GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

100% diskret tjänst
Diskret förpackning & fakturering

Gratis frakt vid köp över 599 kr
Beställningar innan 12:00 skickas samma dag*

Klarnas logga i svart textfäag mot en morkgra bakgrund

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan kortbetalning, Klarna & Swish

Behandla vårtor i ansiktet hemma

Har du drabbats av vårtor i ansiktet? Denna hudåkomma är mycket smittsam och kan lätt ha överförts genom direktkontakt med andra drabbade. Dock brukar det vara enkla att hantera och förebygga vårtor med hjälp av dessa huskurer, behandling och åtgärder.

Vårtor är hudutväxter som orsakas av humant papillomvirus (HPV). Platta vårtor (plana vårtor) är de som förekommer oftast i ansiktet. Ansiktsvårtor kan vara pinsamt och hindra dig från att göra de saker som du älskar. Men som tur är finns det mycket som du kan göra för att själv behandla problemet.

Olika behandlingar för vårtor i ansiktet

Många huskurer och produkter för att ta bort vårtor fungerar genom att dels eliminera det humant papillomvirus (HPV) och att ta bort ansiktsvårtorna med hjälp av olika syror.

När du behandlar ansiktsvårtor så är det viktigt att tänka på att den närliggande huden i ansiktet oftast är ganska känslig. Många tycker kanske att det är lockande att köpa den starkaste salvan eller produkten som de kan hitta för att få ett så snabbt resultat som möjligt. Men det är inte alltid som den närliggande och oftast känsliga huden i ansiktet skulle uppskatta en sådan behandling. Det är därför viktigt att se till att din valda behandlingsmetod även passar för ansiktet. Läs vidare för att få bra tips på behandling mot vårtor i ansiktet.

Naturlig behandling mot vårtor med Manuka olja

Manuka olja är en effektiv och naturlig behandling mot ansiktsvårtor tack vare sina höga antibakteriella och antivirala egenskaper. Oljan har stora möjligheter att vid en regelbunden användning effektivt behandla och eliminera det orsakade viruset. En studie som utfördes av University of Waikato New Zealand har visat att manuka oljan är 20-30 gånger mer effektiv mot grampositiva bakterier än Tea Tree oil som är en annan populär naturlig behandlingsmetod. Den är även mer effektiv mot andra virus och svampstammar än tea tree olja. Manuka olja är därför en väldigt bra behandlingsmetod som även passar den känsliga ansiktshyn

En bra naturlig behandlingsmetod är att använda sig av manuka tvål mot vårtor. Fördelen med att använda sig av en manuka tvål eller olja som är specifikt framställd mot vårtor är att de ofta innehåller flera verksamma ingredienser såsom t.ex. tea tree olja. Tillsammans så samverkar de olika ingredienserna för att ge ett sådan effektiv behandling som möjligt som även passar för vårtor i ansiktet. Både tvålen och den speciella manuka oljan har en hög halt av både manukaolja och flera utvalda essentiella oljor för att kunna öka produkternas effektiva förmågan. För bäst resultat så rekommenderar vi att du tvättar området med manuka tvålen och masserar in tvålen på fuktig hud med cirkulära rörelser.

Tea tree olja

Tea tree olja är som redan nämnt en populär behandling tack vare sina antibakteriella egenskaper och används ofta för att behandla bland annat akne och andra hudinfektioner. Det räcker med att dutta lite tea tree olja direkt på vårtan med en bomullspinne eller bomullstuss. Om oljan känns för starkt för huden, så bör du spä ut den. Manukaolja har dock visat sig vara effektivare än tea tree olja enligt den ovanstående studien.

Ta bort vårtor med äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger kan användas på alla typer av vårtor. Syran i vinäger attackerar vårt-området, och gör det möjligt att skala bort den från den friska närliggande huden. Det är säkert att använda i ansiktet och på andra delar av kroppen. I själva verket kan de äppel- och mjölksyran som finns i vinägern faktiskt hjälpa till att mjuka upp och exfoliera huden. Dessa ingredienser används vanligtvis för att behandla akne i ansiktet.

Om du vill använda äppelcidervinäger, blöt en bomullstuss i vinägern (ungefär hälften indränkt) och placera den på ansiktsvårtan. Täck därefter området med ett plåster i 24 timmar. Upprepa tills du har uppnått ett tillfredsställande resultat. Vårtan kommer att vara borta med endast en sårskorpa kvar.

Vitlök

Vitlök är antibakteriell och frätande vilket kommer att göra att ansiktsvårtan blir en blåsa som faller av efter ungefär en vecka. Ämnet allicin i vitlök har en antiviral effekt som dödar ett brett spektrum av virus, inklusive humant papillomvirus som orsakar vårtor. Krossa vitlöken och tillämpa den på ansiktsvårtorna. Håll den på plats med tejp under 24 timmar. Byt vitlöken och tejpen dagligen.

Andra huskurer och produkter att prova

Citrongräsolja: Citrongräsolja är en annan populär olja för att naturligt bota vårtor i ansiktet. Oljan kan vara särskilt effektiv mot vissa virus, vilket är varför oljan ofta används för att vårda hudåkommor.

Citronsaft: Citroner är lätt att få tag på och har en mängd renande egenskaper. Den citronsyra som finns i citroner innehåller C-vitamin, och kan döda virus som orsakar vårtor. Applicera citronsaft på ansiktsvårtorna minst tre gånger per dag.

Betadine: Betadine är en antiseptisk som hjälper dig att bekämpa det virus som orsakar ansiktsvårtor. Betadine kirurgiska scrub kan försiktigt gnuggas in på det smittade området under 5 minuter dagligen tills vårtorna är lösa. Denna behandling rekommenderas inte för dem som är allergiska mot jod eller Betadine.

Mmilkweed kräm: Milkweed kräm kan hittas på din lokala vårdbutik eller hos en apotekare. Det proteolytiskt enzym som finns i milkweed formulan smälter och löser vårtan. Applicera minst fyra gånger per dag.

Färgämneslaser terapi

Laserbehandling använder värmeenergi för att förstöra vårtan och de röda blodcellerna, som livnär den. Terapin är vanligtvis skonsam, och lämnar inte ärr eller pigmentfläckar. Den pulserande lasern är snabb och effektiv, men dess kostnad gör det mindre tillgängligt än andra alternativ. Vårtorna brukar försvinna utan ärrbildning på ca 2 veckor. Med tanke på den ofta höga kostnaden, så föredrar många att använda sig av andra produkter såsom salvor, oljor eller huskurer.

Viktigt att tänka på

För att förebygga och inte göra dina problem i ansiktet värre, så är det viktigt att inte peta på dina vårtor och samtidigt upprätthålla en god handhygien eftersom de är mycket smittsamma. Det är viktigt både för din egen skull så du inte sprider dem till andra ställen på din kropp, men även så att du inte överför vårtorna till andra. Håll händerna torra och rena eftersom vårtor trivs på fuktiga områden. Gör det till en vana att alltid tvätta händerna före och efter applicering av aktuella lösningar på dina vårtor. Isolera dina kläder och handdukar. Försäkra dig om att andra inte använder dessa för att förhindra överföring av vårtor.

Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med