GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

Tappa kilon - Utan att banta?

Du är inte ensam om att vilja gå ner i vikt och tappa de där extra kilona, faktum är att majoriteten av Sveriges befolkning någon gång upplever att de behöver gå ner i vikt. Vad många inte vet är att det finns enklare och effektivare sätt att gå ner i vikt - utan att behöva banta.

En stor del av dagens befolkning, framförallt kvinnor men också en större del av männen än vad man tror, går någon gång i livet igenom en fas där de vill banta. Idag sprudlar det av bantningsmetoder på marknaden vilket gör det svårt att veta vilken som passar dig bäst. Om man inte väljer en som passar med ens egna livsstil och personlighet kan den ofta bli svår att följa och därav går det ofta fel.

Många tänker ”Jag måste gå ner i vikt, jag skall börja banta. Jag slutar att äta från och med imorgon.” Det funkar förmodligen i huvudet, jag menar, det är ju logiskt? Jag äter inte - kroppen får inget fett – jag går ner i vikt. Tyvärr så funkar det oftast inte så här. För det första är det extremt ohälsosamt och rent utav farligt att inte ge kroppen mat. Om den inte får någon energi är den egentligen bara kapabel till att ligga stilla. Du kan få utebliven mens, inre infektioner, organen drabbas och du kan få allvarliga psykiska problem, såsom depressioner och skev självuppfattning. För det andra brukar det lyckligtvis inte gå så långt, majoriteten av de som provar på denna metod får ett sug efter sött och salt inom några timmar och brukar då inte kunna hålla sig från att slänga i sig massa onyttigt. Detta leder till ångest och därav slutar de återigen att äta för en dag, för att igen bygga upp ett sötsug. Det blir helt enkelt en enda stor, osund cirkel.

Man måste hela tiden komma ihåg att även då det inte är nyttigt att vara överviktig så är det heller inte nyttigt att vara underviktig. Våran kropp är inte fokuserad på att vara vacker utan funktionell, den behöver vissa saker för att klara av den livsstilen som de flesta har. Om du är överviktig bör du alltid konsultera med någon eller göra efterforskningar för att se hur du skall gå till väga.

Vardagstips

Det finns faktiskt sätt att hålla vikten och till och med tappa kilon utan att behöva banta. Vi har några smarta knep som kan hjälpa dig på vägen.

  • I mataffären – låt dig inte lockas. Köper du det inte finns det inte tillgängligt hemma när du blir sugen.
  • Köp aldrig storpack, köp bara det du tänker konsumera.
  • Sov mycket! För lite sömn stör produktionen av tillväxthormon som behövs för att bränna fett.
  • Ät långsamt – det tar tid för magen att koppla signalerna till hjärnan så att du känner när du är mätt.
  • Ät protein och fibrer – men skippa nattätandet!
  • Promenera mera!
  • Välj kokt potatis istället för pommes frites.
  • Om du dricker alkohol – välj vin.
  • Festa aldrig på tom mage.
  • Ät kosttillskott – Fiskolja, Kalcium, Kanel, Liponsyra, energigivande och aptitdämpande är alla tillskott som är till fördel för din viktnedgång.

Kosttillskott kan tillsammans med en hälsosam och balanserad kost och regelbunden motion boosta dina viktminskningsansträngningar och göra det lättare för dig att gå ner i vikt. Prova Garcinia Cambogia eller Green Coffee och se vad det kan göra för dig och dina viktmål!

Andra intressanta artiklar

Dela med