GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

Hur låg testosteronhalt kan ha effekt på manlig virilitet

Testosteron är inte den enda bränsle för en mans sexlust och prestanda. Men lågt testosteron kan påverka din virilitet och minska din förmåga att ha tillfredsställande sex. Om låg testosteron är orsaken till din låga sexlust och uteblivna erektion, finns det naturliga behandlingar som kan hjälpa.

Testosteron och orsakerna till låg libido

Det är normalt för en mans sexlust att sakta sjunka från sin topp i tonåren och 20-årsåldern, men libido och virilitet varierar kraftigt mellan män. Dessutom ändras sexlusten inom varje människa över tid och påverkas av stress, sömn, och möjligheter till sex. Av dessa skäl, är det näst intill omöjligt att säga vad som definierar en "normal" sexlust. Vanligtvis är det mannen själv som identifierar en brist på sexlust som ett problem. Andra gånger kan det vara hans partner som anser att det är ett problem.

Symtom på lågt testosteron inkluderar inte alltid känslan av att inte ha någon sexlust. Vissa män upprätthåller sexuell lust vid relativt låga testosteronnivåer. För andra män, kan libidon vara låg även med normala testosteronnivåer. Låg testosteronhalt ses dock som en av de möjliga orsakerna till låg libido. Men även stress, sömnbrist, depression och kroniska medicinska sjukdomar kan ha stor inverkan på en mans sexlust.

Lågt Testosteron och erektil dysfunktion

Lågt testosteron i sig orsakar sällan erektil dysfunktion, eller ED. Enbart lågt testosteron – utan andra hälsoproblem - står för en liten minoritet av män med erektil dysfunktion.

Erektionsproblem orsakas ofta av åderförkalkning. Åderförkalkning är det som sker när de små blodkärlen som livnär och upprätthåller din penis inte längre kan vidgas för att ta in det starka flödet som behövs för att erektion ska uppstå. Diabetes, högt blodtryck och högt kolesterol är de tre främsta orsakerna till åderförkalkning och erektil dysfunktion.

Samtidigt så är lågt testosteron en frekvent medbrottsling till att skapa erektil dysfunktion. I studier har så många som en av tre män som hänvisar ED till sin läkare haft låg testosteronhalt. Experter tror att hos män med andra faktorer som orsakar erektil dysfunktion, kan låga testosteronvärden starkt bidra till att göra en svår situation ännu värre.

Lågt testosteron är ofta sammankopplat på något sätt med dessa förhållanden, och tillsammans leder de till erektil dysfunktion:

  • Metabola syndrom
  • Fetma
  • Endoteldysfunktion
  • Diabetes

Testosteronbehandlingar som exempelvis naturliga tillskottet TestRX kan förbättra sexlust, virilitet och sexuell tillfredsställelse hos många män. Forskningsförsök på testosteron hos män pågår fortfarande, även om fullkomliga resultat ännu är långt borta. Det kan dock fastställas att testosteronhalt har en viss inverkan på din manliga libido och sexlust, även om det sällan är det enda problemet.

Andra intressanta artiklar