara behöver använda ett par gånger i veckan.

3 Återfukta huden

En bra regime för hudvård för män innehåller även regelbunden återfuktning. Genom att återfukta torr hud, så kan du göra en stor skillnad i en mans hud. I själva verket, tenderar män att behöva mer fuktighetskräm än de flesta kvinnor. Detta beror bland annat på att de flesta män rakar sina ansikten, vilket kan torka ut huden på längre sikt. Varje gång du drar ett rakblad över din hud, tar du inte bara bort ansiktshår, du tar också bort nödvändiga oljor från huden. Om du dessutom använder ett alkoholbaserat rakvatten i din hudvård för män, så kan alkoholen ytterligare torka ut din hud.

En fuktighetskräm hjälper till att fylla på hudens fukthalt och hjälper till att förhindra hudirritation. Välj en fuktighetskräm som håller hela dagen och arbetar för att förhindra rynkor. En återfuktande och anti-aging kräm från ShytoBuy ger dig komplett skydd hela dagen.

4. Hudvård för män: Ta hand om huden runt ögonen

hudvårdstips för män

En av de allra första platser vi börja märka tecken på åldrande är runt ögonen, vilket är varför det är viktigt att involvera inom hudvård för män. Tyvärr är även ögonen en del av sin hudvård som många män har en tendens att glömma bort.

Huden runt ögonen saknar både svett och talgkörtlar vilket gör det området t ex mycket känsligare för att få torr hud. Det supermjuka, mycket tunna lager av hud som omger våra ögon kan lättare utveckla små uttryckslinjer och rynkor. Därför är det viktigt att använda sig av en återfuktande ögonkräm inom hudvård för män. Applicera din ögonkräm varje morgon och varje kväll innan läggdags och efter rengöring.

5. Läppar

Tro det eller ej, våra läppar åldras drastiskt med tiden. Ta en titt på en bild på dig själv när du var ett litet barn. Dina läppar var fylliga och det fanns inga linjer. När vi åldras förlorar våra läppar kollagen och de börjar smälta in mer med resten av vårt ansikte.

Våra läppar, liksom huden runt ögonen, saknar även svett och talgkörtlar. De har inte samma skyddande lager av hud som kallas hornlagret som vi har på andra ställen på kroppen för extra skydd. Och, eftersom de också saknar melanin förlorar de extra skydd mot solens UV-strålar. Våra läppar behöver desperat vår hjälp. Män, greppa därför ett naturligt läppbalsam, helst med solskydd, tillämpa och återanvända hela dagen.

Hudvård för män: Allmänna tips

Här kommer några allmänna tips när det gäller hudvård för män och om vad du som man bör tänka på när det gäller din hudvård.

Använd dig av vitamin C

hudvård-man

Tillskott med denna viktiga antioxidant är ett utmärkt sätt att vårda din hud och motverka rynkor. Genom att lägga till vitamin C i din hudvård för män så bidrar till att stärka kollagen vilket är viktigt för att bevara hudens elasticitet. Yngre hud innehåller mer kollagen.

Under tiden som vi åldras, och med exponering från UV-ljus och föroreningar, börjar vår huds nivåer av C-vitamin sjunka. Försök att införliva vitamin C-vitamintillskott av hög kvalitet i din dagliga rutin för att bidrar till att öka din huds hälsa genom att effektivt öka nivåerna av detta potenta ämne i huden. Du kan även applicera vitamin C direkt på huden,

Drick vatten

Få tillräckligt med vatten är viktigt för din hälsa och om du är uttorkad kommer din hud att signalera detta genom att bli torr, stram och flagnande, med mindre motståndskraft och mer benägen till rynkor. Vår hud, precis som alla andra organ i vår kropp är uppbyggd av miljontals celler, att utan vatten kan dem inte fungera som bäst. Och vänta inte tills du känner dig hes för att nå din vattenflaska för att släcka din törst, gör det till en vana att få tillräckligt med vatten dagligen för att förhindra uttorkning i första hand. Du bör göra det till en rutin att alltid ha en vattenflaska när tillhands så att du kan få i dig vatten.

Näring

Kost spelar en avgörande roll i vår huds hälsa. Se till att du får tillräckligt med frukt och grönsaker, essentiella fettsyror, liksom källor av protein som kan hjälpa till att bevara hudens barriär-funktion, och som skyddar dig från vardagens skadliga exponeringar. Försök att införliva livsmedel såsom apelsiner, bär, paprika, och papaya i din kost, vilka är bra källor av vitamin C, liksom andra anti-oxidanter. Och om du är en av de många som märker vissa hudreaktioner (akne, eksem, nässelutslag) med konsumtion av mjölk eller veteprodukter, kan det vara fördelaktigt att eliminera dessa livsmedel från din kost för att avgöra om du kan ha en allergi, intolerans eller överkänslighet för dem.

Saltskrubb

Termen "peeling" hänvisar till skonsam borttagning av döda celler på hudens yttersta lager, och kan vara ett bra sätt att ge din hud ett fräschare och mjukare utseende. Medan det finns många konventionella exfolierande på marknaden, är problemet med dessa att många av dem använder mikrokulor, eller små plastkulor, som inte filtrerats genom reningsverk och går rakt tillbaka till våra vatten, och skadar vårt miljö-ekosystem. Att använda salt, eller andra naturliga grova ingredienser när du gör din egen peeling kan hjälpa till att ge din hud en frisk lyster och skydda vår planet och allt vatten.

Se till att hälla upp en skål med grovt salt och slå på duschen till en neutral temperatur.

Kliv in i duschen för att få hela din kropp våt och stäng sedan av duschen.

Täck din kropp med grovt salt, göra samma små cirklar upp på benen mot hjärtat för att exfoliera huden. Var skonsam mot ansikte och andra känsliga områden.

Återfukta huden

manlig-hudvård

Utöver att förhindra uttorkning genom att dricka mycket rent vatten, att se till att din hud är lokalt återfuktad kan vara ett underbart tillägg till någon form av hudhälsa. Efter ett varmt bad eller dusch, applicera en återfuktande ansiktskräm på din hud. En lotion är ofta vatten-baserad och kan torka ut huden ännu mer. Det är bäst att använda en kombination av oljor, vaxer, smör såsom sheasmör, kokonöts-smör, jojoba oil, kokosolja eller bivax..

Till sist vill vi bara poängtera att din hy och din hygien är viktigt. Därför bör du se till att få in det som en vana att alltid tvätta ansiktet på morgon och kväll.

Du ska dock inte använda en vanlig tvål för detta utan en ordentligt ansiktsrengöring gör jobbet här och ser till att inte torka ut huden som en vanlig tvål oftast gör.

Så försök att få in detta då de flesta utav oss har mer smuts i ansiktet än vad vi vill tro och smutsen kan lätt lägga sig som lager på lager och täppa igen porer!

Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med