GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

100% diskret tjänst
Diskret förpackning & fakturering

Gratis frakt vid köp över 599 kr
Beställningar innan 12:00 skickas samma dag*

Klarnas logga i svart textfäag mot en morkgra bakgrund

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan kortbetalning, Klarna & Swish

Hur man håller efter fet hy under dagen

Om du har fet och oljig hy så vet du hur kämpigt det kan vara att hålla efter huden under dagen! Att bli fet och oljig i huden under dagen kan både vara jobbigt och påverka självförtroendet - men kan man behandla oljig hy och vilka är de bästa produkterna för fet hy? För att hjälpa dig har vi sammanställt en lista med 5 enkla steg för att hålla efter fet hy. Det börjar med rengöring och fortsätter med smarta tips på vad du kan göra under dagen när du är ute! Läs vidare för att ta reda på mer.

 1. Rengöring

  Det första steget för att behandla oljig hy är att hålla den rengjord. Att rengöra huden hjälper till att avlägsna smuts, sminkrester, olja och sebum som kan byggas upp under dagen och göra din hy oljig och glansig. Använd en lämplig rengöringsprodukt morgon och kväll och om du vill kan du tvätta ansiktet någon gång under dagen också när du vill känna dig extra fräsch. Se till att välja en rengöringsprodukt som innehåller naturliga ingredienser kända för att hjälpa mot fet hy, till exempel antibakteriell tea treeolja eller trollhassel.

 2. Exfoliera

  Efter att du rengjort din hy är det viktigt att exfoliera! Under dagen kan dina porer bli tilltäppta av sminkrester och sebum, vilket kan leda till blemmor och orenheter. Genom att exfoliera huden öppnar du upp porerna så att huden kan andas och balansera sebumproduktionen. När du exfolierar bör du se till att välja en skonsam skrubb, särskilt om du har känslig hy, och försök välja en produkt som har naturligt exfolierande ingredienser såsom kaffe, havregryn, havssalt eller aprikoskärnor.

 3. Återfukta

  När du har rengjort och exfolierat din hy är nästa steg att återfukta. Även om du har fet hy är det viktigt att återfukta den regelbundet eftersom att din hy behöver fukt och näring. För att undvika att din hy blir ännu fetare bör du välja en anpassad ansiktskräm för fet hy eftersom att dessa hjälper till att balansera huden genom att ge nödvändig fukt utan att stimulera till en ökad sebumproduktion.

 4. Blotta

  Om du fortfarande känner att du blir oljig och glansig under dagen kan så kallade blottingpapper vara en räddare i nöden! Badda dem försiktigt mot huden i feta och glansiga områden, oftast i T-zonen då man lätt blir oljig i pannan, på näsan och kinderna. Du kan ha dem med dig i handväskan och använda dem när som helst under dagen för att behandla oljig hud.

 5. Använd smink

  Många tror att smink bara täpper till porerna, gör huden ännu fetare och ger fler finnar och orenheter. Men det beror på vilket smink du använder! Om du använder lätt smink som är anpassat till fet hy så kan det tvärtom hjälpa dig att balansera huden. Sådant smink är framtaget för att fungera med oljig hy och kommer att se mycket bättre ut än annat smink som kan glida av och bli fläckigt.

Sammanfattning

Se till att ta hand om din hud om du har oljig hy och följ dessa 5 steg för att hålla efter den under dagen. Använd produkter som är anpassade till fet hy, såsom rengöringsprodukter, smink och ansiktskrämer, och undvik sådant som täpper till porerna och gör din hud värre!

Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med