måndag - fredag | 09.00 - 18.00

08 44 68 51 35 Chatta med oss
  • Handla tryggt

    Köp nu – betala när du fått din order

  • Fri frakt när du handlar för över 499 kr

    Beställningar innan 17.00 skickas samma dag

  • Alltid säker betalning

    Välj mellan många olika betalningsmetoder

Behandling mot vårtor i ansiktet

Denna hudåkomma är mycket smittsam och kan lätt överföras via direktkontakt. Men du kan hantera och ta bort vårtorna i ansiktet med hjälp av huskurer, medicinsk behandling, och förebyggande åtgärder.

Vårtor är hudutväxter som orsakas av humant papillomvirus (HPV). Platta vårtor (plana vårtor) är de som förekommer oftast i ansiktet. Ansiktsvårtor kan vara pinsamt och hindra dig från att göra de saker som du älskar. Som tur är finns det mycket hjälp att få. Läs vidare för att få bra tips på behandling mot vårtor i ansiktet.

Olika behandlingar för vårtor i ansiktet

Prova äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger kan användas på alla typer av vårtor. Syran i vinäger attacker vår-området, och gör det möjligt att skala bort den från den friska omgivande hud. Det är säkert att använda i ansiktet och på andra delar av kroppen. I själva verket kan de äppel och mjölksyran som finns i ättika faktiskt hjälpa till att mjuka upp och exfoliera huden. Dessa ingredienser används vanligtvis för att behandla akne i ansiktet.

Om du vill använda äppelcidervinäger, blöt en bomullstuss i ättika (ungefär hälften indränkt) och placera den på ansiktsvårtan. Därefter, täck området med ett plåster i 24 timmar. Vårtan kommer att vara borta med endast en sårskorpa kvar.

Vitlök

Krossa vitlök och använda den som en mask. Vitlök är frätande och kommer att göra att ansiktsvårtan blir en blåsa som faller av efter ungefär en vecka. Ämnet allicin i vitlök har en antiviral effekt som dödar ett brett spektrum av virus, inklusive humant papillomvirus. Krossa vitlöken och tillämpa den på ansiktsvårtorna. Håll den på plats med tejp under 24 timmar. Byt vitlöken och tejpen dagligen.

Prova att använda citronsaft

Citroner är ett vardagligt objekt med en mängd renande egenskaper. Den citronsyra som finns i citroner innehåller C-vitamin, och kan döda virus som orsakar vårtor. Applicera citronsaft på ansiktsvårtorna minst tre gånger per dag.

Få hjälp av Betadine

Betadine är en antiseptisk som hjälper dig att bekämpa det virus som orsakar ansiktsvårtor. Betadine kirurgiska scrub kan försiktigt gnuggas in på det smittade området under 5 minuter dagligen tills vårtorna är lösa. Denna behandling rekommenderas inte för dem som är allergiska mot jod eller Betadine.

Applicera milkweed kräm

Milkweed kräm kan hittas på din lokala vårdbutik eller hos en apotekare. Det proteolytiskt enzym som finns i milkweed formulan smälter och löser vårtan. Applicera på ansiktsvårtorna minst fyra gånger per dag.

Prova färgämneslaser terapi

Laserbehandling använder värmeenergi för att förstöra vårtan och de röda blodcellerna, som livnär den. Terapin är vanligtvis skonsam, och lämnar inte ärr eller pigmentfläckar. Den pulserande lasern är snabb och effektiv, men dess kostnad gör det mindre tillgängligt än andra alternativ. Vårtorna brukar försvinna utan ärrbildning på ca 2 veckor.

Viktigt att tänka på

För att förebygga och inte göra dina vårtproblem i ansiktet värre, tänk på att inte peta på dina vårtor och upprätthåll en god handhygien. Detta är viktigt både för din egen skull, så du inte sprider dem till andra ställen på din kropp, men även så att du inte överför vårtorna till andra.

Håll händerna torra och rena eftersom vårtor trivs på fuktiga områden. Gör det till en vana att tvätta händerna före och efter applicering av aktuella lösningar på dina vårtor.

Isolera dina kläder och handdukar. Försäkra dig om att andra inte använder dessa för din att förhindra överföring av vårtor.

Nyhetsbrev
Registrera dig för erbjudanden