måndag - fredag | 09:00 - 18:00

Diskret tjänst
100% diskret förpackning och fakturering

Gratis frakt vid köp över 799 kr
Beställningar innan 17:00 skickas samma dag

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan Klarna, kortbetalning & banköverföring.

Hur låg testosteronhalt kan ha effekt på manlig virilitet

Testosteron är inte den enda bränsle för en mans sexlust och prestanda. Men låg testosteron kan minska din förmåga att ha tillfredsställande sex. Brist på sexlust och erektil dysfunktion är sexuella problem som kan bli följden av lågt testosteron. Om låg testosteron är orsaken, finns det naturliga behandlingar som kan hjälpa.

Testosteron och orsakerna till låg libido

Det är normalt för en mans sexlust att sakta sjunka från sin topp i tonåren och 20-årsåldern, men libido varierar kraftigt mellan män. Dessutom ändras sexlusten inom varje människa över tid och påverkas av stress, sömn, och möjligheter till sex. Av dessa skäl, är det näst intill omöjligt att säga vad som definierar en "normal" sexlust. Vanligtvis är det mannen själv som identifierar en brist på sexlust som ett problem. Andra gånger kan det vara hans partner som anser att det är ett problem.

Symptom på lågt testosteron inkluderar inte alltid känslan av att inte ha någon sexlust. Vissa män upprätthåller sexuell lust vid relativt låga testosteronnivåer. För andra män, kan libidon vara låg även med normala testosteronnivåer. Låg testosteronhalt ses dock som en av de möjliga orsakerna till låg libido. Det är även bevisat att om testosteron sänks tillräckligt långt upplever merparten av alla män någon form av nedgång i sexlusten.

I en stor studie av män i Massachusetts, hade ca 11 % av de deltagande en brist på sexlust. Forskarna testade sedan alla mäns testosteronnivåer. Detta visade att 28 % av män med låg testosteron hade låg libido. Dessa män var relativt unga, med en medelålder på 47; äldre män kan ha synligare sexuella symtom.

lågt testosteron är bara en av orsakerna till låg libido. Stress, sömnbrist, depression och kroniska medicinska sjukdomar kan även ha stor inverkan på en mans sexlust.

Låg Testosteron och erektil dysfunktion

Lågt testosteron i sig orsakar sällan erektil dysfunktion, eller ED. Låg testosteron ensam – utan andra hälsoproblem - står för en liten minoritet av män med erektil dysfunktion.

Erektionsproblem orsakas ofta av åderförkalkning. Åderförkalkning är det som sker när de små blodkärlen som livnär och upprätthåller din penis inte längre kan vidgas för att ta in det starka flödet som behövs för att erektion ska uppstå. Diabetes, högt blodtryck och högt kolesterol är de tre främsta orsakerna till åderförkalkning och erektil dysfunktion.

Samtidigt så är låg testosterone en frekvent medbrottsling till att skapa erektil dysfunktion. I studier har så många som en av tre män som hänvisar ED till sin läkare haft låg testosteronhalt. Experter tror att hos män med andra faktorer som orsakar erektil dysfunktion, kan låga testosteronvärden starkt bidra till att göra en svår situation ännu värre.

Lågt testosteron har stark anslutning till/ är ofta sammankopplat på något sätt med dessa förhållanden, och tillsammans leder de till erektil dysfunktion:

  • Metabola syndromet
  • Fetma
  • Endoteldysfunktion
  • Diabetes

Testosteronbehandlingar som exempelvis naturliga tillskottet TestRX förbättrar sexlusten och tillfredsställelse med sex hos många män. Forskningsförsök på testosteron hos män pågår fortfarande, även om fullkomliga resultat ännu är långt borta. Det kan dock fastställas att testosteronhalt har en viss inverkan på din manliga libido och sexlust, även om det sällan är det enda problemet.

Andra intressanta artiklar