GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 599 KR*

Hitta den rosacea behandling som passar dig

Rosacea är en hudåkomma som ger upphov till rodnad, utslag och ytliga blodkärl i ansiktet.Här kan du läsa mer om rosacea symptom och vad man kan göra för att motverka de besvär det orsakar.

Hitta den rosacea behandling som passar dig

Även om det inte finns något botemedel mot rosacea kan tidig behandling stoppa besväret från att förvärras och göra det mindre märkbart. Ett annat knep är att undvika triggers såsom vin och kallt väder samt att bara använda en mild hudvårdsregim som kan hjälpa hjälpa dig att hantera rodnad och andra symptom, som ytliga blodkärl. Om inte detta hjälper kan du uppsöka en dermatolog som kan hjälpa dig att hitta ett lämpligt rosacea behandlingsalternativ.

I själva verket kan din hudläkare skräddarsy en unik rosacea behandlingsplan för dig baserat på symptomen och graden av rosacea. Olika alternativ kan vara allt från tabletter och krämer till lasrar och ljusterapi. Det kan ta veckor eller månader av rosacea behandling innan det ger en märkbar förbättring, men med kontinuitet och tålamod bör du se resultat.

Behandling för mild rosacea

Symptom på den första subtypen av rosacea, erythematotelangiectatic rosacea, är rodnad, ansiktsrodnad, och ibland synliga blodkärl. Detta steg är svårt att behandla med läkemedel, så att patienter uppmanas att undvika triggers som kan irritera huden samt att bara använda naturlig skonsam hudvård, som en vårdande och närande salva.

Behandling för måttlig rosacea

Finnar och ansiktsrodnad är kännetecknen för den andra rosacea subtypen, papulopustular rosacea. Utvärtes behandlingar och orala läkemedel som minskar inflammation och rensa upp finnar är:

  • Anti-inflammatoriska geler som arbetar för att styra gupp, skador och svullnad.
  • Antibiotika, som kan hålla rodnad i schack.
  • Andra utvärtes läkemedel används ibland.
  • Oral antibiotika kan ordineras för att minska inflammation, men långvarig användning kan orsaka antibiotikaresistens.
  • Effektiva receptfria salvor såsom Emuaid Max Salva kan med fördel kombineras med andra rosacea behandlingar. Dessutom är de I längden skonsammare mot huden.

Läkare använder ofta tabletter och utvärtes läkemedel samtidigt för att få snabbare resultat, och sedan växla patienter till en enda terapi för att förhindra skov.

Behandling för svår rosacea

I phymatous rosacea, den tredje subtypen av rosacea, är det största problemet att huden förtjockas och utvidgas, särskilt runt näsan. Tillsammans med aktuella och orala läkemedel,kan denna typ av rosacea även behandlas med laser. Extra vävnad också kan avlägsnas kirurgiskt.

Behandling för ögonproblem orsakade av rosacea

Okulär rosacea kan resultera i blodsprängda, rinnande ögon och andra problem. Behandlingar inkluderar artificiella tårar, oral antibiotika och daglig rengöring av ögonfransar. Om man upplever problem med brännande, kliande ögon bör man uppsöka en ögonläkare.

Om man lider av rosacea bör man regelbundet använda solkräm med SPF (solskyddsfaktor) 15 eller högre, eftersom kronisk solexponering kan göra rosacea värre och utlösa utbrott. Ytterligare råd att ha i åtanke är bland annat att undvik alla triggers och hålla fast vid din behandlingsplan.

Andra intressanta artiklar

Rekommenderade Produkter

Dela med