GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

100% diskret tjänst
Diskret förpackning & fakturering

Gratis frakt vid köp över 599 kr
Beställningar innan 12:00 skickas samma dag*

Klarnas logga i svart textfäag mot en morkgra bakgrund

Alltid säkra betalningsmetoder
Välj bl.a. mellan kortbetalning, Klarna & Swish

Håravfall

Hur man får naturligt vackra och fylliga ögonbryn (igen)

Har du varit lite för flitig med pincetten och plockat för mycket på ögonbrynen eller har du problem med att de ramlar ut? Då kan du få en vacker och fyllig ögonbryn med våra 6 enkla tips.

Dina ögonbryn hjälper till att definiera ditt ansikte, och bidrar till att framhäva dina ögon och ansikte på det vackraste sätt. Därför lägger många av oss både tid och energi på att få vackra och fylliga ögonbryn.

Men vad gör du om du har kommit för plocka dina ögonbryn lite för våldsamt, eller plötsligt börjar tappa ögonbrynen?

Det ger vi dig svaret på i den här artikeln, där vi också förklarar vilka kosttillskott, skönhetstips och produkter som kan hjälpa dig att få de vackra och fylliga ögonbrynen som många av oss drömmer om.

Varför tappar jag mina ögonbryn?

Håravfall kan göra att du också tappar dina ögonbryn. Det kan finnas många förklaringar till detta, men ärftligt håravfall, stress och naturligt åldrande är några av de primära orsakerna till att du tappar ögonbryn hår.

Dessutom kan du också uppleva att dina ögonbryn tunnas ut eller tappas på grund av plockning eller färgning, och om detta är orsaken bör du sluta överplocka eller färga dina ögonbryn. Dessutom kan överplockning också leda till inåtväxande hårstrån och skador på hårsäckarna, vilket kan hämma tillväxten av dina ögonbryn.

Och även om det kan låta nedslående att förlusten av ögonbryn kan vara ärftligt, finns det som tur hjälp att få.

Ett bra råd om du tappar ögonbrynen är att ta ett dagligt kosttillskott med biotin, vilket kan bidra till din hårväxt och dina hårsäckarnas hälsa. Här kan vi speciellt rekommendera Biotin Complex Kapslar från MaxMedix, som har en hög biotin halt på hela 10 000mcg per daglig dos.

Och även om biotin ofta kallas för vitaminer för håret, och främst marknadsförs för att ha en positiv effekt på hårväxten på huvudet, så ger biotin dig de bästa förutsättningarna för normal hårväxt, vilket också är viktigt för att få fylliga och vackra ögonbryn.

Tunna ögonbryn kan orsakas av överplockning eller håravfall.

Hur lång tid tar det att få tillbaka ögonbrynen?

Det kan ta allt från 2-9 månader innan dina ögonbryn växer ut igen och under denna period är det viktigt att du inte plockar ett enda hårstrå. Många tror att de inte plockar för mycket, även om de bara tar bort några hårstrån då och då. Men om du gör det varje dag kommer det att ta lång tid innan du får fylliga och vackra ögonbryn.

Därför är det också viktigt att du har tålamod med dina ögonbryn och inte plockar eller odlar dem om du vill ha de distinkta och fylliga ögonbrynen som många av oss drömmer om.

Faktum är att överplockning eller vaxning av dina ögonbryn under en längre tid kan också hämma hårväxten, vilket gör det svårare för dina ögonbryn att växa ut igen.

Men att beväpna dig med tålamod kan hjälpa dina ögonbryn i de flesta fall, och ofta finns det ingen anledning att få panik.

Om du skulle vilja påskynda processen att få dina ögonbryn att växa ut igen kan du ta Biotin Complex Kapslar från MaxMedix, som hjälper till att stimulera hårväxten och ger dig de bästa förutsättningarna för att få fylliga och vackra ögonbryn igen.

Biotin kan hjälpa till att stimulera hårväxten, så att du kan få fylliga och vackra ögonbryn.

6 tips för att få naturligt vackra och fylliga ögonbryn

1. Välj rätt ögonbrynspenna

Se upp med att använda hårda ögonbrynspennor om du har svag hårväxt eller svaga hårstrån. För det kan leda till att du tappar mer hår. Överväg istället att använda en ögonskugga som är skonsammare.

2. Ät dig till snyggare ögonbryn

Få ditt dagliga behov av biotin, som är perfekt mot håravfall och för att stimulera hårväxten. Du kan antingen göra detta genom att äta äggulor, fullkorn och lever eller ta ett specifikt biotintillskott som Biotin Complex kapslar från MaxMedix som du kan köpa genom att klicka på denna länk.

Se till att du även täcker ditt dagliga behov av järn, omega-3-fettsyror och vitaminerna A, B, C, D och E, eftersom brist på dessa kan leda till håravfall och därmed förlust av ögonbryn.

3. Sluta röka

Rökning kan bidra till att bryta ner dina hårsäckar och hårceller och leda till håravfall. Så om du vill ha fylliga och vackra ögonbryn bör du överväga att sluta röka.

4. Undvik stress

Stress kan leda till håravfall - både på huvudet och ögonbrynen. Detta beror på att när du är stressad kommer din kropp att stänga av de funktioner den inte behöver för att överleva, inklusive din hårväxt. Så om du vill ha vackra och fylliga ögonbryn är det viktigt att du skapar en avslappnande och hälsosam balans i ditt liv.

5. Återfukta huden

Använd en kräm eller serum för att återfukta huden under ögonbrynen, eftersom detta kan förhindra förlusten av bryn. Dessutom kan du också ta ett dagligt tillskott av Pure Marine Collagen som effektivt återfuktar huden och förbättrar dess elasticitet inifrån.

Även om kollagen inte har någon direkt effekt på dina ögonbryn, kan det ändå bidra till att återfukta huden och indirekt motverka förlusten av ögonbryn. På så sätt får du de bästa förutsättningarna för att få fylliga och vackra ögonbryn. Köp Pure Marine Collagen tillskott genom att klicka på denna länk.

6. Låt håret växa

Sist men inte minst är det viktigt att du låter håret växa ut under en period. Att plocka dem hela tiden betyder bara att du aldrig kommer att få de vackra och fylliga ögonbrynen som du siktar på. Denna process kan ta flera månader, men det är väl värt det.

Andra intressanta artiklar