GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

100% diskret tjänst
Diskret förpackning & fakturering

Gratis frakt vid köp över 599 kr
Beställningar innan 12:00 skickas samma dag*

Klarnas logga i svart textfäag mot en morkgra bakgrund

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan kortbetalning, Klarna & Swish

Proffesionella tips för en solkysst look

När det kommer till att sola och uppnå en vacker och somrig solbränna året runt så finns det mycket mer du kan göra än att bara ligga i solen hela dagarna. För att hjälpa dig få den där professionella solkyssta looken som får dig att känna dig som grekisk gud eller gudinna - prova våra enkla tips under och efter solning och se vad de kan göra för dig!

Tips för solning

 1. Använd en solskyddskräm

  Det allra viktigaste när det kommer till att sola, oavsett om du gör det ute i solen eller inne i ett solarium, är att du ser till att skydda din hud! Solen avger UV-strålar och medans de i rätt mängd kan ge dig en gyllene solbränna så kan de också leda till att du bränner dig ordentligt.

  Inte nog med att de kan ge dig en röd snarare än gyllene färg, de kan också orsaka för tidigt åldrande, ojämn hudton och pigmentfläckar. För att undvika allt detta bör du se till att du använder en solskyddskräm av god kvalitet och med hög SPF varje gång du vistas i solen. Du kan också hitta smink och vanliga hudvårdsprodukter med SPF för ett ökat skydd.

 2. Använd sololja

  Varför inte prova en sololja utöver din favorit solskyddskräm nästa gång du solar? Dessa fungerar så att de drar till sig och fokuserar UV-strålarna mot din hud för att påskynda den färggivande processen. Vissa oljor innehåller också bronzers för att ge extra färg till det övre hudlagret.

  Tack vare detta kan sololjor vara ett utmärkt sätt att intensifiera din naturliga solbränna och se till att du kan dra nytta av tiden du spenderar i solen. Men se till att vara försiktigt när du använder sololja, då den drar till sig mer UV-strålar kan den leda till att du skadar din hud om du inte också skyddar dig. Försök att hitta en som har SPF i sig själv och grunda med solskyddskräm under.

 3. Prova brun utan sol tabletter

  Ett annat bra sätt att förstärka färgen på din solbränna är att använda brun utan sol kapslar. De innehåller naturliga ingredienser och fungerar som ett stöd för din kropps naturliga förmåga att bli brun genom att stötta melaninproduktionen och samtidigt skydda huden inifrån.

  Några riktigt bra ingredienser att hålla utkik efter i sådana här kosttillskott är bland annat Betakaroten och Koppar som är känt för att bidra till en normal pigmentering i huden, Lutein från ringblomma som bygger upp hudens tolerans mot solen och UV-strålar, och Vitamin E som stöttar cellernas skydd mot den oxidativa stress som UV-strålar orsakar.

Tips för efter att du solat

 1. Håll din hud återfuktad

  När du väl uppnått en härligt brun solbränna från tipsen ovan så vill du ju såklart att den ska fortsätta vara så snygg som möjligt! Det bästa sättet att göra detta på är att hålla din hud hälsosam och återfuktad. Uttorkad hud kan se torr och glåmig ut och det kan få din solbränna att blekna mycket snabbare.

  En väl återfuktad hud däremot håller din solbränna fräsch och full av lyster längre. Det hjälper också mot synliga ålderstecken såsom fina linjer och rynkor och bevarar din huds naturliga elasticitet. Det bästa sättet att hålla din hud återfuktad är genom att dricka rikligt med vatten och att smörja in huden regelbundet, särskilt efter dusch och bad.

 2. Använd en färgad fuktkräm

  Visste du att det finns fuktkrämer som återfuktar din hud och samtidigt ger lite färg? Det bästa med färgade fuktkrämer är att du kan använda dem dagligen eller ett par gånger i veckan för att vårda din hud och gradvis förstärka din solbränna vid varje applicering.

  Plus att de inte är lika intensiva som en traditionell brun utan sol, så det är mindre risk att det blir ojämnt, fläckigt eller orange. Se till att inte applicera för många lager på en gång bara, för då kan det börja se onaturligt ut.

  För bästa resultat kan du använda en färgad fuktkräm som är specialiserad för att användas på kroppen och en som är särskilt till framtagen för ansiktet. Dessa skiljer ofta något åt på grund av de olika områdenas behov, så hitta de som passar dig och din hudtyp.

 3. Applicera bronzer

  Ett sista steg för att ge lite extra färg och ge dig den där professionellt solkyssta looken är att använda en bronzer av god kvalitet. Generellt kan man säga att du bör använda en bronzer som är ungefär två nyanser mörkare än din naturliga hudton och går mot varmare toner. Tänk glödande sommarstränder snarare än orange Oompa-Loompa!

  Generellt bör ljushyade använda en honungsfärgad bronzer, de med mellanmörk hy kan använda rosébrons eller en med guldskimmer och mörkhyade bör leta efter en med bärnstenslyster. Du kan mixa, blanda och byta ut tonerna allt eftersom att din solbränna utvecklas. Se till att hitta en som passar din hy - när det kommer till bronzer passar INTE allt för alla!

Sammanfattning

Det finns mycket du kan göra medans och efter du solar för att få en vacker solkysst look. Prova dessa solkyssta hudprodukter för en härligt somrig lyster året runt. Se till att alltid skydda och vårda din hud både före och efter solning. En hälsosam hy är det bästa sättet att förstärka solbrännan så att den ser naturlig och vacker ut. Nyckeln är att göra vad du kan för att ta hand om din hy.

Andra intressanta artiklar